» Συνεχίζεται ο έλεγχος των ακινήτων που δηλώθηκαν ότι υπέστησαν ζημιές από το σεισμό

Συνεχίζεται ο έλεγχος των ακινήτων που δηλώθηκαν ότι υπέστησαν ζημιές από το σεισμό

Από το πρωί της Κυριακής 21 Ιουλίου, κλιμάκια μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου με τη συμμετοχή και εθελοντών μηχανικών, επισκέπτονται ακίνητα συμπολιτών μας που έχουν δηλώσει ζημιές σε αυτά και τα ελέγχουν.

Στη φωτογραφία μας ο Αντιδήμαρχος κ. Σάββας Σαββίδης καλωσορίζει στη Δημαρχία, τον συμπολίτη μας μηχανικό κ. Γιώργο Σιούτη, ο οποίος δήλωσε εθελοντής για τον έλεγχο των “πληγέντων” ακινήτων.

Οι αιτήσεις για ελέγχους πλησιάζουν τις 90, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας η πλειονότητα των ακινήτων δεν έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Σημειώνουμε πως όσα ακίνητα πιστοποιηθούν με ζημιές προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να λάβουν κάποια αποζημίωση ή επισκευαστικό δάνειο, θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα χρειαστεί κάποια διαδικασία κατόπιν προκειμένου να αποχαρακτηριστούν ώστε να μπορούν να πουληθούν ή μεταβιβαστούν.

Ας το έχουν λοιπόν υπ΄όψιν τους όσοι επιθυμούν τέτοια πιστοποίηση.

Στους Δήμους οι δηλώσεις για τις ζημιές από το σεισμό

Στο μεταξύ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο ΟΑΣΠ καλούν τους πολίτες που έχουν πάθει ζημιές τα σπίτια τους να επικοινωνήσουν  με τους δήμους στους οποίους ανήκουν για να ζητήσουν να σταλούν συνεργεία μηχανικών για έλεγχο.

 

 

Did you like this? Share it:

© 2019 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!