Κώστας Κακαράντζας: “Ψήφος στο ΚΚΕ. Ψήφος αγωνιστική, ανυπότακτη, περήφανη, λαϊκή”

Ο Κώστας Κακαράντζας διετέλεσε  αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Μήτρου Σουλιμιώτη στην Αγ. Βαρβάρα και σήμερα είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών λαϊκών αγορών.

Έκανε την παρακάτω δήλωση στήριξης στο ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση:

Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα καλούνται να ψηφίσουν για την Ευρωβουλή και για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές. Είναι μια ευκαιρία να κόψουν την πολιτική εξάρτηση από το σύστημα εξουσίας και εκμετάλλευσης και να εκφράσουν τη δική τους άποψη και τα δικά τους συμφέροντα με την ψήφο τους.

Αυτή δε μπορεί παρά να έχει παρά διπλό νόημα. Όχι στους εκπροσώπους της άρχουσας τάξης στην αυτοδιοίκηση και στην Ευρωβουλή. Τώρα με το ΚΚΕ πιο δυνατό για νέους αγώνες. Να μη διαλέξουμε το λιγότερο κακό ή τον “καλό” από τους κακούς. Όλοι έχουμε διαπιστώσει ότι πριν και κατά την κρίση τα αστικά κόμματα, ανεξαρτήτως ταμπέλας, ακολουθούσαν την ίδια βασική γραμμή. Μια γραμμή της ΕΕ, αντιλαϊκή, γεμάτη φόρους, βάρη και εκμετάλλευση. Μόνο το ΚΚΕ τους αντιπαρατέθηκε σταθερά και δυναμικά. Το ίδιο γίνεται και τώρα μετά την έξοδο από τα μνημόνια. Όλα τα αστικά κόμματα τηρούν με ευλάβεια τους μνημονιακούς νόμους, τσακώνονται για τα κότερα, τις μίζες, τις NOVARTIS. Για τα προβλήματα του λαού έχουν να χωρίσουν μόνο ψίχουλα από το ψωμί που μας κλέβουν κάθε μέρα. Δέκα παίρνουν, ένα δίνουν. Αυτή είναι η φιλολαική τους πολιτική.

Σε αυτό το πολιτικό σκηνικό έχουμε πολλά κόμματα, αλλά μόνο δύο πολιτικές. Αυτή του εργαζόμενου λαού, που εκφράζεται μες το ΚΚΕ και αυτή της άρχουσας τάξης. Στηρίζουμε το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και Λαϊκή Συσπείρωση για τους δήμους και τις περιφέρειες. Ψήφο δε χαρίζουμε ούτε σε αυτούς που έφεραν τα μνημόνια, ούτε σε αυτούς που τα διατηρούν! Καμία ψήφος σε αυτούς που εξαπατούν διαχρονικά τον απλό ψηφοφόρο, καταπατούν τις αξίες και τα ιδανικά του λαού, γεμίζουν με βάσεις του θανάτου τη χώρα και την εθνική ανεξαρτησία σαν να είναι τσιφλίκι τους. Δε θα τους αφήσουμε!

Για εμάς τους επαγγελματίες πωλητές των λαϊκών αγορών που έχουμε νιώσει στο πετσί μας την καθημερινή επίθεση των κυβερνήσεων και των μονοπωλίων για να μας εκτοπίσουν από το επάγγελμα, μία είναι η επιλογή επιβίωσης και αγώνα: ψήφος στο ΚΚΕ. Ψήφος αγωνιστική, ανυπότακτη, περήφανη, λαϊκή.