Η Ένωση Γονέων για το πρόγραμμα του Δήμου “Κατασκήνωση στην πόλη”

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
Ραιδεστού & 28ης Οκτωβρίου, 12351 Αγία Βαρβάρα

Ανακοίνωση
για το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη»

Τετάρτη, 10 Ιουλίου

Με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος του Δήμου μας «Κατασκήνωση στην Πόλη» η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγίας Βαρβάρας θέλει να καταθέσει τα εξής :

Οι σημερινές συνθήκες που επικρατούν στην κοινωνία κάνουν αναγκαία την ύπαρξη τέτοιων Δράσεων, που στηρίζουν την οικογένεια. Και ειδικά τις οικογένειες, που οι γονείς εργάζονται.

Ωστόσο η Ένωση μας θέλει να καταθέσει τις απόψεις – προτάσεις της για τη βελτίωση του προγράμματος:

1. Είναι χρήσιμη η επέκταση του προγράμματος σε διάρκεια μεγαλύτερη των δυο εβδομάδων. Νομίζουμε ότι θα υπήρχε η συμμετοχή και για τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου.

2. Είναι χρήσιμη και η αύξηση της χρονικής διάρκειας του ημερήσιου ωραρίου και μετά τις 14:00, ώστε να απευθύνεται και σε παιδιά εργαζόμενων γονιών.

3. Είναι αναγκαίος ο εμπλουτισμός της απασχόλησης και με άλλες δραστηριότητες, οι οποίες θα διδάσκουν και θα καλλιεργούν τις δεξιότητες των παιδιών. Ελπίζουμε ότι ο σκοπός της δράσης δεν είναι απλά η «φύλαξη» των παιδιών για κάποιες λίγες ώρες.

4. Θα μπορούσαν ίσως, να προστεθούν και κάποιες θεματικές δράσεις- εκπαιδευτικές εκδρομές.

5. Το πρόγραμμα θα πρέπει να είναι ημερήσιο – αναλυτικό ώστε να γνωρίζουν οι γονείς τις καθημερινές δραστηριότητες των παιδιών τους.

6. Σε κάθε περίπτωση και από τη στιγμή που λειτουργεί το πρόγραμμα θεωρούμε αυτονόητο ότι ο Δήμος οφείλει να φροντίζει για την έγκαιρη και επαρκή στελέχωσή του με το κατάλληλο και εξειδικευμένο προσωπικό.

7. Πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη η παρουσία νοσηλευτή/τριας προκειμένου να παράσχει πρώτες βοήθειες σε έκτακτες περιπτώσεις.

8. Όλα τα παραπάνω είναι αναγκαία και χρήσιμα ώστε να αποφευχθούν τα κενά που παρατηρηθήκαν κατά την φετινή έναρξη του προγράμματος και τα οποία δημιούργησαν ένα αίσθημα ανησυχίας στους γονείς που τα παιδιά τους συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

9. Όλα τα παραπάνω είναι επίσης αναγκαίες προϋποθέσεις για να μπορούμε να ισχυριστούμε ότι το πρόγραμμα πληροί τις προϋποθέσεις ύπαρξής του.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων της πόλης μας δηλώνει την στήριξη της σε τέτοιες Δράσεις και προσφέρει άμεσα την οποιαδήποτε βοήθεια απαιτηθεί όχι μόνο για την ομαλή λειτουργία τους άλλα και για την εξέλιξή τους.

Για την Ένωση
Ο Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας 

Κυριάκος Καζαντζής                         Λάζαρος Κονταξής