Κ. Μητσοτάκης: «Οι 6.500 απολύσεις θα γίνουν οπωσδήποτε»

Μια νέα σύγκρουση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το ΠΑΣΟΚ διαγράφεται στον ορίζοντα. Ο ΥΠΔΜ Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται αμετακίνητος (μιλώντας στον Σκάι) ότι πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος του έτους οι 6.500 απολύσεις που εκκρεμούν στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Τρόικα.

Θύμισε ότι πρόκειται για μνημονιακή δέσμευση, την οποία ανέλαβε η τότε τριμερής κυβέρνηση, κάτι που επεσήμανε απευθυνόμενος στη ΔΗΜΑΡ. Πρόσθεσε ότι χάρη στη συμφωνία για την πραγματοποίηση αυτών των απολύσεων των 2014 αποφεύχθηκε η επέκταση του προγράμματος απολύσεων και διαθεσιμότητας το 2015 και 2016, ενώ τόνισε ότι μόνο αν επιδειχθεί συνέπεια από την ελληνική πλευρά, μπορεί να επιδιωχθεί αποτελεσματικά η μείωση των φόρων. «Σε κανέναν δεν αρέσει να γίνονται απολύσεις, αλλά πρέπει να γίνουν», ήταν το κεντρικό μήνυμά του.

Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ έχει αναφερθεί εμμέσως στην ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του στόχου για τις 6500 απολύσεις μέχρι το τέλος του έτους, με το επιχείρημα ότι το πρωτογενές πλεόνασμα επιτρέπει επανεξέταση τέτοιου περιεχομένου δεσμεύσεων. Στο θέμα αυτό έχει αναφερθεί ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημ. Καρύδης, ενώ πιθανολογείται ότι θα συζητηθεί μεταξύ Α. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλου αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου.