Προετοιμάζονται ο Ι. Ν. του Προφήτη Ηλία και η πλατεία για το διήμερο πανηγύρι

Ολοκληρώνονται οι εργασίες καθαρισμού στην πλατεία του Προφήτη Ηλία για το διήμερο 19/20 Ιουλίου που εορτάζει ο Ι. Ναός.

Έγιναν επισκευές στα φωτιστικά κολονάκια, καθαρίζεται ο χώρος και τοποθετούνται στις βάσεις τους τέσσερις – πέντε προβολείς μέσα στο συντριβάνι που είχαν αποκολληθεί από αυτές.

Μπροστά από το Ναό σημαιοστολίζεται ο χώρος, ενώ για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα γίνεται η τροφοδοσία με νερό των λιμνών, αφού η παροχή είναι μικρή και απαιτούνται εκατοντάδες κυβικών νερού για να γεμίσουν.

Όπως γράφαμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας σχετικά με το γέμισμα των λιμνών με νερό της ΕΥΔΑΠ, αυτό συνεπάγεται μεγάλο κόστος, περίπου στα 2.000 ευρώ και καθιστά ασύμφορη τον τακτικό καθαρισμό τους, όπως μας είπαν.

Όλα αυτά ενώ λίγες εκατοντάδες μέτρα από την πλατεία υπάρχει γεώτρηση του Δήμου και θα μπορούσαν οι λιμνούλες να τροφοδοτούνται από εκεί με δωρεάν νερό.

Επίσης υπάρχουν κι άλλα κατασκευαστικά θέματα που δυσκολεύουν τον τακτικότερο καθαρισμό τους, όπως ο πρωτόγονος τρόπος αδειάσματός τους, αφού στερούνται σωστού αποχετευτικού δικτύου και η έλλειψη ικανοποιητικής ρήσης.

Κάποια στιγμή ο Δήμος πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με τις λιμνούλες και να διορθωθούν οι όποιες ατέλειες υπάρχουν από την ημέρα κατασκευής τους.

Όπως και η τοποθέτηση κιγκλιδώματος σε σημεία που τα τοιχώματα των λιμνών είναι στην ίδια ευθεία με το έδαφος, χωρίς να υπάρχει κάποιο προστατευτικό καγκελάκι ή υπερυψωμένο τοιχίο.

Υπενθυμίζουμε πως εξ αιτίας έλλειψης κάποιου προστατευτικού μέτρου ηλικιωμένη συμπολίτισσά μας  έπεσε σε αυτές και την ανέσυραν νεκρή. Μάλιστα ο Δήμος έχει μηνυθεί από την οικογένεια της αποθανούσας, λόγω αυτής της παράλειψης.

Κατά καιρούς έχουν συμβεί δύο – τρία περιστατικά κατά τα οποία μικρά παιδιά έχουν βρεθεί μέσα στα νερά των λιμνών.