Με μεγάλη επιτυχία η Εθελοντική Αιμοδοσία στον Προφήτη Ηλία

Μεγάλη η ανταπόκριση στην Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 12 Μαΐου στον Προφήτη Ηλία, από τις 10 το πρωί έως τις 3 περίπου το μεσημέρι.

Ενώ είχε προβλεφθεί να ολοκληρωθεί έως τις 1 το μεσημέρι η προσέλευση των εθελοντών ήταν τέτοια που παρατάθηκε κατά δύο περίπου ώρες.

Συνολικά προσήλθαν 72 συμπολίτες μας, αριθμός σημαντικός.

Οι δεκάδες συμπολίτες μας που έσπευσαν στο κάλεσμα της επιτροπής αιμοδοσίας την κατέταξαν σε μία από της πλέον πετυχημένες των τελευταίων ετών.

Αίμα έδωσαν και στελέχη των συνδυασμών του κ. Γιάγκα (για πολλοστή φορά, τα τελευταία χρόνια), του κ. Βασιλάκου Θεόδωρου, ενώ και ο υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αντρέας Λεωτσάκος έδωσε το παρόν του και το αίμα του.

Με απόλυτη τάξη και με ιδιαίτερη προσοχή το ιατρικό προσωπικό από το ΑΤΤΙΚΟΝ Νοσοκομείο, φρόντιζαν την κάθε λεπτομέρεια και όλα πήγαν καλά.

Σχετικά με την Εθελοντική Αιμοδοσία ο πάτερ Μελέτιος Καλονάκης έκανε την παρακάτω ανάρτηση:

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΝΙΚΑΙΑΣ 
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ 
ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενοριακή εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποίησε ο Ιερός Ναός μας στον ισόγειο χώρο του, την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 από τις 10.00 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι.

Προσήλθαν περισσότεροι από 80 εθελοντές αιμοδότες από τους οποίους η ιατρική εξέταση επέτρεψε σε 75 εθελοντές να προσφέρουν αίμα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τον χώρο όπου διεξήχθη η αιμοδοσία και τους εθελοντές αιμοδότες επισκέφτηκε και ευλόγησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. ΑΛΕΞΙΟΣ όπου κάτω από την πατρική φροντίδα μέχρι στιγμής στους 7 δήμους που απαρτίζουν την Ιερά Μητρόπολη Νικαίας (Νίκαια, Αγία Βαρβάρα, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Κορυδαλλός, Κερατσίνι και Πέραμα), λειτουργούν 7 τράπεζες αίματος. 


Κλείνοντας όμως θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε: 

1. Όλους τους αδελφούς μας, ενορίτες μας και μη η οποίοι διέθεσαν λίγο από τον χρόνο τους, για να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία. Μία πράξη έμπρακτης χριστιανικής αγάπης, που ακολουθεί τον δρόμο του Χριστού μας, ο οποίος και είναι ο πρώτος αιμοδότης, μίας και επάνω στον Σταυρό έχυσε το Πανάγιο Αίμα Του για να μας χαρίσει και πάλι την αιώνια ζωή. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο Αναστάς Κύριος να τους χαρίζει υγεία και δύναμη στον αγώνα της ζωής.

2. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟ», η οποίοι όλα αυτά τα χρόνια βρίσκονται κοντά μας και συντελούν με τις γνώσεις και την αγάπη τους, στην λειτουργία της ενοριακής τράπεζας αίματος.

3. Το μέλος του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου και υπεύθυνη για την οργάνωση και λειτουργία της τράπεζας αίματος, κ. Παπαζαφειροπούλου Βασιλικής, η οποία ακούραστα όλα αυτά τα χρόνια εργάζεται με όλο της το είναι για την επιτυχή λειτουργία αυτή.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
ΑΡΧΜ. Μ.Κ