Προσλήψεις 19.500 αναπληρωτών στα σχολεία

«Κλείδωσαν» οι τοποθετήσεις 19.500 αναπληρωτών που θα κληθούν να καλύψουν τα κενά στα σχολεία, ενώ στόχος του υπουργείου είναι να βρίσκονται στις θέσεις τους μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των μαθημάτων.

Το σχέδιο για τις προσλήψεις 19.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών με βάση τα κενά που καταγράφονται στα σχολεία σε ειδικότητες καθηγητών αλλά και στις περιφέρειες της χώρας παρουσιάζει το «Έθνος». Ο αριθμός των 19.500 αναπληρωτών έχει πλέον «κλειδώσει» από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ενώ στόχος είναι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που θα προσληφθούν να τοποθετηθούν στα σχολεία έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Λόγω του «παγώματος» για τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για μία ακόμη χρονιά, τα κενά στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας θα καλυφθούν από αναπληρωτές.Παρόλα αυτά, ακόμη και μετά την πρόσληψη 19.500 αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών, το υπουργείο Παιδείας εκτιμά ότι θα υπάρχουν περίπου 3.000 κενά.

Μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων για συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών, φαίνεται πως για κάθε μία αποχώρηση θα προσληφθούν τουλάχιστον τρεις αναπληρωτές (συνολικά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια συνταξιοδοτούνται 6.000 εκπαιδευτικοί).

πηγή:Αftodioikisi.gr