Ξεχωριστή, Δυναμική κεντρική ομιλία από τον Μιχάλη Καρχιμάκη

Μια ξεχωριστή κεντρική ομιλία επέλεξε να κάνει ο υπ. Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Καρχιμάκης και τα κατάφερε!

Με εμπνευστή τον Ανδρέα Παπανδρέου, σύμβουλος του οποίου ήταν από την αρχή της ενασχόλησης του με την πολιτική, θέλησε να καλέσει τον κόσμο του, στο Περιστέρι, όπως κι εκείνος πριν κάποια χρόνια. Κι ο κόσμος του γέμισε ασφυκτικά όλη την πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο, τιμώντας τη σχέση, που όλα αυτά τα χρόνια με συνέπεια ανέπτυξαν.

Ο Μιχάλης, κατάφερε να συγκεντρώσει όλες τις γενιές που τον έχουν γνωρίσει, ως πολιτικό, ως σοσιαλιστή, ως επιστήμονα, ως οικογενειάρχη, αλλά κυρίως ως άνθρωπο!

Πλήθος αξιόλογων πολιτικών και παραγόντων της κοινωνικής ζωής τον τίμησαν με την παρουσία τους και μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για τον συνεχή αγώνα του!

Η ομιλία του, λόγος μεστός και πλήρης, δεν είχε κορώνες και διχαστικές “ρουκέτες”, αλλά μόνο επιχειρήματα και τεκμηριωμένη παράθεση έργων, δράσεων και πρακτικών για όλη την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Εκδημοκρατισμός, Εθνικό Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, ανάπτυξη μεσαίας τάξης, ΑΣΕΠ, ΚΑΠΗ, εθνική εξωτερική πολιτική, έργα εξέλιξης και αναβάθμισης της ζωής των πολιτών, Διαύγεια, Ενιαία Αρχή Πληρωμών, Διαβούλευση, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, μηχανοργάνωση του κράτους και πολλές άλλες ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, αποτέλεσαν τα δομικά στοιχεία της ομιλίας του.

Μιας ομιλίας βαθιά πολιτικής, αλλά πάντα έντονα συναισθηματικής και σίγουρα εστιασμένη στην ανάγκη επανίδρυσης της ιδεολογικής ανάγκης και επικαιροποίησης του συμβολαίου με το λαό.

“Πρώτα η Ελλάδα, πρώτα ο πολίτης, είπε, κι όχι οι προσωπικές φιλοδοξίες! Δώστε μου τη δυνατότητα να συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα πιστεύω μου, για την ιδεολογία μου, για όλους εσάς”, είπε, κι ο κόσμος με σιγουριά ενέκρινε το αίτημά του με το διαρκές χειροκρότημα και τις επευφημίες του.

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους συντοπίτες Κρητικούς που ήταν επίσης παρόντες, τιμώντας όχι μια ευκαιριακή σχέση κάποιων ημερών μιας προεκλογικής περιόδου, αλλά μια συνεπή, καθημερινή σχέση πολλών μα πολλών χρόνων!

Όλη η βραδιά ήταν τόσο ουσιαστική, που τελικά γράφτηκε στη συνείδηση όλων ότι η πραγματική πολιτική, η ιδεολογική και πρακτική συνέπεια αλλά και η αγωνιστική συνεχή παρουσία δεν πρέπει να αδικούνται, αλλά να δικαιώνονται!

Μια τέτοια δικαίωση φαίνεται πως θα υπάρξει στο πρόσωπο του Μιχάλη Καρχιμάκη, υποψήφιου Βουλευτή στο Δυτικό Τομέα με το Κίνημα Αλλαγής!

Π.Π.