Περίπου 200.000 Αθηναίοι σάλπαραν από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο το τελευταίο 7ήμερο

H μαζική αναχώρηση των αδειούχων Αθηναίων που ξεκίνησε την Παρασκευή, συνεχίστηκε και το Σάββατο 27 Ιουλίου, καθώς από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο έφυγαν τουλάχιστον 47 πλοία (27 πλοία από Πειραιά, 14 από Ραφήνα και 6 από Λαύριο). Επιπλέον έγιναν και τα προγραμματισμένα δρομολόγια προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού

Την Παρασκευή αναχώρησαν 40.520 άτομα από τα λιμάνια της Αττικής, ενώ συνολικά από τη Δευτέρα που μας πέρασε περισσότεροι από 130.000 επιβάτες έχουν αναχωρήσει για τα νησιά του Αιγαίου. Με πρόχειρους υπολογισμούς το σύνολο των επιβατών που έφυγαν μέσα σε 7 μέρες μπορεί να έχει ξεπεράσει τις 200.000.

Ηδη η Αθήνα είναι πιο άδεια, ενώ η ακτοπλοϊκή κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες 10 μέρες όπου το σύνολο των καραβιών θα αναχωρεί με 90% και μερικές φορές 100% πληρότητα.

Με πληρότητα που άγγιξε το 100% αναχωρούν κάθε μέρα όλα τα πλοία για Αργοσαρωνικό καθώς κατά μέσο όρο φεύγουν 6.000 επιβάτες, ενώ μέσα σε ένα 4ήμερο εκτελέστηκαν 160 δρομολόγια.

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι να βρίσκονται μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω της αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους. Το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

Σήμερα, Κυριακή 28 Ιουλίου, είναι προγραμματισμένος ο απόπλους 46 πλοίων από τα λιμάνια της Αττικής. Συγκεκριμένα από τον Πειραιά αναμένεται να αναχωρήσουν συνολικά 26 πλοία, 14 από το λιμάνι της Ραφήνας και άλλα 6 από το Λαύριο.

Η φετινή θερινή σεζόν ωστόσο παρά τις μικρές αυξήσεις κάποιων εταιρειών στις τιμές ευνόησε τους επιβάτες ως προς την πληθώρα των δρομολογίων, τις περισσότερες επιλογές πλοίων και δρομολογίων. Ο συνδυασμός αγοράς ατομικού εισιτηρίου με αυτοκίνητο κυρίως για τις Κυκλάδες ήταν πιο οικονομικός σε σχέση με την περσινή χρονιά καθώς υπάρχουν περισσότερες επιλογές από τις εταιρείες και καλύτερες τιμές.

Πηγή: Akous