Νίκος Καραβασίλης, για Λάμπρο Μίχο: “Συμφωνούσε και συμφωνεί με όλα τα μνημόνια”

Αγαπητοί συμπολίτες γειά σας!

Σε λίγες μέρες θα διεξαχθούν οι εκλογές που θα αναδείξουν τον νέο Δήμαρχο της πόλης. Αναμετρούνται ο κ. Μίχος, γνωστός ιδιοτελής, φιλόδοξος, αμφιλεγόμενος και έτοιμος για όλα και ο κ. Καπλάνης, χαμηλών τόνων, χαμηλής δραστηριότητας.

Βρέθηκα μαζί τους στο Δημοτικό Συμβούλιο την περίοδο 1998-2002 ως επικεφαλής της Δημοκρατικής Συνεργασίας, παράταξη υποστηριζόμενη απο το ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος. Έτσι πήρα την απόφαση να παρέμβω σε αυτή την διαδικασία για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι. Θα σταθώ μόνο στην περίπτωση του κ. Μίχου.

Ο κ. Μίχος αντιμετωπίζει όσους διαφωνούν μαζί του με αφορισμούς και δεν ανέχεται την άλλη άποψη. Παραθέτω παρακάτω μερικά διαμάντια από τα γραπτά του και τα πεπραγμένα του. Αναφέρεται για συνεργάτιδά του ως «Η κυρία της πόλης προς αποφυγήν», για τους κατοίκους γύρω από το γήπεδο ως «μαύρες ψυχές της 5ης συνοικίας» και για παλιούς συνεργάτες του «τα δόντια τους στάζουν αίμα».

Έσυρε στα δικαστήρια δημοτικό σύμβουλο και δάσκαλο για αποστολή μερικών φαξ, από το σχολείο προς το ΔΗΚΚΙ και τον κατηγορούσε για οικονομική ατασθαλεία. Έσυρε στα δικαστήρια συμπολίτη γιατί έκοψε ένα δέντρο. Επιτέθηκε σε καταστηματάρχισσα με ακατανόμαστες φράσεις καθώς και επανειλημμένα σε δημοτική σύμβουλο αντίπαλης παράταξης (παλιά ομοιδεάτισσά του).

Έκανε προσπάθεια να χειροδικήσει εναντίον μου στις δύο τα μεσάνυχτα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να παρεμποδίσει την πρόσβασή μου, στα δεδομένα του δήμου. Ποτέ δεν έδωσε στοιχεία που του ζητήθηκαν σχετικά με τα οικονομικά του δήμου.

Στο κλειστό γυμναστήριο κατά την διάρκεια συζήτησης για την αποστολική διακονία, τοποθέτησε στην εξέδρα τραμπούκους για να τρομοκρατούν τους πολίτες που είχαν διαφορετική άποψη.

Ακολούθησε την τακτική δημιουργίας και διαμόρφωσης μιας πλασματικής εικόνας πως όλα πηγαίνουν καλά στην πόλη, πως είμαστε «οι πρώτοι στην Ελλάδα» και πως κάνουμε έργα ποιότητας και υψηλού επιπέδου.

ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

Σήμερα μαθαίνουμε πως δημιούργησε ένα χρέος στον δήμο 7.000.000 ευρώ και δεν το λέμε εμείς αλλά παλιοί του συνεργάτες, άφησε απλήρωτο χρέος προς το ΙΚΑ 750.000 ευρώ, τέτοια ευαισθησία για τους εργαζόμενους.

Σχετικά με την ποιότητα των υπερτιμημένων έργων παραθέτω μερικά δείγματα:

Στο Πάνθεον τα πλακάκια ήταν βουλγάρικα αγορασμένα με το κιλό, η μόνωση στην οροφή σκέτο φελιζόλ και τα πατώματα στους εξωτερικούς χώρους κάτω των 2 πόντων. Η πλατεία τέρμα Σίφνου κτίστηκε με τσιμεντόλιθους.

Σχετικά με το κόστος των έργων:

Κατά την εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο έλεγε τότε «Θα δημιουργήσουμε ένα φυσικό τοίχος ηχομόνωσης με ειδικά φυτά». Με αποτέλεσμα, φύτευσε στο 1ο Λύκειο 20 χαρουπιές που κόστισαν 60.000.000 δρχ.

Όταν πήραμε την αρμοδιότητα των παιδικών σταθμών χωρίς τους αναγκαίους πόρους, υποσχόταν καλύτερη διαχείρηση με αποτέλεσμα σε όλους τους παιδικούς σταθμούς να μπουν τροφεία, φορτώθηκε δηλαδή η λειτουργία τους, στους δημότες.

