Μπράβο σε “ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ” και “ΦΑΡΟ”, σε Πόντιους και Κρητικούς της πόλης μας

Το Σάββατο 22 Ιουνίου η Ένωση Κρητών της πόλης μας «Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ» θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για την Μάχη της Κρήτης στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ”.

Στην επίσημη αφίσα της εκδήλωσης η Ένωση Κρητών αναγράφει πως τιμά το Σύλλογο Ποντίων Αγίας Βαρβάρας “Ο ΦΑΡΟΣ” και τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Συγχαρητήρια στην Ένωση Κρητών για την απόφασή της. Κινήσεις σαν κι αυτή ενώνουν και δυναμώνουν τον πολιτισμό μας και τις παραδόσεις μας.

Ο Σύλλογος Ποντίων απαντώντας στην πρωτοβούλια των Κρητών, ανάρτησε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Μεγάλη μας τιμή, η πρωτοβουλία της Ένωσης Κρητών «Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ», να τιμήσει το Σύλλογο Ποντίων «Ο ΦΑΡΟΣ», με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη δεύτερη και πιο αιματηρή φάση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στο πλαίσιο της Εκδήλωσης Μνήμης για την 78η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Οι Λεβέντες της Κρήτης και οι Τραντέλλενες του Πόντου θα στείλουν μήνυμα για κάθε ψυχή που έμεινε εκεί στα ματωμένα χώματα των προγόνων τους.

Η ιστορία κρίνει αυστηρά, αλλά και σέβεται αυτούς που στηρίζουν το μέλλον τους σε γερές βάσεις, σεβόμενοι το ιστορικό τους παρελθόν.

Εμείς οφείλουμε να θυμόμαστε και να μην επιτρέψουμε να συμβούν στο μέλλον παρόμοια γεγονότα που προσβάλλουν κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια και κάθε ανθρώπινο πολιτισμό.

Αγαπητά αδέλφια ο Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ», θα δώσει δυναμικό παρών, το Σάββατο 22 Ιουνίου και ώρα 20.30 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο της πόλης μας «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ».

Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας “Ο Φάρος”