Ελένη Καρανάσιου: “Η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού δεν είναι απλά ένα σύνθημα!”

Με Κεντρική ομιλήτρια την υποψήφια Δήμαρχο της πόλης μας κ. Ελένη Καρανάσιου, το ΚΚΕ και η Αυτοδιοικητική του παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση”, την Κυριακή 12 Μαΐου, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο εκλογικό περίπτερό τους, δίπλα στην Τράπεζα Πειραιώς, επί της Βενιζέλου.

Η κ. Καρανάσιου στο πυκνό ακροατήριό της, ανέπτυξε τις θέσεις του ΚΚΕ και της “Λαϊκής Συσπείρωσης” με σαφήνεια και πολύ απλή, κατανοητή γλώσσα, χωρίς κορώνες και υπερβολές.

Η ομιλία της είχε ως εξής:

Φίλες και Φίλοι, Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού δεν είναι απλά ένα σύνθημα!

Είναι κάλεσμα που εκφράζει την ανάγκη ο λαός να συμπορευθεί με το ΚΚΕ, γιατί το πραγματικά διαφορετικό για το λαό μπορεί να έρθει μόνο μέσα από το δυνάμωμα της δικής του φωνής, της δικής του πάλης, μέσα από το δυνάμωμα των συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, τις ευρωεκλογές.

Είναι στόχος ελπίδας και προοπτικής για να απολαύσουμε τη ζωή που μας αξίζει και όχι μια ζωή με τα ελάχιστα.

Σήμερα έχει συσσωρευτεί εμπειρία στο λαό μας και από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που πήρε τη σκυτάλη από τη ΝΔ, και στον τομέα της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης, λαμβάνοντας μάλιστα και τα εύσημα για την άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής, αποδεικνύουν ότι συνέχισε στην ίδια ρότα:
– με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των δήμων.
– με τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και ένταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
-με την ανταποδοτικότητα να αποτελεί σταθερό πυλώνα χρηματοδότησης, δηλαδη πλήρωνε για να έχεις ενώ,
-Η τραγωδία στο Μάτι με τις πυρκαγιές και στη Μάνδρα με τις πλημμύρες φέρνει με τραγικό τρόπο στην επιφάνεια τα ζητήματα της πολιτικής προστασίας, της αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, καθώς και τους κινδύνους μεγάλων βιομηχανικών ατυχημάτων.

Φίλες και Φίλοι, Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Το λέμε καθαρά και ξάστερα.

Ακριβώς επειδή υπάρχει το ΚΚΕ, η «ΛΣ», δεν μπορεί να κρυφτεί το γεγονός ότι και στην τοπική διοίκηση και στην κοινωνία συγκρούονται 2 γραμμές, 2 κόσμοι.

Από τη μία οι δυνάμεις που συγχρονίζονται και ευθυγραμμίζονται με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τις πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων και τις ανάγκες του αστικού κράτους, και από την άλλη οι δυνάμεις που υπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα σε σύγκρουση με τη κυρίαρχη πολιτική.

Σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο το ερώτημα παραμένει: Ανάπτυξη για ποιον και από ποιον. Ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες του τόπου και της εποχής ή με βάση την κερδοφορία και τον ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Εδώ κρίνονται οι πολιτικές δυνάμεις και τα πρόσωπα που παίρνουν μέρος στις εκλογές.
Με αυτούς τους όρους πρέπει να κριθεί η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής που τολμάει και διοργανώνει συγκεντρώσεις με το σύνθημα «Ετοιμαστείτε. Συνεχίζουμε».

Η διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας Αττικής, πέρα από το αντιλαϊκό έργο που έχει πίσω της, δεν έχει και συναίσθηση των τραγικών γεγονότων που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Είναι τουλάχιστον προκλητική η προσπάθεια της κ. Δούρου, περιφερειάρχη Αττικής και πρωτοκλασάτου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, να κάνει το μαύρο άσπρο, να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα για τη Δυτική Αθήνα και την Αττική συνολικά.

Μάλλον η κ. Δούρου θεωρεί πως ο λαός της Δυτικής Αθήνας έχει κοντή μνήμη και δε θυμάται τις δηλώσεις της ότι “Θα σκίσει το μνημόνιο στην Αττική” και τη δέσμευση της για άμεσο κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, τη “συμβολική” της ορκωμοσία στα Α. Λιόσια.

Μάλλον η κ. Δούρου πιστεύει ότι οι λαϊκοί άνθρωποι της Δυτικής Όχθης ξέχασαν ότι τον Οκτώβρη του 2014 που πνίγηκε η Δυτική Αθήνα έλεγε ότι “αναλάβαμε πριν ένα μήνα”.

