Μίχος σε Καπλάνη: “Δεν ζήτησα, ούτε θέλω να εγκατασταθώ στο δήμο πριν τη 1.9.2019”

Πριν λίγες ώρες δημοσιεύσαμε επιστολή του Δημάρχου κ. Καπλάνη, σε απάντηση εκείνης του νεοεκλεγέντα Δημάρχου κ. Μίχου προς αυτόν, που δημοσιεύσαμε εχθές και μέσω της οποίας ζητούσε γραφείο, γραμματέα κ.ά στο χώρο της Δημαρχίας, που δεν προβλέπονται όμως από τη σχετική νομοθεσία.

Ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης μεταξύ άλλων αναφέρει στην απάντησή του:

Σε απάντηση λοιπόν σας καλώ να συμμορφωθείτε με ό,τι ορίζει ο νόμος για την εγκατάσταση σας την 1η Σεπτεμβρίου και να μην προκαλείτε τη δημιουργία κλίματος φόβου και εντάσεων σε βάρος της λειτουργίας του Δήμου και της πόλης.

Ως την 31η Αυγούστου υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου είμαι εγώ.

Κατά συνέπεια για οτιδήποτε θέμα θελήσετε, μπορείτε να προσέλθετε στο γραφείο μου για να ενημερωθείτε”.

Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Μίχος με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του, απάντησε στον κ. Καπλάνη:

“κε δήμαρχε,

Μη ταράζεστε, δεν ζήτησα, ούτε θέλω να εγκατασταθώ στο δήμο πριν τη 1.9.2019. Θέλω να προετοιμάσω το δήμο, ώστε να μη χαθεί ούτε λεπτό, μετά τη δική σας «επιτυχημένη» θητεία και θέλω επίσης να σας προετοιμάσω για το τί είστε υποχρεωμένος να μου παραδώσετε με τη λήξη της θητείας σας, για να γνωρίζω ακριβώς τόσο εγώ όσο και ο λαός της πόλης τί μου παραδίδετε. Το ότι όλα τα γνωρίζουμε από τον τοπικό τύπο και δεν χρειάζεται να το μάθουμε από εσάς και τις υπηρεσίες, πέστε τα σε κανέναν άλλο. Η άρνησή σας να μου τα παραδώσετε ενυπογράφως συνιστά βαριά παράβαση καθήκοντος. Εκτός αν εξαφανιστείτε πριν αναλάβω. Τα στοιχεία όλα θα τα πάρω, θέλετε δεν θέλετε, μέσω του οικονομικού ελέγχου και των πορισμάτων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που αποκρύπτετε επιμελώς.

Μην κλαψουρίζετε, δεν έχω σκοπό να τρομοκρατήσω κανένα. Αν εκτελούν όλοι νομίμως τα καθήκοντά τους, όπως λέτε και δεν το αμφισβητώ για τους άλλους, δεν έχουν να φοβηθούν απολύτως τίποτα. Πιο πολύ πρέπει να φοβάστε τους σκελετούς που μπορεί να υπάρχουν στα ντουλάπια σας.

Το αν θέλω ή όχι το καλό της πόλης είστε ο τελευταίος που μπορείτε να μου το αμφισβητήσετε

Με αυτό, το «ως την 31η Αυγούστου υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου είμαι εγώ» θα γέλαγα πολύ, αν αυτός δεν ήταν ο δικός μας τρόμος. Ότι δυστυχώς, ως την 31η Αυγούστου, υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου είστε εσείς.

Μου λέτε ότι για οποιοδήποτε θέμα θέλω, να προσέλθω στο γραφείο σας για να ενημερωθώ. Βεβαίως θα προσέλθω, στις ώρες και ημέρες, που θα μου ορίσετε για να ενημερωθώ για όλα τα θέματα που σας ζήτησα με την επιστολή μου, αλλά επειδή δεν είμαι αριθμομνήμων θέλω να μου παραδίδετε και τα σχετικά επίσημα έγγραφα.

Δεν ζήτησα να σας συναντήσω προσωπικά γιατί φαντάσθηκα ότι δεν θέλατε να με δείτε. Μου απευθύνατε συγχαρητήρια για την εκλογή μου, μέσω δελτίου τύπου, αντί να έλθετε προσωπικά και να μου δώσετε το χέρι. Αυτή η συμπεριφορά είναι αντιδεοντολογική και απαράδεκτη. Τη θεώρησα όμως δικαιολογημένη διότι πώς θα μπορούσατε να κοιτάξετε στα μάτια τον άνθρωπο που σας έδωσε όλες τις ευκαιρίες να πετύχετε και τον οποίο σκαιά καθυβρίσατε και κατασυκοφαντήσατε προεκλογικά.

Είστε όμως αμετανόητος, συνεχίζετε τη βρωμερή προεκλογική αθλιότητα να μου καταλογίζετε ευθύνες για το Πάνθεον, τη γέφυρα Σαράφη, το δάνειο της Βιοχρώμ κ.λ.π. Πείτε στον κόσμο ποιες είναι ακριβώς οι ευθύνες μου. Μην κρύβεστε πίσω από γενικότητες, για να συγκαλύψετε τις δικές σας ένοχες και δόλιες πράξεις που σας καταλόγιζα προεκλογικά, οι οποίες είναι υπαρκτές και θα αναγκασθείτε να δώσετε εξηγήσεις.

Ο τρόπος σας και η αντίδρασή σας δείχνει ότι εκείνα τα γλυκανάλατα περί συνεργασίας για το καλό της πόλης, είναι για το θεαθήναι και ότι ταράζεστε και τρομοκρατείστε διότι προφανώς ξέρετε περισσότερα από όσα εμείς ξέρουμε.

[Η παραπάνω επιστολή είναι ανταπάντηση σε σχετική απαντητική επιστολή του δημάρχου σε δικό μου αίτημα προετοιμασίας γιά την παραλαβή.]”