Επανακυκλοφορεί μετά μία δεκαετία περίπου, τοπική εφημερίδα, λόγω εκλογών;

Στα τέλη Μαρτίου δημοσιεύσαμε μία πληροφορία μας, η οποία έλεγε πως πιθανότατα θα επανακυκλοφορήσει τοπική εφημερίδα, για τις ανάγκες των εκλογών, η οποία έχει διακόψει την έκδοσή της περίπου επί μία δεκαετία, χωρίς να κατανομάζαμε τον εκδότη της, ή τον τίτλο της.

Λίγη ώρα από την ανάρτησή μας λάβαμε τηλεφώνημα από παλαιό εκδότη, ο οποίος διέψευσε το άρθρο μας, με έντονο ύφος μάλιστα και απειλητικές διαθέσεις.

Πληροφορηθήκαμε αυτές τις ημέρες, πως κάποιος παλαιός εκδότης εφημερίδας ετοιμάζεται  να κυκλοφορήσει μέσα στη βδομάδα, εκτάκτως κάποιο φύλλο της αδρανούς επί χρόνια εφημερίδας του.

Ίσως είναι σύμπτωση…

Μάλιστα, αν αληθεύουν οι πληροφορίες μας, γυρίζει από εκλογικό κέντρο σε εκλογικό κέντρο ή τηλεφωνεί σε υπ. Δημοτικούς Συμβούλους και τους προτείνει να κάνουν προεκλογική καταχώρηση με τις φωτογραφίες τους, στην υπό έκτακτες συνθήκες επανέκδοση της εφημερίδας του, με το αζημίωτο φυσικά, όπως μας δήλωσαν οι ίδιοι.

Καλά κάνει και δικαίωμά του, αφού συμβάλλει στην ενημέρωση του λαού της πόλης μας. Έμπειρος είναι και είμαστε βέβαιοι πως θα υπάρχουν τα απαραίτητα φορολογικά παραστατικά, για τις εισπράξεις που θα κάνει…

Με την ευκαιρία αναφέρουμε μία άλλη πληροφορία μας, σύμφωνα με την οποία, άλλος εκδότης, άλλης εφημερίδας, φέρεται να ζητάει 400 ευρώ για ολοσέλιδη καταχώρηση, 250 για μισή σελίδα και 150 ευρώ για το τέταρτο αυτής. Μήπως εκείνοι που μας ενημέρωσαν υπερβάλλουν; Είναι δυνατόν να ζητούνται τέτοια ποσά; Μήπως δεν κατάλαβαν καλά; Άραγε στα παραπάνω ποσά συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ;