Η ΕΔΟΚ με δυνάμεις της, στον πρώτο αγώνα βουνού στη Βαμβακού Λακωνίας “Vamvakou Mountain Run”

Το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019, διεξήχθη ο πρώτος αγώνας βουνού στη Βαμβακού Λακωνίας “Vamvakou Mountain Run” και υλοποιείται για πρώτη χρονιά στην ορεινή περιοχή του όρους Πάρνωνα.

Ο συγκεκριμένος αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Vamvakou Revival – Η Αναβίωση της Βαμβακούς» που χρηματοδοτείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο αγώνας περιλαλάμβανε δύο διαδρομές: α) των 28 και β) των 7 χιλιομέτρων. Οι δρομείς κινήθηκαν στα μονοπάτια της ευρύτερης περιοχής του Πάρνωνα και στη συνέχεια τερμάτισαν επίσης στο Σταθμό Συγκινήσεως.

Ο αγώνας δεν είχε αγωνιστικό χαρακτήρα. Ωστόσο υπήρξε επίσημη ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ώστε όλοι οι δρομείς να γνωρίζουν τις επιδόσεις τους.

Η ΕΔΟΚ ήταν εκεί για την υγειονομική κάλυψη των δρομέων με στελέχη της από διάφορα παραρτήματα και από την πόλη μας φυσικά, με επικεφαλής τον Αρχηγό της Παντελή Καστρινάκη. 

Με ευκαιρία τη συμμετοχή της ΕΔΟΚ στην διοργάνωση, αναρτήθηκε το παρακάτω ευχαριστήριο:

“Ευχαριστούμε πολύ το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) που μας τίμησε με την επιλογή του, προτείνοντάς μας να καλύψουμε κι εμείς υγειονομικά τους αγώνες!

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής και η ευαισθητοποίηση των κατοίκων της γύρω περιοχής για την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Λακωνίας.

Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που συμβάλλαμε κι εμείς σε έναν τόσο σημαντικό σκοπό!

Ραντεβού του χρόνου…!!

ΕΔΟΚ”