Γρηγόρης Σουλιώτης: “Πλέον, έφτασε η ώρα της δημιουργίας, του οράματος για την αγαπημένη μας πόλη”

Φίλες & Φίλοι,

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές και επέλεξα να σας “ζαλίσω” 2 λεπτά, για να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου. Όλο αυτό το διάστημα θέλησα να κρατήσω μια διακριτική στάση και να μη σας κουράσω με πολλές δημοσιεύσεις, αναρτήσεις κά. αλλά και τώρα δε θα μείνω στα καθιερωμένα του στυλ γεννήθηκα… μεγάλωσα.. κτλ κτλ. Σίγουρα, όλα αυτά γινήκανε, μα ας κεντρίσω λίγο την κριτική σας σκέψη.

Αλήθεια, πόσες άραγε υποψηφιότητες θα είχαμε στη μικρή και όμορφη πόλη μας εαν το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έβγαζε 130+ βουλευτές; Θα μου πείτε, σίγουρα μια λιγότερη. Ποιός έκανε αυτή την πόλη όμορφη; Θα μου πείτε ο θεός την έβδομη μέρα. Αλλά ο αείμνηστος Μήτρος δεν έκανε τίποτα; Ο Γιώργος τα βρήκε όλα αγγελικά πλασμένα και τα διέλυσε;

Δεν νομίζω. Οι εποχές “Μίνος Μάτσας & Υιός” μας οδήγησαν στη 10ετή κρίση και ανήκουν στο παρελθόν. Οι βασιλιάδες και οι αυλικοί αποτελούν παρελθόν. Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι η συμμετοχικότητα και η συνεργασία. Με τη λογική αυτή στέκομαι στο πλευρό του Γιώργου Καπλάνη, ενός ανθρώπου με ήθος, έντιμου, ήρεμου και κυρίως με γερό “στομάχι” που άντεξε στις απαράδεκτες επιθέσεις αλλά και στις ” βόμβες” (βλ. Πάνθεον, δάνειο Βιοχρώμ, χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία, πρόστιμα, νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων, έλλειψη προσωπικού, απαγόρευση προσλήψεων, ελλιπής κρατική χρηματοδότηση κτλ) που έσκασαν στα χέρια του κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ή μήπως έχετε ακούσει για κάποιο σκάνδαλο και δεν το πήρα χαμπάρι; Ή μήπως νομίζετε οτι δεν έχει όραμα για την πόλη μας; Ή μήπως δεν υπάρχουν ικανοί συνεργάτες για την υλοποίηση του;

Τώρα, πλέον, έφτασε η ώρα της δημιουργίας, του οράματος για την αγαπημένη μας πόλη. Τώρα, δεν περισσεύει κανείς. Όραμα, όμως, δεν είναι η καφετέρια στο βουνό. Ειλικρινά, δε μου καίγεται καρφί αν θα ‘χει καφετέρια στο βουνό. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για αυθαίρετο κτίσμα σε δασική έκταση. Άν εσείς καίγεστε να νομιμοποιηθεί, μη σας ξανακούσω να μιλάτε για το τραγικό Μάτι, διότι για παρόμοιες περιπτώσεις μιλάμε. Αντίθετα, το όραμα μας για την περιοχή περιλαμβάνει ένα πολύπλευρο κέντρο περιβαλλοντικής και αθλητικής εκπαίδευσης και αναψυχής, που θα αποτελεί πόλο έλξης για σχολικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής.

Επίσης, δε γουστάρω να γίνει η Βιοχρώμ εμπορικό κέντρο. Δε θέλω mall στην είσοδο της πόλης μας και να παραλύσει η κεντρική αγορά. Αν θέλαμε mall, ας αφήναμε την τράπεζα να “τσιμπήσει” το ακίνητο, όπως άλλωστε ήθελε και πίεζε.

