Νίκος Γουρλάς για Λάμπρο Μίχο: “…εγκάθετοι μπράβοι του μας επιτεθήκαν με βρισιές και σπρωξιές…”

Αγαπητοί συμπολίτες.

Η πιθανότητα και μόνο να βγει Δήμαρχος ο Λ. Μίχος και η ακροδεξιά Ν.Δ. αποτελεί σημείο οπισθοδρόμησης για την πόλη μας.

Όσοι από εμάς την περίοδο της «Βασιλείας» του αμφισβητήσαμε την πολιτική του και τις μεθόδους του αντιμετωπιστήκαμε με αντιδημοκρατικές πρακτικές και όχι μόνο.

Μας στερούσε το δικαίωμα να παίρνουμε τον λόγο στο δημοτικό συμβούλιο σαν δημοτικοπολιτική κίνηση Αντιθέσεις αλλά και σαν δημότες, ποτέ δεν μας παραχώρησε αίθουσα του Δήμου για συνεδριάσεις ή άλλες δραστηριότητες .

Σε δημοτικά συμβούλια δεν ήταν λίγες οι φορές που εγκάθετοι μπράβοι του μας επιτεθήκαν με βρισιές και σπρωξιές γιατί τολμήσαμε να ζητήσουμε τον λόγο για σοβαρά ζητήματα της πόλης.

Δεν ξεχνάμε την επίθεση που δεχτήκαμε από δυνάμεις καταστολής και μπράβους του όταν επιχειρήσαμε να παρέμβουμε με πανό στο τέλος της παρέλασης της 25 Μαρτίου.

Δεν θα ξεχάσουμε τις συκοφαντίες, τις απειλές, και τις προσωπικές προσβολές σε όσους κατοίκους από τα Ριμινίτικα εναντιώθηκαν στα Βοναπαρτικά του σχέδια για στάδιο στους πρόποδες του βουνού που θα υποβάθμιζε την ζωή και τις περιούσιες τους, θα κατέστρεφε το περιβάλλον θα διέλυε τον οικιστικό ιστό.

Δεν θα ξεχάσουμε την νομική τρομοκρατία που ασκούσε με απειλές που ενίοτε τις έκανε πράξη για μηνύσεις όπως αυτή στον Π. Καβόγλη που τον έσερνε στα δικαστήρια για τουλάχιστο μια πενταετία για την αποστολή ενός FAX που δεν ήταν υπηρεσιακό από το σχολείο που υπηρετούσε, αλλά και άλλες που στρεφόταν ενάντια σε εργαζόμενους για εργασιακά θέματα. Ο κατάλογος είναι μακρύς και θα γεμίσουμε σελίδες αν τα θυμηθούμε όλα .

Όμως δεν είναι μόνο αυτά και δεν είναι και τα κύρια. Τα σοβαρότερα είναι ότι στο όνομα μιας καταστροφικής πρακτικής για το ποια έργα βιτρίνας θα αλλάξουν την πόλη, δεν δίστασε με τις προσβάσεις που είχε στην τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την Βάσω Παπανδρέου, κρυφά σε ένα άσχετο νομοσχέδιο στις 2 την νύχτα να αποχαρακτηρίσουν το βουνό από ζώνη πρασίνου υψηλής προστασίας Α σε Β μόνο και μόνο για να μπορέσει να νομιμοποιήσει το έκτρωμα του ΠΑΝΘΕΟΝ και το τερατούργημα του Σταδίου στα Ριμινίτικα.

Αν δεν ξεκινούσαν μεγάλοι αγώνες από τους κατοίκους της περιοχής αλλά και πολλούς άλλους κατοίκους, αυτή η εξέλιξη θα άνοιγε τον δρόμο για την συνολική τσιμεντοποίηση του Βουνού. Θα μας στερούσε ότι το πολυτιμότερο έχουμε στην πόλη μας που είναι το βουνό, ο αέρας δηλαδή που αναπνέουμε εμείς και τα παιδιά μας. Όλα τα παραπάνω δεν καθιστούν άμοιρους ευθυνών και όσους υπηρέτησαν την πολιτική του Μίχου όλα αυτά τα χρόνια, φέρνουν και αυτοί το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί.

Τέλος ο κ. Μίχος είναι ένας από αυτούς που μας φόρτωσαν τα μνημόνια αφού ως βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου το πρώτο μνημόνιο φέρνει και την δική του υπογραφή. Είναι λοιπόν συνυπεύθυνος στο βαθμό που του αναλογεί για την φτώχεια και την ανεργία σε φτωχογειτονιές σαν την δική μας.

Νίκος Γουρλάς