Στη Στιμάγκα Κορινθίας βρέθηκε το μικρό χορευτικό του “ΦΑΡΟΥ”

Στη Στιμάγκα Δήμου Βέλου-Βόχας Κορινθίας βρέθηκε το μικρό χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ», την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019, ύστερα από πρόσκληση του Χορευτικού & Λαογραφικού Συλλόγου ΘΥΑΜΙΣ, για να συμμετάσχει στο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «ΘΥΑΜΕΙΑ 2019».

Περισσότερα από 20 παιδάκια του ΦΑΡΟΥ υπό την καθοδήγηση της Προέδρου & Χοροδιδασκάλου Σοφίας Σαββίδου ανέβηκαν ψηλά στο βουνό και σε μια πολύ ωραία πλατεία κάτω από καταπράσινα δέντρα, έδωσαν συνέντευξη σε τοπικό κανάλι της περιοχής, φωτογραφήθηκαν με παιδάκια που εκπροσωπούσαν άλλες περιοχές της Ελλάδας, Μακεδονία, Ήπειρο, Θάσο κ.α και όταν ήρθε η ώρα να ανέβουν στην σκηνή οδήγησαν τους καλεσμένους με τις χορευτικές τους κινήσεις στην Αλησμόνητη Πατρίδα του Πόντου.

Κέρδισαν τις καλύτερες εντυπώσεις και το θερμό χειροκρότημα.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Κατερίνα Ζάρκου, για την ζεστή υποδοχή, τη φιλοξενία και τα κεράσματα.

Στο τέλος της εκδήλωσης ενώθηκαν όλοι οι καλεσμένοι στον κύκλο της Παράδοσης, στη μέση η λύρα του Πόντου έπαιζε, το νταούλι χτυπούσε…. και όλοι χόρεψαν τους λεβέντικους Ποντιακούς Χορούς.

Μουσικά Συνόδευσαν ο Σταύρος Σαββίδης (λύρα & τραγούδι) και ο Νικηφόρος Ιωαννίδης (νταούλι).

Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας “Ο Φάρος”

Φωγράφηση Γρηγόρης Στεφανόπουλος