Αιφνιδιασμός Μίχου, από μεταφορά των απορριμματοφόρων στην π. ΒΙΟΧΡΩΜ

Με τον Νεοεκλεγέντα Δήμαρχο της πόλης μας (δεύτερη περίοδος) κ. Λάμπρο Μίχο, γνωριζόμαστε σαράντα και πλέον χρόνια.

Με εκτιμάει σε ανάλογο βαθμό, με εκείνον, που και εγώ τον εκτιμώ και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να επικοινωνούμε, είτε μέσω διαδικτύου, είτε τηλεφωνικώς είτε δια ζώσης και να αποκαλούμε ο ένας τον άλλον με τα μικρά μας ονόματα.

Με αποκαλεί “Πάρι” και εγώ απευθύνομαι σε εκείνον με το μικρό του, “Λάμπρο”.

Ας μην βιαστούν λοιπόν ορισμένοι να θεωρήσουν ασέβεια προς το πρόσωπό του, το ότι τον αποκαλώ “Λάμπρο” και όχι κ. Δήμαρχε.

Η “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ” σε πρόσφατο άρθρο της δήλωσε πως δεν θα ασκήσει κριτική στη νέα Διοίκηση του Δήμου έως τις αρχές του επόμενου έτους, διότι όπως είναι φυσικό και φυσιολογικό χρειάζεται χρόνο για να ενημερωθεί, να προσανατολιστεί, να προσαρμοστεί.

Είναι μία δέσμευση που θα κρατήσουμε σε θέματα που έχουν να κάνουν με την επίλυση θεμάτων της καθημερινότητας όπως καθαριότητα της πόλης, Δημοτικός φωτισμός, ασφάλεια κλπ…

Ενώ λοιπόν η “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ” δηλώνει τα παραπάνω, υπάρχει και ο “φιλομιχικός” τύπος, που στην προσπάθειά του να εξυμνήσει τον νέο Δήμαρχο, σχεδόν καθημερινά φιλοξενεί κείμενα και αρθράκια με τίτλους του τύπου “Σήκωσε τα μανίκια”, “Έπιασε δουλειά”, “Ξεκίνησε, για να μη χαθεί ούτε μια μέρα” κλπ.

Γιατί κάνω αυτή την εισαγωγή θα μου πείτε;

Επειδή τις τελευταίες ημέρες, μετά την αντίδραση των κατοίκων, ο Δήμος αναγκάστηκε και πήρε τα απορριμματοφόρα από το γκαράζ της οδού Σιπύλου και πλέον αυτά σταθμεύουν στην π. ΒΙΟΧΡΩΜ, εμφανίζεται η παράταξή του ξαφνιασμένη και παραπονούμενη πως η νυν Διοίκηση τους έφερε προ απροόπτου και πως θα πρέπει να λύσουν το πρόβλημα σε 15 ημέρες από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της, πριν ξεκινήσει τη λειτουργία της η Δραματική Σχολή της πόλης, που στεγάζεται στην π. ΒΙΟΧΡΩΜ.

Δεν μπορώ να αποδεχτώ πως ο Λάμπρος, δεν έχει προβλέψει τη λύση ενός προβλήματος, το οποίο δεν είναι καινούργιο, υπήρχε και επί της πρώτης θητείας του, όπως και τα παράπονα των κατοίκων, για μεταφορά του γκαράζ σε άλλον χώρο και ότι θα περίμενε να έρθει η πρώτη Σεπτέμβρη, να σκεφτεί τι θα πράξει.

Ούτε μπορώ να αποδεχτώ πως ξαφνιάστηκε από την εξέλιξη των γεγονότων.

Επίσης δεν αποδέχομαι πως θα υπάρξουν μόνο δέκα πέντε ημέρες για να δώσει λύση σε αυτό το ακανθώδες ζήτημα.

Έχει μπροστά του ΤΡΕΙΣ μήνες από σήμερα, να σκεφτεί λύσεις.

Από τη στιγμή που έχει “σηκώσει τα μανίκια” και έχει πιάσει δουλειά, ας ξεκινήσει από τα πλέον σοβαρά θέματα που διατυμπάνιζε καθ΄ όλη τη διάρκεια της πολύμηνης προεκλογικής του περιόδου, όχι δίνοντας λύσεις, αφού θεσμικά δεν μπορεί, αλλά προετοιμάζοντας το έδαφος για εφαρμογή των σχεδίων του από την 1η Σεπτέμβρη.

Εάν οι τρεις μήνες δεν είναι αρκετοί για να σκεφτεί λύσεις για ένα πρόβλημα δεκαετιών, όπως μπορεί κάποιος καλόπιστα να αναφέρει, θα του απαντήσουμε πως το θέμα είναι γνωστό στον Λάμπρο, εδώ και χρόνια, άρα θα τον έχει απασχολήσει η λύση του και “δεν θα τρέχει τώρα”.

 

Όπως ο ίδιος, κατ΄επανάληψη, έχει δηλώσει, έβλεπε από το 2014 πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τη διοίκηση Καπλάνη, πράγμα που σημαίνει πως γνωρίζει τα προβλήματα και ιδιαίτερα αυτό του γκαράζ, τουλάχιστον μία πενταετία και αφού αποφάσισε να διεκδικήσει  το Δημαρχιακό Θώκο, σημαίνει πως έχει τις λύσεις για τα προβλήματα που οι συμπολίτες μας, τον ώθησαν να εκτεθεί για τη θέση του Δημάρχου.

Ας μην βιαστούν να δικαιολογήσουν λοιπόν ορισμένοι, την αγανάκτηση για δήθεν “ΠΡΟ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ” κατάσταση, διότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι από εκείνα για τα οποία ο λαός της πόλης μας καταψήφισε τον Καπλάνη και υπερψήφισε τον Μίχο, επειδή ο Λάμπρος, του υποσχέθηκε λύσεις στα χρόνια προβλήματα της πόλης.

Μάλιστα στο πρόγραμμα του αναφέρει συγκεκριμένα:

• Να περιφρουρήσουμε την υγεία και ασφάλεια των κατοίκων που γειτνιάζουν με το αμαξοστάσιο του δήμου με κατάλληλες εγκαταστάσεις, επιδιώκοντας ταυτόχρονα την εξεύρεση χώρου για νέα εγκατάσταση.

Βεβαίως τώρα τον πρόλαβαν οι εξελίξεις και η αποφασιστικότητα των κατοίκων, να μην επιτρέψουν στο μέλλον “με τα στήθη τους” όπως ακούστηκε στην πρόσφατη συγκέντρωση που διοργάνωσαν, να περάσει στο χώρο του γκαράζ ούτε ένα απορριμματοφόρο.

Ο Λάμπρος έβαλε τον πήχη ψηλά, όπως και τις προσδοκίες του λαού της πόλης μας, τόσους μήνες.

Για το καλό της Αγίας Βαρβάρας του εύχομαι να τον υπερπηδήσει.

Θα με απογοήτευε πάντως ο Λάμπρος, εάν δεν έχει σκεφτεί λύση στο συγκεκριμένο, χρόνιο, ζήτημα.

Επιπλέον έχει τη στήριξη του Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, την δηλωθείσα βοήθεια του συμπολίτη μας Περιφερειακού συμβούλου κ. Ανδρέα Λεωτσάκου, πιθανότατα και τη στήριξη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, εάν την εκλέξει ο λαός στις 7 Ιουλίου, όπως επίσης και την ικανότητα να μου απαντήσει ο ίδιος, επί του προκειμένου, εάν το θελήσει, χωρίς να χρειάζεται συνηγόρους…

Πάρις Βαμβακόπουλος