Τασούλα Πετράκου: “Ποιόν εκλέγουμε την Κυριακή για Δήμαρχο της πόλης μας”

Θα ήθελα ξεκινώντας να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με τίμησαν με την ψήφο τους εκλέγοντάς με δημοτική σύμβουλο με το ψηφοδέλτιο της παράταξης η “ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ”. Με τους συνυποψήφιους μου και τον επικεφαλής της παράταξης Γιώργο Καπλάνη, αγωνιστήκαμε όλη την προεκλογική περίοδο να διαδώσουμε το πρόγραμμά μας, να μιλήσουμε με δημότες, να απαντήσουμε σε δύσκολες πολλές φορές ερωτήσεις. Δεν κρύψαμε τα προβλήματα, δεν αποφύγαμε απαντήσεις. Μοναδικός μας στόχος είναι να πάει η πόλη μπροστά, τώρα που λόγω της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, δίνονται νέες δυνατότητες. Σε ένα πράγμα επιμείναμε με φανατισμό όλη αυτήν την περίοδο. Στους κώδικες επικοινωνίας που αναδεικνύουν τον πολιτικό πολιτισμό που μας χαρακτηρίζει αλλά κυρίως αξίζει σε όλους μας. Ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Οι διεκδικητές του δημαρχιακού αξιώματος αντιπροσωπεύουν δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Διαβάζοντας το πρόγραμμα του κου Μίχου και τους μαξιμαλιστικούς στόχους που θέτει, ο δημότης αντιλαμβάνεται αμέσως ότι ο ίδιος ο κος Μίχος όχι μόνο έρχεται από το παρελθόν αλλά έχει μείνει αμετανόητα αγκιστρωμένος σε αυτό. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι τα προγράμματα των συνδυασμών υπάρχουν για να γίνεται διάλογος, ανταλλαγή απόψεων, συγκλίσεων, στοιχείων δηλαδή σημαντικών και αναγκαίων για την επόμενη μέρα, που θα κληθούμε όλοι να συνεργαστούμε και λόγω της καθιέρωσης του συστήματος της απλής αναλογικής. Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ο λόγος του κου Μίχου, το απαξιωτικό ύφος με το οποίο αναφέρεται στους πολιτικούς του αντιπάλους, η «αυτοκρατορική ιδέα» που έχει για τον εαυτό του, ο τρόπος με τον οποίο «διεκδίκησε» την ψήφο των πολιτών και όλες του οι κινήσεις, δεν αφήνουν περιθώρια συνεννόησης.

Από το 2009 που ο κος Λάμπρος Μίχος εγκατέλειψε την πόλη για να κάνει –όπως φανταζόταν ο ίδιος- λαμπρή καριέρα στην κεντρική πολιτική σκηνή, η πόλης μας αλλά και όλος ο κόσμος έχουν αλλάξει δραματικά. Τίποτε δεν είναι ίδιο. Τίποτε δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει όπως ήταν παλιά. Ο κος Μίχος με την πολιτική που άσκησε στο δήμο όντας δήμαρχος, αλλά και τη μετέπειτα πορεία του προσπαθώντας με τις μετακινήσεις του σε ποικίλους πολιτικούς χώρους να βρίσκεται στο προσκήνιο, ήταν μέρος του συστήματος που έφερε τη χώρα σε αυτό το σημείο. Δυστυχώς απ’ ότι διαπιστώνουμε, δεν έχει αλλάξει καθόλου. Και το απέδειξε περίτρανα με όλους τους τρόπους στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Για να γίνει η πόλη “πρώτη ξανά” , αν δεχτούμε ότι κάποτε ήταν πρώτη, χρειάζεται ανθρώπους που έχουν διοικήσει το δήμο στους δύσκολους καιρούς.

Ο Γιώργος Καπλάνης, οι δημοτικοί του σύμβουλοι αλλά και αυτοί που τον αντιπολιτεύονταν έμειναν ΕΔΩ, στην Αγία Βαρβάρα, και με τις συμφωνίες και τις διαφωνίες τους πάλεψαν και κράτησαν την πόλη όρθια, ενώ κάποιοι άλλοι σφύριζαν εκ του μακρόθεν αδιάφορα. Την Κυριακή 2 Ιουνίου οι δημότες της Αγίας Βαρβάρας, θα αφήσουν τον κο Μίχο στο παρελθόν του και θα κοιτάξουν το μέλλον τους και το μέλλον της πόλης. Ο Γιώργος Καπλάνης, όλα τα μέλη της παράταξης Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ –εκλεγμένοι και μη- οι συνδυασμοί του Μιχάλη Γιάγκα και του Θοδωρή Βασιλάκου, που έχουν ανακοινώσει ήδη τη στήριξή τους στον σημερινό δήμαρχο, αλλά και κάθε δημοκρατικός πολίτης που αρνείται την επιστροφή στο παλιό, θα αγωνιστούμε για αυτό. Και θα κερδίσουμε!”

ΤΑΣΟΥΛΑ ΠΕΤΡΑΚΟΥ

υπ. Δημοτική Σύμβουλος

“ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ”