Έσκασε ο υποσταθμός της ΔΕΗ μέσα στην π. ΒΙΟΧΡΩΜ – Χωρίς ρεύμα ο χώρος

Ο κρότος από το σκάσιμο του υποσταθμού της ΔΕΗ στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, ήταν τόσο δυνατός που ακούστηκε στα γύρω οικοδομικά τετράγωνα, το Σάββατο 22 Ιουνίου το βράδυ.

Ο υποσταθμός τυλίχτηκε στις φλόγες και ολόκληρος ο χώρος της π. ΒΙΟΧΡΩΜ βυθίστηκε στο σκοτάδι και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, έως αυτήν την ώρα Δευτέρα μεσημέρι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Καλέστηκε από τον φύλακα της Εταιρείας ΑΒΑΞ, που έχει τα γραφεία της σε ένα από τα κτήρια, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία έκοψε τον κρίκο του λουκέτου της πόρτας που κρατάει εκτός υποσταθμού όποιον δεν έχει δουλειά, αφού και η προειδοποιητική πινακίδα είναι χαρακτηριστική.

Με ειδικές μάσκες λόγω των τοξικών αερίων και εξοπλισμό οι πυροσβέστες εισήλθαν στον υποσταθμό και κατέσβησαν την φωτιά.

Οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν μέσα στο χώρο του υποσταθμού ήταν τέτοιες αφού έπεσε ένα μεγάλο κομμάτι από του σοβάδες του ταβανιού.

Ηλεκτρολόγοι και Τεχνικοί της ΔΕΔΔΗΕ έφτασαν σύντομα επίσης επί τόπου και εκτίμησαν το μέγεθος της ζημιάς.

Εχθές Κυριακή επί ώρες εργάζονταν προσπαθώντας να αποκαταστήσουν τη ζημιά.

Η εκτίμηση που υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες μας ο ένας από τους μετασχηματιστές που έσκασε δεν επισκευάζεται και θα χρειαστεί αντικατάσταση.

Οι τεχνικοί θα προσπαθήσουν αφού αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση του χώρου, να εξηγήσουν τους λόγους που προκάλεσαν το σκάσιμο του.

Προς το παρόν οι δύο Εταιρείες που λειτουργούν στο χώρο ο ΑΒΑΞ και η ΛΑΜΔΑ ΧΑΡΤΙΚΗ τροφοδοτούν τους χώρους τους με ηλεκτρικό ρεύμα που παράγουν γεννήτριές τους.

Η Δραματική Σχολή και ο Φωτισμός του κοινόχρηστου χώρου, είναι εκτός λειτουργίας.

Σημειώνουμε πως έξω από την π. ΒΙΟΧΡΩΜ, η ΔΕΗ εκτελεί έργα στο πεζοδρόμιο, τα οποία όμως δεν έχουν καμία σχέση με το συμβάν.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Σάββατο 22 Ιουνίου επίσης, υπήρξαν συχνές διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στην κάτω Αγία Βαρβάρα.

Όπως πληροφορηθήκαμε είχαμε προβλήματα με μετασχηματιστές και η ΔΕΔΔΗΕ, έτρεχε συνεχώς να αποκαταστήσει τις βλάβες.