Κάνουν πως δε θυμούνται και θέλουν να ξεχάσουμε τις νέες καταστροφές το 2015, τα τραγικά γεγονότα σε Μάνδρα και Μάτι, λόγω υποβάθμισης και έλλειψης υποδομών.

Τα επικοινωνιακά επιτελεία που τη συνδράμουν, όσα σλόγκαν και εάν σκαρφιστούν, όσα βίντεο και ένα προβάλλουν, δε μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ακολούθησε μέχρι κεραίας την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έχει σημαντικό μερίδιο στην προώθηση της.

Δε μπορούν να κρύψουν τις απειλές της ότι θα τη βρουν μπροστά τους όσοι αντιδράσουν στο σχεδιασμό για νέες χωματερές.

Φίλες και Φίλοι, Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές προσέξτε.

Άλλοι θα κάνουν τους ακομμάτιστους, άλλοι θα κάνουν τους υπερκομματικούς, άλλοι θα λένε ότι τους νοιάζει μόνο “η πόλη και ο Δήμος”.

Λες και δεν κατάλαβε ή δεν ξέρει ο λαός της Αγίας Βαρβάρας ποιος είναι ποιος, από που προέρχεται και τι έχει κάνει.

Λες και δεν ξέρουμε όλοι ότι πόλη και δήμος δε σημαίνει μόνο λακούβες και σκουπίδια αλλά πάνω από όλα οι άνθρωποι της που δουλεύουν, απολύονται, αρρωσταίνουν, ζορίζονται, αγωνιούν, παλεύουν.

Στο δήμο μας δεν υπάρχουν απλά υποψήφιοι δήμαρχοι.

Υπάρχουν υποψήφιοι κομμάτων που κυβέρνησαν. Του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η δημοτική αρχή του κ. Καπλάνη από το 2009 εφαρμόζει κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της κυρίαρχης πολιτικής και δηλώνει πίστη στη νομιμότητα και το ρεαλισμό.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτή την εκλογική μάχη έχει τη στήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι πιστός εφαρμοστής της πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης, το καλό παιδί της περιφέρειας, καθώς τα 4 και πλέον χρόνια που είναι στο αέρα το αντιπλημμυρικό της Στ.Σαράφη κατά τα λεγόμενα του κου Καπλάνη φταίει η γραφειοκρατία και όχι το γεγονός ότι στις προτεραιότητες της Περιφέρειας και του Κράτους είναι δεν είναι έργα που καλύπτουν τις ανάγκες του λαού αλλά έργα που αποφέρουν ζεστό χρήμα στις επιχειρήσεις για νέες επενδύσεις.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ξεπληρώνει με τη στήριξη αυτή γραμμάτια προς την κυβέρνηση καθώς ο δήμος μας είναι από τους πρώτους που πέρασαν τα ταμιακά διαθέσιμα στη τράπεζα της Ελλάδας για την εξυπηρέτηση των μνημονίων, από τους πρώτους που στήριξαν το μεσοπρόθεσμο για τους δήμους.

Η διοίκηση Καπλάνη για τα φτωχά νοικοκυριά της Αγίας Βαρβάρας που τους έχει τσακίσει η καπιταλιστική κρίση προτείνει Ευρωπαϊκά προγράμματα ανακύκλωσης της φτώχειας όπως, τα «κοινωνικά παντοπωλεία», τα «κοινωνικά φαρμακεία», θεσμούς δηλαδή χειραγώγησης και ενσωμάτωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας.

Αρνήθηκε προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για μείωση των Δημοτικών τελών σε άπορους συνδημότες και άλλες ευπαθείς ομάδες της πόλης μας ενώ προτείνει στους πάνω από 1000 συμπολίτες μας να στήνονται στα συσσίτια ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Και ρωτάμε: «Αυτό αξίζει ο λαός της Αγίας Βαρβάρας τον 21ο αιώνα ή αξίζει να παλέψει για να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει σε μια εποχή που η επιστήμη και η τεχνική είναι στο απόγειό τους, που ο πλανήτης μπορεί να θρέψει πολλαπλάσιο από τον πληθυσμό του;»

Δεν ψελλίζει κουβέντα στους πολιτικούς τους προϊστάμενους για την ανάγκη οι εργαζόμενοι στο Δήμο να είναι με μόνιμη σχέση εργασίας με πλήρη δικαιώματα, φροντίζοντας για όρους ασφάλειας, υγιεινής και προστασίας στο χώρο δουλειάς. Αντίθετα δηλώνει «ανίκανος» να εναντιωθεί στις κατευθύνσεις της ΕΕ, κυβερνήσεων και Περιφέρειας για τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, για τη τσάμπα δουλειά της μαθητείας.

