Πιάνουν σταδιακά δουλειά οι 84 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο Δήμο

Από εχθές Δευτέρα 20 Μαΐου εμφανίστηκαν στο Δήμο τα πρώτα 12 από τα 84 άτομα που θα εργαστούν επί ένα οκτάμηνο σε διάφορες υπηρεσίες του, βάσει των συμβάσεων που υπέγραψαν πρόσφατα με τον ΟΑΕΔ, ο οποίος “τρέχει” το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η προσέλευση τους θα ολοκληρωθεί σύντομα και θα στελεχώσουν τις υπηρεσίες καθαριότητας, πράσινου, τεχνικές κ.ά.

Η βοήθειά τους θα είναι σημαντική και με σωστό συντονισμό η πόλη μας θα ανασάνει και θα καλυτερέψει η όψη της.

Εκτός των διαφόρων εργασιών που θα κάνουν, θα πάρουν και κάποια ανάσα οι παλαιότεροι εργαζόμενοι που προσπαθούν και υπερβάλλουν εαυτούς τους στην προσπάθεια να κρατούν το Δήμο λειτουργικό με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.

Με την ευκαιρία σημειώνουμε και αφορά την υπηρεσία Πράσινου, πως τα παρτέρια στο άλσος “ΜΗΤΕΡΑ” έχουν πνιγεί από τα αγριόχορτα που σε μερικά σημεία ξεπερνούν το ένα μέτρο και έχουν πνίξει στην κυριολεξία τριανταφυλλιές και άλλα φυτά και λουλούδια.

Σύντομα με τις ζέστες θα ξεραθούν και θα είναι επικίνδυνα μη πάρουν καμιά φωτιά από αβλεψία ή από τη ζέστη.

Τώρα βέβαια διαθέτουμε πυροσβεστικό όχημα, αλλά ας μη το χρησιμοποιήσουμε για τέτοιο σκοπό…

Την Κυριακή που μας πέρασε ακούσαμε διάφορα σχόλια για την κατάσταση που επικρατεί στο Άλσος και για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Επίσης Εθελοντές της Γιορτής Παραδοσιακών Σπόρων, έψαχναν να βρουν σε ολόκληρο Άλσος μία βρύση για να γεμίσουν κουβάδες με νερό που χρειάζονταν για τις ανάγκες της εκδήλωσης και δεν υπήρχε άτομο να τους ενημερώσει, που υπάρχουν βρύσες.

Αποτέλεσμα οι εθελοντές να γυρίσουν ολόκληρο το Άλσος για να ανακαλύψουν μία βρύση κοντά στο Εκκλησάκι της Αγίας Σοφίας, στην άλλη πλευρά του Άλσους και να πηγαίνουν εκεί να γεμίζουν τους κουβάδες και να τους κουβαλάνε πάνω από πεντακόσια μέτρα, αγκομαχώντας…

Πάντως εάν όντως δεν υπάρχουν μερικές παροχές νερού στο Άλσος καλά θα ήταν να μπούνε…