Εντολή τρόπου Διοίκησης του Δήμου μας, η σημερινή ψήφος του ΛΑΟΥ – Αυξημένα μέτρα από την ΕΛΑΣ

Κυριακή 2 Ιουνίου και στην πόλη μας, όπως και σε όσους άλλους Δήμους της χώρας χρειάζεται, θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη Δημάρχου για την επόμενη τετραετία και Περιφερειάρχη.

Στην πόλη μας από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η εκλογική διαδικασία.

Ψηφίζουμε στα ίδια εκλογικά τμήματα με εκείνα που ασκήσαμε το εκλογικό μας δικαίωμα την προηγούμενη Κυριακή 26 Μαΐου.

Στη σημερινή διαδικασία τα πράγματα είναι ευκολότερα διότι θα πάρουμε μέρος μόνο σε δύο ψηφοφορίες, ΔΕΝ θα έχουμε την τρίτη κάλπη των ευρωεκλογών.

Επίσης ΔΕΝ χρειάζεται να βάλουμε σταυρό προτίμησης δίπλα στο όνομα του υπ. Δημοτικού Συμβούλου της αρεσκείας μας. Εάν πάντως κατά λάθος ή από συνήθεια βάλουμε σταυρό, το ψηφοδέλτιο ΔΕΝ ακυρώνεται.

Με βάση τα προαναφερθέντα, είναι βέβαιο πως η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων θα γίνει ταχύτερα και το αποτέλεσμα των εκλογών θα ανακοινωθεί νωρίτερα σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή, που η σταυροδοσία καθυστερούσε την διαδικασία, όπως επίσης και η ύπαρξη των ψηφοδελτίων για το ευρωκοινοβούλιο.

Σήμερα καλούμαστε να εκλέξουμε Δήμαρχο μεταξύ των κ.κ. Λάμπρου Μίχου και Γιώργου Καπλάνη, οι οποίοι αναδείχτηκαν πρώτοι την περασμένη Κυριακή, χωρίς κανείς τους να κατορθώσει να εκλεγεί, συγκεντρώνοντας το 50 + 1, που προβλέπει ο νόμος.

Με βάση τα ποσοστά που έλαβαν ο κ. Μίχος εκλέγει 11 Συμβούλους στο 27μελές Νέο Δημοτικό Συμβούλιο, 6 ο κ. Καπλάνης, από 4 οι κ.κ. Γιάγκας και Βασιλάκος και 2 έδρες εκλέγει η κ. Καρανάσιου.

Αυτό σημαίνει πως σε κάθε περίπτωση ο κ. Μίχος ΔΕΝ θα έχει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού η αντιπολίτευση κατέχει τις 16 από τις 27 έδρες. Έχει δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία.

Την βδομάδα που πέρασε από την προηγούμενη Κυριακή έως σήμερα υπήρξαν διεργασίες, συνομιλίες, διαφωνίες αλλά και συμφωνίες μεταξύ των παρατάξεων που έλαβαν μέρος στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Οι παρατάξεις Καπλάνη, Γιάγκα και Βασιλάκου συμφώνησαν να συνεργαστούν μεταξύ τους, αφού υπήρξε γονιμότερο έδαφος για συγκλήσεις και “πάντρεμα” των προγραμμάτων τους και των έργων που σχεδιάζουν για την επόμενη Δημοτική περίοδο για την πόλη μας.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους οι τρεις τους (Καπλάνης, Γιάγκας, Βασιλάκος) δεσμεύονται πως θα επιλέξουν τα καλύτερα σημεία και προτάσεις των προγραμμάτων τους και με βάσει αυτά θα συνδιοικήσουν το Δήμο.

Τόσο οι κ.κ. Γιάγκας και Βασιλάκος, παλαιοί συνεργάτες του κ. Μίχου του “γύρισαν την πλάτη” και δεν μπήκαν καν στη διαδικασία συνομιλιών μαζί του.

Βεβαίως το κύριο μερίδιο ευθύνης για την άρνησή τους να συζητήσουν μαζί του, έχει ο ίδιος ο κ. Μίχος αφού κατά τη διάρκεια της πολύμηνης προεκλογικής περιόδου, αναφέρονταν σε αυτούς με ταπεινωτικούς χαρακτηρισμούς και μειωτικά σχόλια και επίθετα, αποκλείοντας με αυτόν τον τρόπο, την όποια περίπτωση συνεργασίας με εκείνους και τώρα εισπράττει τα  αποτελέσματα των επιλογών του.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, πως από την πρώτη ημέρα ο κ. Μίχος δεν έκρυψε πως ήθελε να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, για να έχει αυτοδυναμία και να διοικήσει μόνος του.

Ο στόχος του αυτός όμως, δεν επετεύχθη και δεν αλλάζει πλέον.

Με δική του ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ πάντως, μετά το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής,  ζητάει την ψήφο του κόσμου, δεσμευόμενος για την εφαρμογή του προγράμματός του.

Ίσως στο Δήμο μας, η εφαρμογή στην πράξη της φιλοσοφίας της Απλής Αναλογικής, βρει γόνιμο έδαφος και εξ΄ αυτής, ωφεληθεί ο τόπος, δηλαδή η πόλη μας, δηλαδή εμείς οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας.

Με την εκλογή Δημάρχου ο οποίος θα πορευτεί πλέον, κατά την ερχόμενη Δημοτική περίοδο με συνεργασίες και συναποφάσεις, θα ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΕΙ μια νέα εποχή και θα εφαρμοστεί στην πράξη ο νέος τρόπος διοίκησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Θα μπει τέλος στο Δημαρχοκεντρικό σύστημα διοίκησης και θα πορευτούμε πλέον με το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.

Αυτό της ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, της ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ, της ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ. 

Ακούγεται θελκτικότερο, καλύτερο και οπωσδήποτε Δημοκρατικότερο από το παλιό και όσοι το πρεσβεύουν, με τις αντιλήψεις και την παλιά μέθοδο του  “ΕΝΟΣ ΑΝΔΡΟΣ ΑΡΧΗ”.

Τη “ΣΟΥΜΑ” όμως της Απλής Αναλογικής και τα αποτελέσματά της, θα την κάνουμε βεβαίως στο τέλος της τετραετίας.

Για να φτάσουμε όμως εκεί, προηγείται η εκλογή Δημάρχου σήμερα Κυριακή 2 Ιουνίου 2019.

Αυτές ήταν ορισμένες σκέψεις, αποτέλεσμα της πολύμηνης προεκλογικής περιόδου που διανύσαμε, ζήσαμε, ακούσαμε, αφουγκραστήκαμε, διαβάσαμε και μελετήσαμε.

ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ.

ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ, ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ…

Ο “ΣΕΦΤΕΣ” ΕΓΙΝΕ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟ 2039 ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (Β΄Δημοτικό Σχολείο).

Στις 7 :01΄οι πρώτοι φάκελλοι είχαν πέσει στις κάλπες.

Σημειώνουμε πάντως πως λίγο μετά τις 7 το πρωί εμφανίστηκε και παραμένει έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης μας, διμοιρία των Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, για περίπτωση κατά την οποία θερμόαιμοι οπαδοί, προκαλέσουν επεισόδια και διαταράξουν το ήσυχο κλίμα που χρειαζόμαστε όλοι, για να αποφασίσουμε ήρεμα και με σύνεση…