Πρέπει να αναρωτηθεί ο εργαζόμενος που ζει στην Αγία Βαρβάρα, πώς γίνεται μια δημοτική αρχή να παίρνει τα εύσημα διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις;

Η απάντηση είναι ότι σταθερά προωθεί την αντιλαϊκή πολιτική τους και λειτουργεί ως «σιγαστήρας» στην λαϊκή διεκδίκηση και κινητοποίηση.

Γιατί όταν ο λαός της Αγίας Βαρβάρας, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι διαδηλωναν έξω από το Λοιμωδών για να μην κλείσει αντίθετα αν αναβαθμίσει την λειτουργία του, δήλωνε πως έχει διαβεβαιώσεις από τους Υπουργούς πρώτα ΝΔ και μετά ΣΥΡΙΖΑ ότι το Λοιμωδών θα μείνει ανοιχτό… ουσιαστικά βάζοντας εμπόδια στην λαϊκή πάλη.

Και επειδή ο λαός της Αγίας Βαρβάρας γνωρίζει από πού κρατάει η σκούφια του καθενός…τα έργα και τις ημέρες όλων.

Γνωρίζει δήθεν ανεξάρτητους υποψήφιους που έχουν εξάρτηση από την εξουσία του κεφαλαίου και το ξεζούμισμα του λαού.

Γνωρίζει γνωστούς πολιτικούς γυρολόγους που αναζητούν πολιτική στέγη και χρίσμα με σκοπό να εμφανίσουν ότι πιο παλιό και σάπιο ως νέο και ελπιδοφόρο.

Οι μέχρι χθες αντιδήμαρχοι της Διοίκησης του ΠΑΣΟΚ, Γιάγκας, Βασιλάκος αλλά και ο ίδιος ο πρ. Δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ κος Μίχος που όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν με νύχια και με δόντια από όλες τις θέσεις που τους έστειλε ο λαός, τον φορομπηχτικό και βαθιά ανταποδοτικό ρόλο της τοπικής διοίκησης να εμφανίζονται σήμερα ως «αθώοι του αίματος»

Προκαλώντας εκτός από τη μνήμη μας και τη νοημοσύνη μας.

Δεν θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα την επόμενη μέρα να τα βρουν, αφού συμφωνούν στους βασικούς άξονες της πολιτικής που εφαρμόζει η τωρινή διοίκηση.

Αγωνιούν ποιος θα βγει πρώτος ή ποιος θα παίξει το ρόλο μπαλαντέρ για να στηρίξουν με συνέπεια τις αντιδραστικές εξελίξεις σε βάρος των συμφερόντων τόσο των εργαζομένων του Δήμου, όσο και του εργατικού, λαϊκού κόσμου, της νεολαίας που ζει στην Αγία Βαρβάρα, του κόσμου που δουλεύει, που απολύεται, που σπουδάζει, που δίνει καθημερινό αγώνα επιβίωσης.

Εμείς σύντροφοι και φίλοι το λέμε καθαρά!

Είμαστε απέναντι από όλους αυτούς!

Είμαστε και θα είμαστε μπροστά στον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος και θα τον υπηρετήσουμε.

Εμείς δε θα πούμε για κανένα ζήτημα, ότι δεν είναι αρμοδιότητα μας. Για εμάς τα προβλήματα δε διαχωρίζονται σε γενικά και τοπικά. Οι ανάγκες του λαού και της νεολαίας δεν έχουν διαχωριστικές γραμμές, αλλά έχουν αιτία το σύστημα εκμετάλλευσης που ζούμε, που είναι το κέρδος του κεφαλαίου, που είναι η πολιτική της ΕΕ, που είναι οι κυβερνήσεις που ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, που είναι οι πολιτικές που υλοποιούν δήμαρχοι και περιφερειάρχες σαν τα καλύτερα στηρίγματα όλων των παραπάνω.

Τώρα λοιπόν.