Δε θα χαιδέψω αυτιά για την καθαριότητα, αλλά η λύση δεν είναι ένας ιδιώτης που θα πληρωθεί για τη συγκομιδή των σκουπιδιών και θα κονομήσει διπλά από την πώληση της ανακυκλωμένης πρώτης ύλης. Λύση είναι τα απορριμματοφόρα οχήματα που θα αγοραστούν άμεσα, οι νέοι εργαζόμενοι που θα πλαισιώσουν τους 30 τωρινούς ήρωες υπαλλήλους και η παιδεία μας, ως πολίτες, να μην αναποδογυρίζουμε κάδους, να μην βγάζουμε τις σακούλες έξω από τους κάδους για να φωτογραφηθούμε κά. Σας φαίνονται περίεργα αλλά έγιναν και αυτά ενόψει εκλογών.

Βλέπω κάθε χρόνο με συγκίνηση τα γενέθλια της γέφυρας Σαράφη και αναρωτιέμαι αυτός ο Δήμαρχος και ο κάθε Δήμαρχος δε θέλει το δρόμο ανοικτό; Η ιστορία αυτή πάει πολλά χρόνια πίσω και αλλού θα πρέπει να αναζητήσουμε τις ευθύνες αλλά ρωτώ, την επομένη των εκλογών θα υπογράψει κάποιος, παίρνοντας την ευθύνη, να ανοίξει ο δρόμος; Οχι!!!!! Το έργο έχει δρομολογηθεί, είναι πολύπλοκο γιατί συνδυάζει διάφορες εργασίες αλλα θα γίνει και ο δρόμος θα ανοίξει με ασφάλεια.

Ας μιλήσουμε και λίγο για την έλλειψη αστυνόμευσης που σύμφωνα με τους υποψήφιους υπάρχει μόνο στην Αγία Βαρβάρα…! Γιατί σε όλη τη χώρα έχει εξαλειφθεί η παραβατικότητα και μόνο εδώ ακμάζει..! Δεν ακούς εγκλήματα στη Ρόδο, στα Ιωάννινα, στο Κολωνάκι!!! Αλλά και σε αυτό το θέμα έχουν ήδη δρομολογηθεί οι απαραίτητες ενέργειες με τις κεντρικές αρχές. Αλλά και σε αυτό το θέμα πρέπει να σταθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!

Άραγε θετικά στοιχεία δεν υπάρχουν; Νομίζω υπάρχουν.. Καταρχήν στην πόλη μας δεν πνιγόμαστε όταν βρέχει!!! Το μετρό έρχεται άμεσα. Τα έργα πνοής στο εμπορικό κέντρο της πόλης, με τις πεζοδρομήσεις, τη διαμόρφωση της αστικής συγκοινωνίας κτλ θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αρκεί να εκμεταλευτούμε ΤΙΜΙΑ αυτή την ευκαιρία! Τα σχολεία μας, όπου δεν έλειψε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια και είμαι κατηγορηματικός σε αυτό που λέγω, παρά την κρίση, αναβαθμίστηκαν με τεχνικά έργα, χάρη στη συνετή οικονομική διαχείριση των σχολικών επιτροπών. Στον αθλητισμό δημιουργήθηκαν περισσότερες υποδομές απ’ ότι τα προ κρίσης χρόνια!!! Κτλ. κτλ. κτλ.

Ωστόσο, η ώρα της απόφασης σας έφθασε!!! Κλείστε τα αυτιά στις σειρήνες που γλυκοτραγουδούν και στις κακές τις γλώσσες που σας απειλούν ή σας κάνουν bullying!!! Αν έχετε σε κάποιον υποχρέωση, τότε κάντε του ένα δώρο. Αν όμως είστε σκεπτόμενοι και ενεργοί πολίτες, αν η κοινωνική και ηθική κρίση σας ωρίμασε, τότε κάντε τη σωστή επιλογή.

ΜΑΖΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ,

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΑΖΙ,

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!!

ΚΑΛΗ ΨΗΦΟ!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΜΟΥ!!!

ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ!!!

Γρηγόρης Σουλιώτης

Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος

“ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ”

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΛΑΝΗΣ