Γέφυρα – έκρηξη μετασχηματιστή στην π. ΒΙΟΧΡΩΜ, κυριάρχησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο

 

Δύο θέματα κυριάρχησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας την Τετάρτη 26 Ιουνίου.

Πρόκειται γα το θέμα της έκρηξης του μετασχηματιστή στον υποσταθμό της ΔΕΗ στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ και φυσικά το θέμα με την ολοκλήρωση των έργων στη γέφυρα της Στέφανου Σαράφη που πήρε παράταση ολοκλήρωσης των κατά δύο ακόμα μήνες.

Τα ερωτήματα για το τι συνέβη στον υποσταθμό και τι γίνεται με τη γέφυρα έκανε ο κ. Μιχάλης Γιάγκας.

Για το θέμα της γέφυρας ρώτησε επίσης η κ. Φέγγη Αλεξάνδρα.

Όσον αφορά το θέμα του υποσταθμού της ΔΕΗ, ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα πως το συμβάν έγινε στο χώρο ευθύνης και συντήρησης της ΔΕΗ.

Η πρώτη εκτίμηση που υπάρχει είναι πως το σκάσιμο του μετασχηματιστή συνέβη πιθανόν από υπερφόρτωση του δικτύου χωρίς όμως να αγνοείται η παλαιότητα του δικτύου.

Ενημέρωσε δε τους Δημοτικούς Συμβούλους πως ανάλογες καταστάσεις αντιμετωπίζουν αυτές τις ημέρες και γειτονικοί Δήμοι με τέτοια περιστατικά.

Τέλος πληροφόρησε το σώμα πως σε μία περίπου εβδομάδα θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση του χώρου.

Για το θέμα της γέφυρας το Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώθηκε από την Μηχανικό του Δήμου κ. Σέργη Κωνσταντίνα.

Η κ. Σέργη ενημέρωσε πως αυτή την εποχή γίνονται εργασίες για την ενίσχυση ενός πέδιλου της γέφυρας.

Υποστήριξε πως τα νερά που υπάρχουν στο  υπέδαφος είναι από τον υδροφόρο ορίζοντα, (τέσσερα μέτρα από την επιφάνεια του εδάφους), μπορεί να προέρχονται επίσης από αυλές των σπιτιών.

Διαβεβαίωσε πως δεν προέρχονται από διαρροή του αγωγού, ενώ ενημέρωσε πως έγιναν και δοκιμές με τη χρήση χρώματος.

Θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με εξυγίανση του εδάφους και άλλων τεχνικών, συμπλήρωσε.

Όσον αφορά το επιπλέον κόστος των έργων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως φυσιολογικά θα επιβαρύνει την Περιφέρεια.

Η κ. Φέγγη δευτερολογώντας κατέληξε στο συμπέρασμα πως η γέφυρα δε θα δοθεί για χρήση ούτε και στις αρχές Σεπτέμβρη και μάλλον έχει δίκαιο.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της ζήτησε να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο θέμα της γέφυρας, παρόντος και του νεοεκλεγέντα Δημάρχου κ. Μίχου, ώστε να ενημερωθεί σχετικά.

Σημειώνουμε πως ο Δημ. Σύμβουλος κ. Σωτηρόπουλος δεν υπερψήφισε (λευκό) την παράταση των δύο μηνών για την ολοκλήρωση του έργου στην γέφυρα.

Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Μίχος μόλις πριν λίγες ημέρες είχε δεσμευτεί πως στις 3 Σεπτέμβρη η γέφυρα θα ανοίξει, σχολιάζοντας ανάρτηση του Δημοτικού Σύμβουλου της παράταξής του κ. Χρήστου Βασιλείου.

Τα γεγονότα όμως ίσως τον διαψεύσουν…