Μιχάλης Δαλαταριώφ: «Στην Αγία Ελεούσα βγάζουμε άξιους ανθρώπους, όχι μόνο σπουδαία ταλέντα»


Ο άνθρωπος ο οποίος συνείσφερε για να γίνουν οι δύο μεταγραφές των Διαμαντή – Μαθιούδη από την ΑΠΕ Αγία Ελεούσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αντίστοιχα, ήταν ο Μιχάλης Δαλαταριώφ.

Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων στην Ακαδημία της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα μίλησε στο newsacademies.gr για τα δύο παιδιά αλλά και την φιλοσοφία που υπάρχει στην ακαδημία της ομάδας:

Αναδημοσιεύουμε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή του:

«Η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα είναι ο ζωντανός αθλητικός οργανισμός της Αγίας Βαρβάρας. Ο μόνος πόλος έλξης για τα παιδιά. Όλοι μας έχουμε αυτοσκοπό να φέρουμε κάθε παιδί της πόλης μας κοντά στον αθλητισμό, στόχος μας είναι να ασχοληθούν με αυτόν και να τα αποτρέψουμε από τις κακές παρέες κι άλλες παραβατικές δραστηριότητες. Δυστυχώς στην περιοχή μας αλλά και στις γύρω γειτονιές υπάρχουν αρκετά τέτοια περιστατικά και εμείς θέλουμε να συνεισφέρουμε ώστε να εξαλείψουμε αυτά τα φαινόμενα.

Τα παιδιά μας πρέπει από μικρή ηλικία να μπουν σε έναν σωστό τρόπο διατροφής, να ψυχαγωγούνται και να μάθουν το εν αγωνίζεσθε. Στην ΑΠΕ θέλουμε να βγάζουμε πρωτίστως άξιους ανθρώπους στην κοινωνία, πέρα από σπουδαία ταλέντα».

Μιας και μιλάτε για σπουδαία ταλέντα, πρόσφατα πήγατε στον Παναθηναϊκό τον Νεκτάριο Διαμαντή και στον Ολυμπιακό τον Γιάννη Μαθιούδη.

«Είναι αλήθεια. Είναι δύο παιδιά που έμαθαν να… μπουσουλάνε ποδοσφαιρικά στην ΑΠΕ. Είμαστε τυχεροί που τα είχαμε στην αγκαλιά μας στο ξεκίνημά τους. Προσωπικά είχα βάλει στοίχημα με τον εαυτό μου πως αυτά τα δύο παιδιά (και όχι μόνο) πρέπει να φύγουν για έναν μεγάλο σύλλογο. Τα καταφέραμε όλοι μαζί και θα ήθελα να πω και ένα μπράβο στους προπονητές των παιδιών Γκουτζούλα και Κωνσταντινίδη για το έργο τους.

Ο Νεκτάριος ήδη πηγαίνει εξαιρετικά στον Παναθηναϊκό, έχει κληθεί στην Εθνική Κ14 και είμαι βέβαιος πως αν συνεχίσει να έχει αυτόν τον ταπεινό χαρακτήρα και να δουλεύει σκληρά, θα χτίσει μια σπουδαία καριέρα και τα ελληνικά σύνορα δεν θα τον χωρούν. Ο Γιάννης τώρα ξεκινά το ταξίδι του σε μια ακαδημία όπως αυτή του Ολυμπιακού. Κι αυτό το παιδί είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και σπουδαίο ταλέντο, θα έχει κι αυτός μια αξιοζήλευτη πορεία. Καμαρώνουμε άπαντες γι’ αυτά τα δύο παιδιά, μας έχουν κάνει ήδη περήφανους, αλλά ακόμη δεν έχουν πετύχει τίποτα».

Ποιο είναι το πλάνο που έχετε στην Ακαδημία σας;

«Το πλάνο της Ακαδημίας της ΑΠΕ βασίζεται πάνω στη συνεργασία με πιστοποιημένους προπονητές, γυμναστές, αθλητική ψυχολόγο και διατροφολόγο. Στόχος μας είναι να κινούμαστε πάνω σε άκρως επαγγελματικά πρότυπα αν και είμαστε μια ομάδα της Αθήνας. Είμαστε όμως αυτή η ομάδα που κουβαλάει μια βαριά ιστορία, μέσω της οποίας θέλουμε να δώσουμε ένα λαμπερό παρόν κι ακόμα λαμπρότερο μέλλον.

Προσκαλούμε όλους τους γονείς της πόλης, να μας εμπιστευτούν τα παιδιά τους. Όσο πιο πολλά παιδιά έχουμε τόσο θα μεγαλώνει και το αίσθημα ευθύνης για ακόμα καλύτερη και ποιοτικότερη δουλειά.

Μπορεί μια ακαδημία ερασιτεχνικής ομάδας να είναι βιώσιμη;

«Η Ακαδημία μας θα είναι βιώσιμη μέσω των εσόδων από τις συνδρομές, από εκεί προέρχονται οι πόροι μας, δεν είμαστε ομάδα όπου υπάρχει ένας δυνατός επιχειρηματίας να βάζει τα χρήματά του όποτε είναι απαραίτητο. Γι’ αυτό και πρέπει να είναι στο πλευρό μας όλοι οι επιχειρηματίες της Αγίας Βαρβάρας».

Υπάρχει μυστικό για να πετύχεις στην εξέλιξη του ταλέντου ενός παιδιού;

«Μαγική συνταγή όχι δεν υπάρχει. Εγώ έχω μάθει ό,τι κάνω να το κάνω με πολλή αγάπη και κυρίως με πίστη. Στο Νεκτάριο και στον Γιάννη πίστεψα. Είδα δύο παιδιά που δούλευαν συνεχώς, είχαν συνέπεια και σοβαρότητα στα όσα άκουγαν από τους προπονητές. Έτσι κάνουμε στην ΑΠΕ, πιστεύουμε και αγαπάμε τα παιδιά μας. Πρέπει να μιλάς στα παιδιά, να καταλαβαίνεις τα “θέλω” τους, να παρακολουθείς την εξέλιξη στο σχολείο τους, να αφουγκράζεσαι τους προβληματισμούς τους και να είσαι δίπλα τους αδιάκοπα. Να μιλάς με τους γονείς τους και να τους εξηγήσεις πως δεν γίνεται να τα ξέρουν όλα. Δεν είναι εύκολο. Όμως όταν υπάρχει η σωστή συνεννόηση, υπάρχει και το κατάλληλο αποτέλεσμα.

Υποχρέωση όλων μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά κι ό,τι κάνουμε να γίνεται για το συμφέρον τους. Το καλό της ομάδας έρχεται όταν βλέπει τα παιδιά της να προοδεύουν, να εξελίσσονται και να καλούνται στις μικτές ομάδες αλλά και να παίρνουν μεταγραφή σε μεγάλους συλλόγους».

πηγή: newsacademies.gr