«Ο ΦΑΡΟΣ» συμμετείχε στη « 2η Γιορτη της Παραδοσης» που διοργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO

Ο Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ» συμμετείχε στη « 2η Γιορτη της Παραδοσης» που διοργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019.

Ένα υπερθέαμα με άρωμα Ελλάδας και λαϊκού Πολιτισμού. Αληθινό στολίδι, το μεγαλειώδες Δημοτικό Θέατρο στο κέντρο του Πειραιά, πλημμύρισε από κόσμο, ήχους και χρώματα.

Περισσότεροι από 1000 χορευτές με αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές, με συνοδεία μουσικών οργάνων και γνώριμων σκοπών, μας ταξίδεψαν σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας.

Και όταν ακούστηκε η λύρα του Σταύρου Σαββίδη και το νταούλι του Δημήτρη Σαχσανίδη, οι ζιπκαλίδες και οι ζουπουνοφόρες του Συλλόγου, με πάθος και περηφάνια χόρεψαν χορούς του Πόντου.

Παράλληλα με το χορό, η συγκινητική αφήγηση της Προέδρου και Χοροδιδασκάλου του Συλλόγου κ. Σοφία Σαββίδου, έφερε στο νου όλων εικόνες από την Αλησμόνητη Πατρίδα.

Σείστηκε το Θέατρο από τα χειροκροτήματα, όταν μέσα από τα κύματα της Μαύρης Θάλασσας πρόβαλλαν οι Πυρριχιστές μικροί και μεγάλοι αποδεικνύοντας πως τίποτα δε χάνεται όταν αυτό μεταδίδεται από γενιά σε γενιά.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κ. Μαρωνίτη για την πρόσκληση, σ’αυτή την υπέροχη γιορτή, όπου σ’ αυτό το αντάμωμα όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά πρόβαλλε την Ελληνική Παράδοση και τον Πολιτισμό μας.

Υ.Γ. Εκεί συναντηθήκαμε και με άλλα αδελφά ποντιακά σωματεία, όπου όλοι μαζί φωτογραφήθηκαν, προβάλλοντας την ιστορία και την παράδοση των προγόνων τους.

Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας “Ο Φάρος”