Ελένη Σταύρου, υπ. Βουλευτής ΚΙΝΑΛ, Δυτικού Τομέα Β΄ Αθήνας

Κατεβαίνω… Κατεβαίνω για πρώτη φορά Υποψήφια

Αυτή τη φορά Κατεβαίνω αλλιώς.

Κατεβαίνω Υποψήφια Βουλευτής στο Δυτικό Τομέα Β΄ Αθήνας με το Κίνημα Αλλαγής και ζητώ τη στήριξή σας.

Γιατί θέλω ΜΑΖΙ να αγωνιστούμε για να έχουν οι νέοι μας δικαίωμα να ονειρεύονται στη δική τους πατρίδα.

Για να σταματήσουν να ζουν σε διαρκή ανασφάλεια εργαζόμενοι και επαγγελματίες.
Για να αποκτήσουμε εμείς οι γυναίκες ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή. Για να μην επιτρέψουμε να παίρνονται αποφάσεις για μας, χωρίς εμάς.

Για να αποκτήσουν τα άτομα της τρίτης ηλικίας αξιοπρεπή διαβίωση και δικαίωμα στην ενεργή γήρανση.

Για να αντιμετωπίσουμε τα άτομα με αναπηρία ως άτομα με δυνατότητες και όχι με αδυναμίες. ΜΑΖΙ θέλω να αγωνιστούμε για να αποκτήσουν ίσες ευκαιρίες, προσβασιμότητα και δικαίωμα στην αυτονομία, τη ζωή, την αξιοπρέπεια.

Για να ξαναχτίσουμε το κοινωνικό κράτος, διορθώνοντας αδυναμίες που επηρεάζουν ριζικά τη ζωή των ανθρώπων γύρω μας. Για να έχει πρόσβαση κάθε πολίτης που έχει ανάγκη, σε δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.

Για να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά και το πελατειακό κράτος.

Για να πούμε όχι στο ρατσισμό και την ξενοφοβία και να εξασφαλίσουμε ειρηνική συνύπαρξη και ομαλή ένταξη των μεταναστών και προσφύγων στην ελληνική κοινωνία.

Για να στηρίξουμε το δικαίωμα των ατόμων LBGTQI για ορατότητα, αξιοπρέπεια, ασφάλεια, ισοτιμία, κοινωνική δικαιοσύνη.

Για να αντιμετωπίσουμε δραστικά τον κοινωνικό αποκλεισμό των Ρομά.

Για να κάνουμε ξανά ισχυρή τη μεγάλη Δημοκρατική μας Παράταξη που από το 1981 και μετά επί Κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου έσκυψε στο πλευρό των αδικημένων, των ανθρώπων με χαμηλά εισοδήματα, των γυναικών, των ηλικιωμένων, των μη ισχυρών και ανέβασε το επίπεδο ζωής μας.

Για να συνεχίσουμε τις μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που θεσπίστηκαν την περίοδο διακυβέρνησης του Γιώργου Α. Παπανδρέου, που συγκρούστηκε με τα μεγάλα συμφέροντα, το πελατειακό κράτος και τη διαφθορά χωρίς να υπολογίσει πολιτικό κόστος. Προοδευτικές μεταρρυθμίσεις σαν τη Διαύγεια και την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση που οδήγησε σε εξοικονόμηση 5 δις ευρώ.
ΜΑΖΙ θέλω να αγωνιστούμε για μια Ανοιχτή, συμπεριληπτική κοινωνία για όλους ενάντια στο μίσος, το ρατσισμό και κάθε διάκριση. Για να αποκτήσουν οι πολίτες στις δικές μας γειτονιές, Δυτικά από το ποτάμι, ίσες ευκαιρίες και μια αξιοπρεπή ζωή.
ΜΑΖΙ, σας ζητώ να αγωνιστούμε για να έχουμε τη δική μας δυνατή φωνή.

Eλένη Σταύρου
Υποψήφια Βουλευτής
Δυτικού Τομέα με το Κίνημα Αλλαγής

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκα και ζω στο Λόφο Αξιωματικών, Περιστέρι Αττικής. Σ’ αυτή την πόλη, δίπλα στις όχθες του ποταμού Κηφισού μεγάλωσα τα δύο μου κορίτσια. Η καταγωγή μου είναι από την Ικαρία, που αγαπώ πολύ και τη Λοκρίδα, Νομού Φθιώτιδας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ • Εκλεγμένο Μέλος Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής. • Μέλος της Γραμματείας Δικτύου Ισότητας Κινήματος Αλλαγής. • Μέλος της Επιτροπής «Ανοιχτή Κοινωνία – Δικαιώματα» της Οργανωτικής Επιτροπής Ιδρυτικού Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής. • Eκλεγμένο Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών. • Συντονίστρια Δικτύου Γυναικών ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών • Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Περιστερίου με τον υποψήφιο Δήμαρχο Δημήτρη Κελάφα από την ίδρυσή του (1/4/2016 ως σήμερα (Μάιος 2014)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Μαζί με τις υπόλοιπες γυναίκες – μέλη του Δικτύου Γυναικών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών στο οποίο είμαι Συντονίστρια, κάνουμε ένα διαρκή αγώνα για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών και κάθε ανθρώπινης ύπαρξης. Για ίσες ευκαιρίες, αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη για όλους. Είμαι μέλος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών Συμμετέχω στον αγώνα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Για τα δικαιώματα των πολλών και όχι των λίγων και ισχυρών.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Εργάστηκα για πάνω από 30 χρόνια στον τραπεζικό τομέα, κατέχοντας υψηλές θέσεις ευθύνης σε διάφορους τομείς δραστηριότητας (Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, Διαχείριση Κινδύνων, Κανονιστική Συμμόρφωση και Δημόσιες Σχέσεις). Διετέλεσα Υποδιευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Αγροτικής Τράπεζας. Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Διεύθυνσης Κανονιστικής Συμμόρφωσης και Επικεφαλής Τομέων της Διεύθυνσης Διαχείρισης Κινδύνων. Επί 11 χρόνια διετέλεσα στέλεχος της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Αγροτικής Τράπεζας. Είμαι μέλος του Οικονομικού́ Επιμελητηρίου και έχω άδεια άσκησης επαγγέλματος Oικονομολόγου.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

email eleni_stvr@yahoo.com & elenist9@gmail.com

Facebook https://www.facebook.com/elenistvr/

Linkedin https://www.linkedin.com/in/elenistavrou/

Twitter https://twitter.com/ELENISTAVROU5

Instagram https://www.instagram.com/eleni__stavrou/