Στο τέλος του 2019, μετατέθηκε η παράδοση του σταθμού ΜΕΤΡΟ στην πόλη μας

Νέα έργα μετρό συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ για την επόμενη δεκαετία παρουσίασε ο κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό, κατά την πρώτη ημέρα του 3ου Συνεδρίου Υποδομών & Μεταφορών που συνδιοργανώνουν οι ιστοσελίδες ypodomes.com και metaforespress.gr στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Όσον αφορά τα εν εξελίξει έργα, ο κ. Παπαδόπουλος τοποθέτησε τον ορίζοντα λειτουργίας των τριών πρώτων σταθμών της επέκταση της Γραμμής 3 προς Πειραιά (ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ – ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ – ΝΙΚΑΙΑ) στο τέλος του 2019 και την ολοκλήρωσή της στο καλοκαίρι του 2021.

Αυτή η αναγγελία είναι δυσάρεστη για την πόλη μας, αφού ο σταθμός σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ επρόκειτο να παραδοθεί μέσα στον τρέχοντα μήνα, ενώ σε πρόσφατη επίσκεψη του ο κ. Παπαδόπουλος στην πόλη μας, ενημέρωσε το Δήμαρχο πως η παράδοση και λειτουργία του σταθμού στην πλατεία Παναγίας Ελεούσας θα γίνονταν τον προσεχή Σεπτέμβριο και έρχεται τώρα ο Διευθύνων Σύμβουλος να ανακοινώνει πως η παράδοση θα γίνει στα τέλη του έτους.

Πάντως στην επιφάνεια της πλατείας τα έργα πλέον γίνονται με ρυθμούς χελώνας σε αντίθεση με τους ρυθμούς της προεκλογικής περιόδου των εκλογών της 26ης Μαΐου.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της χαλάρωσης που παρατηρείται, είναι το γεγονός πως στις 10 Μαΐου, έπρεπε να είχε ξεκινήσει η φύτευση της πλατείας και των παρτεριών στα πεζοδρόμια της Ελευθερίου Βενιζέλου.

Φεύγει ο Ιούνιος και δεν έχει φυτευτεί ούτε μία ρίζα…

Η φωτογραφία της πλατείας είναι τραβηγμένη σήμερα το μεσημέρι Πέμπτη 20 Ιουνίου και δεν διακρίνεται δραστηριότητα στον χώρο.