Εντατικές εργασίες εξωραϊσμού της πλατείας του Προφήτη Ηλία, λόγω πανηγυριού

Συνεχίζονται από πολυμελές συνεργείο του Δήμου, διαφόρων ειδικοτήτων οι εργασίες καθαρισμού και εξωραϊσμού της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, γνωστότερης και σαν πλατεία του Προφήτη Ηλία, αφού σε αυτήν υπάρχει ο ομώνυμος Ι. Ναός, ο οποίος εορτάζει το διήμερο 19 / 20 Ιουλίου.

Ηλεκτρολόγοι, καθαριστές, ελαιοχρωματιστές, τεχνίτες κ.ά. προσπαθούν για το καλύτερο.

Οι λίμνες με τα συντριβάνια άδειασαν εχθές και ολοκληρώνεται ο καθαρισμός τους. Θα μπορούσε να βαφτεί βεβαίως ο πυθμένας τους για να έδειχναν ομορφότερες, αλλά δεν έγινε σε αυτή τη φάση.

Από τις πάνω λιμνούλες ξεκίνησε το γέμισμά τους με νερό της ΕΥΔΑΠ.

Υπογραμμίζουμε την ΕΥΔΑΠ, διότι παρ΄ότι ο Δήμος διαθέτει γεώτρηση λίγες εκατοντάδες μέτρα από την πλατεία, ξοδεύει χρήματα για να πληρώνει την ΕΥΔΑΠ προκειμένου να γεμίσει τις λίμνες με τα 500 περίπου κυβικά νερού που χρειάζονται.

Θα μπορούσε κάλλιστα να τροφοδοτεί τις λίμνες με το ΔΩΡΕΑΝ δικό του νερό. Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα την συχνότερη καθαριότητα των λιμνών, αφού ένας από τους λόγους αραιής καθαριότητας τους, είναι και το κόστος του νερού.

Πάντως θα χρειαστεί ένα διήμερο για να γεμίσουν οι λιμνούλες, αφού η παροχή νερού γίνεται από πολύ μικρή σωλήνα, σχετικά με τα κυβικά που απαιτούνται (διακρίνεται να τρέχει στη φωτογραφία μας).