Εκτεταμένο πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Αγωγής Υγείας για μαθητές από το Γ.Ν. Δυτικής Αττικής, “Η Αγία Βαρβάρα”

Γενικό Νοσοκομείο
Δυτικής Αττικής
“Η Αγία Βαρβάρα”                                                                       30 Μαΐου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε καιρούς κοινωνικο-οικονομικής λιτότητας κάθε δημόσια οργάνωση οφείλει να παράγει προστιθέμενη αξία στη διατήρηση και περαιτέρω ανάπτυξη της κοινωνικής ευημερίας. Το Γ.Ν. Δυτικής Αττικής “Η Αγία Βαρβάρα” αναγνωρίζοντας την ευθύνη αυτή και με διάθεση εξωστρέφειας, για πρώτη φορά φέτος εκπονεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Αγωγής Υγείας στο σύνολο του μαθητικού πληθυσμού του δήμου ευθύνης του, που είναι ο δήμος Αγίας Βαρβάρας Αττικής. Το πρόγραμμα εκπονείται σε συνεργασία με τη Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου και το Υπουργείο Υγείας.

Στα πλαίσια του προγράμματος που αφορούσε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία έως Λύκεια) καταγράφηκαν περισσότερες από 1500 συμμετοχές σε διάφορες δράσεις Προληπτικής Ιατρικής (παιδιατρική εξέταση, έλεγχος οπτικής οξύτητας, οδοντιατρικός έλεγχος, εμβολιαστική κάλυψη) και περισσότερες από 1600 συμμετοχές σε διάφορες δράσεις Αγωγής Υγείας (προγράμματα για τα μικρόβια, την αξία της οικογένειας, την ηλιακή ακτινοβολία, τη στοματική υγεία). Τα σχόλια που αποκομίσαμε από εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά είναι εξαιρετικά κολακευτικά και μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε…

Φτάνοντας στο τέλος της σχολικής χρονιάς είμαστε χαρούμενοι που μπορέσαμε με ελάχιστο κόστος και μία διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών υγείας με όρεξη για δουλειά, να προσφέρουμε τόσα στους μαθητές του δήμου μας.

Τα αποτελέσματα της πρόληψης δεν είναι άμεσα αλλά μακροπρόθεσμα. Όμως πεποίθηση μας είναι ότι:

Μία κοινωνία που επενδύει στην πρόληψη, είναι μία κοινωνία που μπορεί να οραματίζεται με αισιοδοξία το μέλλον της.

Αργυρώ Χρυσάγη

Αναπληρώτρια Διοικήτρια

Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα»

Θύμιος Γεωργόπουλος

Διοικητής ΓΝ Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων» & Γ.Ν. Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα»