» Εκλογές: 12.000 tablets & 4.700 κινητά στους δικαστικούς αντιπροσώπους – Πότε τα αποτελέσματα

Εκλογές: 12.000 tablets & 4.700 κινητά στους δικαστικούς αντιπροσώπους – Πότε τα αποτελέσματα

Το μεγάλο στοίχημα ταχύτητας αλλά και κυρίως αξιοπιστίας εξαιτίας του πρωτοφανούς όγκου των τετραπλών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019, βάζουν το Υπουργείο Εσωτερικών και η SingularLogic.

Σε αυτό το πλαίσιο το υπουργείο ανακοίνωσε τη χορήγηση 12.000 tamblets και 4.700 κινητών που εξασφαλίζουν, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της SingularLogin , Γιάννη Θεοδωρόπουλο και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Κώστα Πουλάκη, που παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, πως θα υπάρχει ασφαλής εκτίμηση τελικού αποτελέσματος μεταξύ 21.00-22.00.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως εφόσον οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ανταποκριθούν στην – απλούστατη- λειτουργία της ταμπλέτας, τότε ενδεχομένως θα υπάρξει πολύ πιο σύντομα εκτίμηση αποτελέσματος.

Μια ακόμα καινοτομία είναι η δυνατότητα που δίδεται για μετάδοση, ταχύτατη, των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων ευρωβουλευτών , η οποία πιθανόν θα φέρει πλήρη εικόνα για αυτούς που εκλέγονται όχι πολύ αργά το βράδυ.

Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους

Ο υπουργός έκανε εκτενή αναφορά στους δικαστικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι όπως είπε θα λάβουν αύξηση 30% της αποζημίωσής τους, τη μεγαλύτερη που έχει δοθεί ποτέ, σε «αναγνώριση του δύσκολου έργου τους». Όσον αφορά στις μετακινήσεις τους ανακοίνωσε συμφωνίες με ακτοπλοϊκές εταιρίες για δωρεάν μεταφορά των ιδίων και των αυτοκινήτων τους καθώς και συμφωνία με αεροπορικές εταιρίες για σημαντική έκπτωση στις τιμές των εισιτηρίων τους.
12.000

Ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε πως η singular έχει διοργανώσει 32 εκλογικές αναμετρήσεις και πως εν προκειμένω έχει πραγματοποιήσει ένα ψηφιακό άλμα. Όπως είπε στο σύνολο της Περιφέρειας Αττικής θα δοθούν στους δικαστικούς αντιπροσώπους 9.600 tamblets (όσα και τα εκλογικά τμήματα) και 4.700 κινητά με τις υπόλοιπες ταμπλέτες (από τις συνολικά 12.000) που θα πάνε σε τυχαία επιλεγμένα τμήματα της επικράτειας. Με αυτά τα δεδομένα θα υπάρχουν πολύ σύντομα αποτελέσματα τόσο στην επικράτεια (Ευρωεκλογές) όσο και στις 12 Περιφέρειες αλλά και σε έξι επιλεγμένους (μεγάλους) δήμους της χώρας.

Παράλληλα ανακοίνωσε την στενή συνεργασία, μέσω κοινής εκλογικής βάσης δεδομένων με τα μεγάλα πρωτοδικεία της χώρας ώστε να συντομεύσει (πολύ) ο χρόνος της επίσημης ανακήρυξης των αποτελεσμάτων.

πηγή: Aftodioikisi.gr

Did you like this? Share it:

© 2019 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!