Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Πρωθυπουργός – Η Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη Κυβέρνηση με 158 έδρες

Μεγάλη η νίκη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, αφού κατόρθωσε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση με άνετη πλειοψηφία.

Ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα ορκιστεί το μεσημέρι σήμερα στις 13:00΄, δήλωσε μεταξύ άλλων για το νικηφόρο αποτέλεσμα, έξω από τα γραφεία του κόμματός του στην οδό Πειραιώς:

«Αναλαμβάνω τη διακυβέρνηση, έχοντας επίγνωση της εθνικής ευθύνης. Και στέκομαι με σεμνότητα και σεβασμό απέναντι στη λαϊκή ετυμηγορία. Δεν θα διαψεύσω τις ελπίδες σας. Απόψε μίλησε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός. Η ετυμηγορία του είναι ξεκάθαρη. Η κοινωνία θέλει να πάμε μπροστά ενωμένοι. Θέλει ανάπτυξη, δουλειές, ασφάλεια και να ξαναγίνει η Ελλάδα δυνατή όπως της αξίζει. Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Θα δουλέψω για να πείσω και τους συμπολίτες μας που δεν μας στήριξαν. Είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι και έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί. Αναλαμβάνω τη διακυβέρνηση έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου και θα φέρω εις πέρας τη σπουδαία αποστολή που μου αναθέσατε», διαβεβαίωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Και συνέχισε: «Αντλώ δύναμη από το λαό, από αυτό το μεγάλο ρεύμα. Σήμερα, δεν εκφράστηκε η θέληση να κλείσει ένας επώδυνος κύκλος για την πατρίδα. Ήταν η επιθυμία του να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Νιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ στους Έλληνες του εξωτερικού. Δεν θα σας ζητήσω να πάρετε το δρόμο της επιστροφής. Σας ζητώ να έχετε το βλέμμα και την καρδιά σας στραμμένη στην Ελλάδα. Από σήμερα δουλεύουμε για να αλλάξουνμε τη χώρα που αναγκαστήκατε να εγκαταλείψετε. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Ζήτησα ισχυρή εντολή για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Μου την προσφέρατε γενναιόδωρα. Δεν θα διαψεύσω τις ελπίδες σας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, για να προσθέσει σε έναν πιο προσωπικό τόνο: «Σήμερα αντλώ δύναμη και από την οικογένειά μου, από τη σύζυγο και τα τρία παιδιά μου. Νιώθω να με προστατεύει η ευχή των γονιών μου. Από σήμερα ξεκινά ένας δύσκολος αλλά όμορφος αγώνας».

ΟΙ ΕΔΡΕΣ

Με καταμετρημένο το 99,82% των ψηφοδελτίων η Ν.Δ. εκλέγει 158 βουλευτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ 86, το ΚΙΝΑΛ 22, το ΚΚΕ 15, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 10, η ΜΕΡΑ25 9.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Στο Δυτικό Τομέα ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε πρώτο κόμμα με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεύτερο.

Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 4 βουλευτές, η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 3, και από μία έδρα λαμβάνουν το ΚΚΕ, το ΚΙΝΑΛ, το ΜΕΡΑ25 και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.

ΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