Επίσκεψη της Υπουργού κας Θ. Φωτίου στην πόλη μας.

21 Μαΐου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη της Υπουργού κας Θ. Φωτίου στην πόλη μας.
Άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες των πολιτών.

Εχθές το μεσημέρι η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Θεανώ Φωτίου με στελέχη του Υπουργείου επισκέφθηκε το χώρο της Εργατικής Εστίας στην οδό Κερκύρας. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των συζητήσεων επί του αιτήματος του Δημάρχου κ. Γ. Καπλάνη, να αξιοποιηθεί μέρος του χώρου για στέγαση ηλικιωμένων ατόμων.

Αρχικά η Υπουργός περιηγήθηκε στους χώρους που στεγάζεται ο Βρεφονηπιακός Σταθμός για τα παιδιά των δικαιούχων του ΟΑΕΔ και έμεινε εντυπωσιασμένη από την οργάνωση και τις δυνατότητες που έχει ο συγκεκριμένος χώρος, που θα μπορούσε μελλοντικά να φιλοξενήσει μέχρι και 130 παιδιά σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Στη συνέχεια ο κος Καπλάνης την ξενάγησε στους χώρους που σχεδιάζει τη δημιουργία του χώρου για τη στέγαση των ηλικιωμένων, όπου διαπιστώθηκε ότι οι προδιαγραφές του εξυπηρετούν απόλυτα αυτό το σχεδιασμό.

Η Υπουργός, θεωρώντας ότι η πρόταση του Δημάρχου μπορεί να υλοποιηθεί αλλά και να χρηματοδοτηθεί από διαθέσιμα για τέτοιους λόγους κονδύλια, δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα τις απαιτούμενες διαδικασίες για τη δημιουργία «Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης», όπως είναι ο όρος που χρησιμοποιείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επιπλέον, διατύπωσε ευθέως την άποψη ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες πρέπει να στηρίζονται γιατί δείχνουν το πρόσωπο κοινωνικής ευαισθησίας που απαιτείται να δείχνει η τοπική αυτοδιοίκηση για τους δημότες.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας