Νίκη των κατοίκων – Απομάκρυνση των απορριμματοφόρων από το γκαράζ του Δήμου, στη Σιπύλου

Η αποφασιστικότητα των κατοίκων και η αδιαπραγμάτευτη στάση τους να μην επιτρέψουν ξανά να εισέλθουν απορριμματοφόρα στο χώρο του Γκαράζ του Δήμου, είχε σαν αποτέλεσμα ο Δήμος να δεσμευτεί και να απομακρυνθούν από εκεί τα απορριμματοφόρα.

Επίσης η απαίτηση των κατοίκων και η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν πριν λίγες ημέρες έξω από το γκαράζ, το κάλεσμα της Αστυνομίας και η καταγραφή των τόνων διαφόρων απορριμμάτων στον χώρο με τις οσμές που ανέδυαν αυτά, πνίγοντας ολόκληρη την περιοχή και τους κατοίκους της, ανάγκασαν τον Δήμο μέσα σε τρία εικοσιτετράωρα να κάνει τον χώρο “λαμπίκο”.

Τα απορριμματοφόρα προς το παρόν θα σταθμεύουν στην π. ΒΙΟΧΡΩΜ, αφού και η Δραματική Σχολή ολοκληρώνει τα μαθήματά της και δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους σπουδαστές όπως παλαιότερα.

Το απόγευμα της Παρασκευής 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε δυναμική συγκέντρωση των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι επανέλαβαν τις διαθέσεις τους και έστειλαν το μήνυμά τους και στη σημερινή Διοίκηση του Δήμου την οποία εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σαββίδης και Ντάβιος, αλλά και στην αυριανή αυτή του κ. Μίχου, εκ μέρους της οποίας μίλησε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σωτηρόπουλος.

Ο κ. Σωτηρόπουλος δήλωσε πως έως την 1η Σεπτεμβρίου υπεύθυνη είναι η σημερινή Δημοτική Αρχή. Από τότε και μετά η νέα Δημοτική Αρχή θα φέρει πρόταση προς επίλυση του προβλήματος.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάγκας δήλωσε πως η παράταξή του θα στηρίξει όποια πρόταση έρθει και θα λύνει το πρόβλημα και στάθηκε αλληλέγγυος στα αιτήματα των κατοίκων.

Παρούσα επίσης και  η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ελένη Καρανάσιου.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Ντάβιος δήλωσε επίσης πως το πρόβλημα είναι συγκεκριμένο και πως όλοι μαζί θα “βάλουν πλάτη” για την επίλυσή τους.

Πάντως, απαντώντας στον κ. Σωτηρόπουλο, πως χάθηκε η ευκαιρία για χρηματοδότηση της επίλυσης του προβλήματος από αδράνεια της σημερινής Δημοτικής Αρχής, του είπε να μη λέει ψέματα, αφού ποτέ δεν υπήρξαν χρήματα παρά μόνο εξαγγελίες.

“Κανένας Δήμος δεν πήρε ούτε ένα ευρώ για το συγκεκριμένο πρόγραμμα”, μας δήλωσε.