Επίδειξη παροχής Πρώτων Βοηθείων, από την ΕΔΟΚ Αγίας Βαρβάρας, με τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβαθμιας του Δήμου μας

Με πρωτοβουλία της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας και σε συνεργασία με την ΕΔΟΚ Αγίας Βαρβάρας,  το μεσημέρι του Σαββάτου 18 Μαΐου, στον φιλόξενο χώρο της Ένωσης Γονέων πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με θέμα “ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ”.

Στην εισαγωγική ομιλία της η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Τασούλα Πετράκου, ανέφερε ότι αφορμή για την συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν το γεγονός ότι η ίδια είχε πρόσφατα παρακολουθήσει την παρουσίαση και είχε εντυπωσιαστεί από τον πλούτο των πολύτιμων πληροφοριών που παίρνει όποιος την παρακολουθεί.

Ανέφερε επίσης ότι ο ρόλος της Σχολικής Επιτροπής δεν θα πρέπει να είναι η λογιστική διεκπεραίωση των θεμάτων των σχολείων αλλά και η προώθηση θεμάτων που απασχολούν την σχολική κοινότητα, τους γονείς και τους μαθητές.

Η επικεφαλής της ΕΔΟΚ Αγίας Βαρβάρας Βάσω Φίλη παίρνοντας τον λόγο, επισήμανε ότι όλα τα σχολεία πρέπει να παρακολουθήσουν ανάλογες εκδηλώσεις και επιδείξεις που κυριολεκτικά σώζουν  ζωές και ευχαρίστησε τον Δήμο για την στήριξη που παρέχει στην ομάδα.

Τα στελέχη της ΕΔΟΚ με πολύ αναλυτικό τρόπο έκαναν την παρουσίαση, απάντησαν στις πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις του κοινού, έδωσαν διευκρινίσεις και κάλεσαν στο τέλος τους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν και μόνοι τους βάση όσων είχαν ακούσει, τρόπους διάσωσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Καπλάνης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Θεμιστοκλής Ντάβιος, το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση.

Η όχι και τόσο μεγάλη συμμετοχή των γονιών και των εκπαιδευτικών ας αποδοθεί αυτή τη φορά στη χθεσινή μαραθώνια συζήτηση με τον Υπουργό Παιδείας.

Την επόμενη φορά δεν θα υπάρχει δικαιολογία.