Γιάγκας στο Δήμο για ενημέρωση – Μόνο οι έλεγχοι από το Δήμο έγκυροι, με τη παρουσία μηχανικών και της Π.Π.

Μόνο όσες αυτοψίες και έλεγχοι γίνονται από Μηχανικούς του Δήμου και της Πολιτικής Προστασίας έχουν εγκυρότητα και θα ληφθούν υπ΄όψιν από τα αρμόδια Όργανα της Πολιτείας.

Αυτό συνεπάγεται από την Εγκύκλιο που στάλθηκε στους Δήμους το πρωί της Κυριακής 21 Ιουλίου, αφού σε αυτήν αναφέρεται ρητά πως οι έλεγχοι  για  να έχουν βαρύτητα και να γίνονται αποδεκτές οι εκθέσεις και τα πορίσματά τους, θα γίνονται μόνο από αυτά τα κλιμάκια.

Η Εφημερίδα μας από την πρώτη στιγμή σημείωνε και υπογράμμιζε αυτό το γεγονός, όπως επίσης πως αιτήσεις για έλεγχο των ακινήτων τους οι δημότες πρέπει να κάνουν ΜΟΝΟ στον Δήμο και σε κανέναν άλλον.

Τα ίδια μας δήλωσε και ο Αντιδήμαρχος κ. Σάββας Σαββίδης το απόγευμα της Κυριακής όταν τον επισκεφτήκαμε στη Δημαρχία, όπου έχει σχεδόν κατασκηνώσει, από την ώρα του σεισμού και μετά.

Στο γραφείο του στην Δημαρχία τον επισκέφτηκε ο Δημ. Σύμβουλος κ. Γιάγκας Μιχάλης για να ενημερωθεί για την έκταση των ζημιών και των αριθμό των ακινήτων στα οποία  έχουν προκύψει προβλήματα από τον Εγκέλαδο.

Ο κ. Σαββίδης όση ώρα ήμασταν στο γραφείο του δέχονταν συνεχώς τηλεφωνήματα με αιτήματα δημοτών για ελέγχους στα σπίτια ή τα καταστήματά τους.

Όσοι έλεγχοι έγιναν το τελευταίο διήμερο είναι άκυροι μας δήλωσε και πως θα περιμένουμε τους μηχανικούς της Πολιτικής Προστασίας για να επανελέγξουμε όσα έχουμε ήδη επισκεφτεί και τα υπόλοιπα ακίνητα που πλησιάζουν τα εκατό στην πόλη μας, κατέληξε.

Ο κ. Γιάγκας μετά την ενημέρωση που έλαβε από τον κ. Σαββίδη μας έκανε την εξής δήλωση:

“Επισκέφτηκα τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας Αντιδήμαρχο κ. Σαββίδη για να ενημερωθώ υπεύθυνα για τις ζημιές που έχουν υποστεί κτίρια και δημότες από το σεισμό.

Η πολιτεία έχει οργανωμένη κάθετη δομή για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Για το λόγο αυτό το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας προτρέπει τους πολίτες να απευθυνθούν στο Δήμο για να δηλώσουν τις ζημιές.

Κανένας ιδιώτης δεν δικαιούται να υποκαταστήσει τον Δήμο. Μάλιστα σύμφωνα με την εγκύκλιο που στάλθηκε στο Δήμο αναφέρεται ότι οι έλεγχοι θα γίνουν με την επίβλεψη μηχανικών της πολιτικής προστασίας”.