Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για το “Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου”

Γράφαμε εχθές Παρασκευή 17 Μαΐου, πως ο Δήμος μας είναι μεταξύ εκείνων που εγκρίθηκε η πρότασή του να συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου».

Για την επιλογή του Δήμου μας, σημαντικό ρόλο έπαιξε και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, Πρόεδρος του οποίου είναι ο συμπολίτης μας κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Λάβαμε από το Ε.Ε.Α. της Αθήνας το παρακάτω Δελτίου Τύπου στο οποίο γίνεται αναφορά στο θέμα αυτό:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έγκριση δημιουργίας «Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου» στους δήμους Νέας Σμύρνης και Αγίας Βαρβάρας.

Εγκρίθηκαν με 100% χρηματοδότηση από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και του Ταμείο Συνοχής οι δυο προτάσεις στις οποίες συμμετέχει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για τη δημιουργία «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Δήμου Νέας Σμύρνης» με προϋπολογισμό 1.730.000 € και «Ανοικτού Κέντρου Αγίας Βαρβάρας» με προϋπολογισμό 1.679.524,82 € σε συνεργασία με τους δήμους Νέας Σμύρνης και Αγίας Βαρβάρας.

Τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου της Νέας Σμύρνης και της Αγίας Βαρβάρας περιλαμβάνουν δράσεις ανάδειξης της ταυτότητας της εμπορικής περιοχής και προβολής τους , αναβάθμισης του δημόσιου χώρου, συστήματα έξυπνης πόλης και έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας, οι οποίες αλληλοσυμπληρούμενες συνθέτουν δυο ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στα δυο εμπορικά κέντρα.

Οι παρεμβάσεις στους δυο δήμους περιλαμβάνουν ταυτόχρονα τα εμπορικά καταστήματα και το δημόσιο χώρο των δυο περιοχών με στόχο:

α) την οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται εντός αυτών των περιοχών και

β) την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αισθητικής των περιοχών παρέμβασης

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δήμους Νέας Σμύρνης και Αγίας Βαρβάρας και προσωπικά τους Δημάρχους κ. Σταύρο Τζουλάκη και κ. Γεώργιο Καπλάνη, όλους όσους εργάστηκαν γι’ αυτή την επιτυχία καθώς και τις επιχειρήσεις που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα και έτσι εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή του.