Ας τελειώνουμε με τους «σωτήρες»!!! (της κ. Τζένης Τζεφεράκου)

Λάβαμε προς δημοσίευση το παρακάτω κείμενο στήριξης του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές, της κ. Τζένης Τζεφεράκου.

Ας τελειώνουμε με τους «σωτήρες»!!!

Πληθώρα «σωτήρων» εμφανίστηκαν και πάλι στη ζωή μας, για να μας σώσουν από τα δεινά που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Οι εκλογές δεν είναι θέμα προσώπων, «εκθέσεις ιδεών» που διαβάζουμε στον τοπικό τύπο, ούτε οι κοκορομαχίες, τα γενικόλογα προγράμματα με τις ωραίες φωτογραφίες των υποψηφίων.

Οι εκλογές – δημοτικές, περιφερειακές, ευρωπαϊκές – είναι πολιτικές.

Στη μικρή μας πόλη, όλοι γνωριζόμαστε, φίλοι είμαστε με τους περισσότερους υποψήφιους και ξέρουμε από ποιες πολιτικές δυνάμεις στηρίζονται ή προέρχονται. Το δικομματικό παιχνίδι παίζεται, για άλλη μια φορά, με τον ίδιο τρόπο, αλλά με διαφορετικές ταμπέλες.

Δυστυχώς και ο ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε παταγωδώς τις ελπίδες όσων πίστεψαν πως κάτι θα μπορούσε να αλλάξει, εκμεταλλεύτηκε τους αγώνες χρόνων, πήρε το περήφανο «ΟΧΙ» του κόσμου, μαζί με το δικό μου, και το μετέτρεψε σε ένα μεγάλο «ΝΑΙ» στα μνημόνια, τη φτώχεια, την ανεργία, την καταπάτηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, την αναγκαστική μετανάστευση των παιδιών μας, τους πλειστηριασμούς , την αντιλαϊκή φοροληστεία, την εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας.

Τώρα δήθεν στήνει το «προοδευτικό μέτωπο». Με ποιους; Με ό,τι πιο παλιό υπάρχει από το σάπιο πολιτικό σύστημα, από τους ίδιους που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του κέρδους εις βάρος του κόσμου και με τους οποίους … θα εφαρμόσει αριστερή πολιτική (sic)!!!

Αλήθεια, υπάρχει αριστερός που να το πιστεύει αυτό σήμερα;

Τυχαία είναι τα εύσημα από τον Τραμπ στον Τσίπρα; Ο Πρωθυπουργός εξελίχτηκε στον καλύτερο υποστηρικτή του στα Βαλκάνια, οι υπογραφές του φιγουράρουν φαρδιές – πλατιές σε όλες τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και η «Ευρώπη των λαών» καταλήγει σε συνεχή μνημόνια, εγκλωβισμό των προσφύγων και των μεταναστών που αφήνουν την πατρίδα τους για να γλυτώσουν από τους πολέμους , που οι πολιτικές αυτές τους επέβαλαν και βεβαίως ανοίγει δρόμο στο φασισμό.

Δεν θα αναφερθώ στη ΝΔ, αφού ίδια είναι η πολιτική της με όλα τα παραπάνω, ίδια καπιταλιστικά συμφέροντα υπηρετούν και τα δύο κόμματα, άλλωστε η επανάληψη κουράζει….

Φυσικά και δεν ισχυρίζομαι ότι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ έφυγε από την Αριστερά. Παραμένουν αρκετοί ακόμη… Ισχυρίζομαι, όμως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφυγε από αυτούς. Ούτε ισχυρίζομαι ότι περίμενε κανείς «εν μια νυκτί» να λυθούν όλα. Μόνο που ξέρουμε πολύ καλά πλέον ότι, όχι μόνο δεν θα λυθούν τα προβλήματα, αλλά αντίθετα, αν δεν αντισταθούμε, δεν υπάρχει μέλλον.

Η υποταγή δεν μας αρμόζει. Προσωπικά θα εξακολουθήσω να αγωνίζομαι στους δρόμους της Αριστεράς, που επέλεξα από τα φοιτητικά μου χρόνια, διότι πλέον στην ηλικία που είμαι σήμερα δεν έχω δικαιολογίες. Νοιώθω την ευθύνη πλέον να ψηφίσω το ΚΚΕ, διότι, όλα τα χρόνια, παρά τις οποιεσδήποτε διαφορές, που μπορεί να έχει κάποιος, κρατά έντιμη ΑΡΙΣΤΕΡΗ στάση και τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης μπορούν να δυσκολέψουν τα σχέδιά τους.

Καλό βόλι!

Τζένη Τζεφεράκου