Ο Υπ. Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στην πόλη μας – Μίλησε για ΟΛΑ

 

Μια εξαιρετική εκδήλωση έγινε το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ”.

Ο λόγος για την ανταπόκριση του υπ. Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου στην πρόσκληση της Ένωσης Γονέων της πόλης μας να έρθει στο Δήμο μας και να αναλύσει το νέο νόμο για την Παιδεία και να απαντήσει σε ερωτήματα συμπολιτών μας.

Το γεγονός και μόνο ότι η εκδήλωση της Ένωσης Γονέων Αγίας Βαρβάρας με καλεσμένο τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου τελείωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα τα λέει όλα.

Πλήθος κόσμου, αποτελούμενο από γονείς, εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, στελέχη της αυτοδιοίκησης και απλούς δημότες συγκεντρώθηκε  στο Κινηματοθέατρο “Γιάννης Ρίτσος” για να ακούσουν τον κο Γαβρόγλου να παρουσιάζει το νέο πλαίσιο της εκπαίδευσης αλλά και να αναφέρεται σε συγκεκριμένα τοπικά εκπαιδευτικά ζητήματα.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Κυριάκος Καζαντζής καλωσόρισε τον Υπουργό και παρουσίασε συνοπτικά τα προβλήματα που άπτονται της εκπαίδευσης στην πόλη μας και έθεσε συγκεκριμένα αιτήματα προς εξέταση από το Υπουργείο.

Ο Υπουργός παίρνοντας τον λόγο αναφέρθηκε αναλυτικά στις τομές που φέρνει το νέο πλαίσιο της εκπαίδευσης τονίζοντας ότι σίγουρα θα χρειαστούν βελτιώσεις αλλά είναι επίσης σίγουρο ότι η εκπαίδευση στη χώρα μας πρέπει να μπει σε σύγχρονη τροχιά που να ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες.

Εξαιρετικά θετική εντύπωση έκανε το ότι υιοθέτησε αμέσως την πρόταση της Ένωσης για συγκρότηση επιτροπής αποτελούμενη από στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, εκπροσώπους του Δήμου, των εκπαιδευτικών και της Ένωσης Γονέων Αγίας Βαρβάρας για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων τοπικών εκπαιδευτικών προβλημάτων.

Στη συνέχεια ο Γραμματέας της Ένωσης Λάζαρος Κονταξής ανέλαβε το συντονισμό της εκδήλωσης που συνεχίστηκε με πληθώρα ερωτήσεων οι οποίες απαντήθηκαν χωρίς καμία εξαίρεση από τον κο Γαβρόγλου.

Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της εκδήλωσης έξω από το Κινηματοθέατρο υπήρχε ομάδα 4-5 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, στους οποίους δόθηκε ο λόγος πριν από οποιαδήποτε ομιλία.

Οι εκπαιδευτικοί έθεσαν αιτήματά τους στον Υπουργό και αποχώρησαν, παρά την επιμονή του κου Γαβρόγλου να παραμείνουν, να ακούσουν και να καταθέσουν τις ενστάσεις τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Γ. Καπλάνης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δυνατή Πόλη” και υπ. Δήμαρχος Μ. Γιάγκας, Αντιδήμαρχοι, οι διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας κκ Α. Στάμος και Γ. Αλεξόπουλος, διευθυντές σχολείων, κα.

Συνοψίζοντας αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι αποδείχτηκε ότι η πρωτοβουλία του νέου ΔΣ της Ένωσης Γονέων τελικά ήταν απόλυτα σωστή και όσοι παρακολούθησαν τη συζήτηση έφυγαν πολύ περισσότερο ενημερωμένοι.

Επιπλέον, ο Υπουργός Παιδείας απέδειξε ότι εκτός από εκπαιδευτικός και Υπουργός είναι ένας εξαιρετικά ευγενής άνθρωπος.

Μακάρι να έχουμε ευκαιρίες για τέτοιες συναντήσεις/συζητήσεις και στο μέλλον.

Μόνο κέρδος θα έχουμε.

Ας το λάβουν όλες οι πλευρές υπόψη.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι διοργανωτές πρόσφεραν στον κ. Υπουργό σαν αναμνηστικό της εκδήλωσης, αντίγραφο Φιλοτεχνημένου Αρχαιοελληνικού πήλινου βάζου.