Έτσι σιγά σιγά οικοδομούταν ένας δήμος αυταρχικός και αλαζονικός.

Μετατρεπόταν σταδιακά σε ανώνυμη εταιρία με διευθυντή και διαχειριστή τον κ. Μίχο, άξιο υπάλληλο της κυβέρνησης.

Η πολιτική που ακολούθησαν τις προηγούμενες δεκαετίες Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, έριξε την χώρα στα βράχια. Αυτή την πολιτική στήριξε και στηρίζει ο κ. Μίχος.

Με την είσοδό του στο ελληνικό κοινοβούλιο, εκπρόσωπος του λαού της περιοχής, τα ξέχασε όλα. Συμφωνούσε και συμφωνεί με όλα τα μνημόνια. Συμφωνεί με τον ΕΝΦΙΑ όπου σήμερα δεν γίνεται λόγος για κατάργησή του αλλά για διαχείρησή του και μοιάζει το πρόβλημα για τον κ. Μίχο να είναι αν την διαχείρηση του θα την αναλάβει η κυβέρνηση ή οι τοπικοί δήμοι.

Από την μια πλευρά εμφανίζεται σαν υπερασπιστής της πόλης και των κατοίκων της και από την άλλη στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει μια πολιτική που οδήγησε τους συμπολίτες μας στην φτωχοποίησή τους.

Άλλωστε αγαπητοί συμπολίτες τί είναι η πόλη; Τα κτίρια και οι πλατείες, ή οι άνθρωποί της;

Πώς στηρίζουμε σήμερα την οικογένεια που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις βασικές υποχρεώσεις;

Που δεν μπορεί να πληρώσει την ΔΕΗ το νερό το τηλέφωνο;

Που δεν μπορεί να μορφώσει τα παιδιά της;

Πως στηρίζουμε την εργασία των κατοίκων, των νέων ανθρώπων;

Σχετικά με τη σημερινή παρέμβαση του κ. Μίχου

Αυτός ο κύριος παλιότερα έκανε μια προσπάθεια να φέρει στα πράγματα τη Νέα Δημοκρατία με τον κ. Αλεβίζο. Για να σταματήσει το δημιουργικό και τεράστιο έργο του αείμνηστου Μήτρου Σουλιμιώτη. Με την συμφωνία που είχε υπογράψει με τη Ν.Δ και θα θυμάστε οι παλιοί.

Σήμερα επανέρχεται, συγκρούεται με το παλιό ΠΑΣΟΚ, με όλους τους παλιούς συνεργάτες του και συνεργάζεται με την Ν.Δ, με την Δεξιά. Τον ακολουθούν ελάχιστοι από παλιά.

Οσμίζεται ότι μπορεί να έρθει η Ν.Δ στα πράγματα. Οσμίζεται «ψητό», νέες ευκαιρίες. Εδώ δεν υπάρχουν αρχές. Ξέχασε το «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά». Δεν υπάρχουν ιδεολογίες, ποιος υπολογίζει τον φτωχό λαό, αυτόν τον είχε πάντα «γραμμένο».

Σημασία έχει η προσωπική ιδιοτέλεια.

Σήμερα στηρίζει τον κ. Πατούλη για την Περιφέρεια. (Στηρίζουμε, αναφέρει, με δήλωσή του στο διαφημιστικό φυλλάδιο που εκδίδει, με τον εκπρόσωπο της τοπικής Ν.Δ τον δικό μας άνθρωπο για να έχουμε επαφή με την περιφέρεια).

Αυτό που δεν κατάφερε η Ν.Δ τόσες δεκαετίες, με την πολιτική του κ. Μίχου, η Ν.Δ βάζει πόδι στον δήμο, για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση.

Εμείς είμαστε εδώ και θα τους εμποδίσουμε!

Για μια νέα πατρίδα.

Για μια Αγία Βαρβάρα σύγχρονη πόλη.

Εμείς οι νεοφερμένοι δεν γεννηθήκαμε εδώ. Μένουμε εδώ, από πεποίθηση!

Νίκος Καραβασίλης

Υ.Γ
Κυκλοφορεί ένα νέο στη πόλη, ότι τάχα υπάρχει ποσοστό που δικαιούται ο κάθε δήμαρχος από την ανάθεση έργων. Αυτό πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι πως λέγεται ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΣ.

Ο κάθε δήμαρχος παίρνει κάθε μήνα τη νόμιμη αποζημίωσή του από τον δήμο για τις υπηρεσίες που προσφέρει στους κατοίκους και στην πόλη.