Σε κάθε γειτονιά της πόλης ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση» για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί:

• έργα που σήμερα έχει ανάγκη ο λαός της περιοχής όπως αντιπλημμυρική και αντισεισμική θωράκιση.
• Να παλέψουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά των εργαζομένων του δήμου, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Για σχολεία με σύγχρονες κτιριακές υποδομές και εγκαταστάσεις.
• Για προσχολική αγωγή που αξίζει στα παιδιά μας , με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Με δημιουργία νέων παιδικών σταθμών ώστε όλα τα παιδιά, τα βρέφη να βρίσκουν θέση σ’ αυτούς.
• Να αγωνιστούμε για το δικαίωμα της νεολαίας για ολόπλευρη και δωρεάν μόρφωση, διέξοδο στον Πολιτισμό και Αθλητισμό.
• Για να έχουμε μέτωπο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, στηρίζοντας την πρόληψη, τα προγράμματα θεραπείας

Ψήφος στη Λαικη συσπείρωση σημαίνει:

Επαναλειτουργία του «Λοιμωδών» με όλες τις ιατρικές ειδικότητες και σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό ώστε να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων της περιοχής.

Δημιουργία χώρων πρασίνου, πολιτισμού και αθλητισμού με ελεύθερη και δωρεάν χρήση. Με επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος προκειμένου να είναι ανοιχτοί στο λαό και τη νεολαία και όχι αντικείμενο εμπορικής – κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης

Για πολιτισμό που θα αφορά τους ίδιους τους ανθρώπους της πόλης μας, την ίδια τους τη ζωή.

Για πολιτισμό που θα εμπνέει και θα αφυπνίζει τις λαϊκές συνειδήσεις στον αγώνα για να αλλάξουν τη σημερινή κατάσταση.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι,

Καλούμε το λαό της πόλης μας να σκεφτεί με καθαρό μυαλό! Να αναλογιστεί κι αυτά που έρχονται μετά τις εκλογές.

Ποιος μπορεί να τους αντιπαλέψει; Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες που υλοποιούν πιστά την πολιτική τους; Τα πράσινα, τα μπλε και τα ροζ μνημόνια;

Ή μόνο αν εκλέξουμε περισσότερους αγωνιστές, περισσότερους κομμουνιστές στο δημοτικό συμβούλιο που θα ασκούν μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση αντιπαλεύοντας τη στρατηγική και της ΕΕ, και του κεφαλαίου και των κομμάτων τους.

Γι’ αυτό και στο ψηφοδέλτιό μας συσπειρώνονται αγωνιστές, άνθρωποι που δεν βολεύονται με ό,τι τους στερεί το εκμεταλλευτικό σύστημα, άνθρωποι που θα συναντηθούμε στους αγώνες.

Καλούμε το λαό και τη νέα γενιά να συμπορευτεί μαζί μας για να κάνουμε την πραγματική διαφορά στις 26 Μάη!

Κρατάμε σαν πολύτιμη παρακαταθήκη την πείρα από τους δήμους που το ΚΚΕ είχε στην ευθύνη του τη διοίκηση.

Οι κομμουνιστές δήμαρχοι σε Πάτρα, Καισαριανή, Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Ικαρία, όπως και οι εκατοντάδες δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε όλη την Ελλάδα, το 5χρονο που πέρασε, έδρασαν με τα αιτήματα του εργατικού – λαϊκού κινήματος, εναντιώθηκαν σε όλες τις πλευρές της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων.

Με πλήθος αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Γιατί και στην Αγία Βαρβάρα γνωρίζουμε τι σημαίνει δήμαρχος κομμουνιστής.

Ο επί 20 χρόνια κομμουνιστής δήμαρχος της Αγίας Βαρβάρας Μ. Σουλιμιώτης, είχε διαλέξει!!

Υπηρέτησε τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού της αγίας Βαρβάρας αταλάντευτα ως το τέλος της ζωής του χωρίς να λογαριάζει εξορίες και φυλακές.
Τέτοιους δημάρχους θέλουμε!

Αγωνιστές μαζί με τον λαό, να προβάλουν τα λαϊκά προβλήματα, να αποσπάνε κατακτήσεις, να δίνουν ανάσα και κουράγιο στο λαό

Δώστε δύναμη στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το Κόμμα μας στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Για να δυναμώσει η καθημερινή λαϊκή αντιπολίτευση στην κεντρική εξουσία.

Για να δυναμώσει ο κυματοθραύστης της αντιλαϊκής επίθεσης, που χρειάζεται ανασυνταγμένο εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία.

Με φλογισμένο πείσμα, με αισιοδοξία, ελπίδα ανοίγουμε καθημερινά νέους δρόμους στην εργατική, λαϊκή πάλη.

Τώρα λοιπόν όλοι μαζί, σε θέση μάχης, να κάνουμε τη νύχτα μέρα, να φτάσει η φωνή μας και οι θέσεις μας παντού σε κάθε σπίτι και εργασιακό χώρο της πόλης.

Με ένα στόχο: να κοκκινίσουμε όλες τις κάλπες!

Με ισχυρό ΚΚΕ παντού!

Καλή δύναμη σε όλους!