Ο κ. Μίχος ζητά γραφείο, γραμματέα και πλήρη ενημέρωση από τον Δήμαρχο κ. Καπλάνη

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος της πόλης μας κ. Λάμπρος Μίχος με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του, ενημερώνει πως έστειλε επιστολή στον Δήμαρχο κ. Καπλάνη, με μία σειρά αξιώσεων.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΧΟΥ ΠΡΟΣ ΚΑΠΛΑΝΗ

Πιστός στην αρχή που διακήρυξα, περί δημόσιας και διαφανούς διαχείρισης των υποθέσεων του δήμου, δημοσιοποιώ την παρακάτω επιστολή, που απέστειλα στον κ. δήμαρχο:

“κε δήμαρχε

Προκειμένου να έχω πλήρη και ακριβή την ενημέρωση για τις υποθέσεις του δήμου, ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων μου την 1η Σεπτεμβρίου, θα σας παρακαλέσω για τα παρακάτω:

Να μου διαθέσετε γραφείο στο Δημαρχείο για να πραγματοποιώ συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες και πολίτες.

Να μου διαθέσετε, για τη γραμματειακή υποστήριξη και διεύθυνση του γραφείου μου τη διευθύντρια Πολιτισμού, σε παράλληλα καθήκοντα.

Να ενημερώσετε τους διευθυντές, προϊσταμένους και το σύνολο του προσωπικού του δήμου να θέτει στη διάθεσή μου κάθε στοιχείο και ενημέρωση που θα του ζητηθεί εκ μέρους μου, δίδοντάς τους τη σχετική εντολή.

Να θέτετε καθημερινώς στη διάθεσή μου, από τούδε και στο εξής, όσα έγγραφα, αποφάσεις και ενημερώσεις σχετίζονται με το δήμο και προβάλλονται στο μέλλον.

Να δώσετε εντολή στις διευθύνσεις του δήμου, της ΔΗΚΕΑΒ, των τμημάτων της, στο νομικό σύμβουλο και τον ορκωτό λογιστή να προετοιμάσουν πλήρεις φακέλους της κατάστασης του δήμου και όλων των τμημάτων και υπηρεσιών και όλων των εκκρεμοτήτων, πάσης φύσεως.

Ενδεικτικά αναφέρω: Αρχείο των ακινήτων του δήμου, απογραφή και αποτίμηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του δήμου, οικονομική κατάσταση και περιουσία του δήμου, οικονομική κατάσταση της ΔΗΚΕΑΒ, δικαστικές εκκρεμότητες, ληξιπρόθεσμες οφειλές, δανειακές υποχρεώσεις, αποτίμηση των απογραφέντων αποθεμάτων, απαιτήσεις, επιχορηγήσεις, δεσμεύσεις, πιστωτές, Ο.Ε.Υ. και διάρθρωση και κατάταξη του ανθρώπινου δυναμικού, κατάσταση τεχνολογικού εξοπλισμού και λογισμικών προγραμμάτων, πορίσματα ελέγχων αρμοδίων αρχών, κατάσταση και έλεγχος πορείας τεχνικών έργων και προγραμμάτων, λειτουργικές και οικονομικές εκκρεμότητες όλων των τμημάτων (χορού, ωδείου, δραματικής, εικαστικών κ.λ.π.).

Εν όψει της παράδοσης-παραλαβής θα παρακαλούσα να δώσετε εντολή για τη σύνταξη πρόχειρου ισολογισμού τέλους Αυγούστου 2019.

Την ημέρα και ώρα παράδοσης και παραλαβής παρακαλώ να την ορίσετε εσείς και να με ενημερώσετε εγκαίρως.

Την ημέρα, ώρα, και τον χώρο, που θα γίνει η ορκωμοσία θα τον ορίσω προσεχώς και θα ενημερώσει η γραμματέας μου το γραφείο σας για να συνταχθούν και να αποσταλούν οι προσκλήσεις.

Σας γνωρίζω επίσης πως θα επισκέπτομαι τις υπηρεσίες και τα τμήματα του δήμου καθ’ όλο το διάστημα, μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων μου

Παρακαλώ να ενημερώσετε τους συμβούλους, επιτελείς σας, αντιδημάρχους και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες ότι δεν θα αναγνωρίσω καμία απόφαση και πράξη, που υπερβαίνει την τρέχουσα διαχείριση και τα επείγοντα θέματα.

Με εκτίμηση

Υ.Γ.
Σας ενημερώνω πως η παρούσα επιστολή, μετά την αποστολή της σε εσάς, θα δοθεί στη δημοσιότητα”