» Το υπουργείο Περιβάλλοντος υποστηρίζει έξη Δήμους σε πιλοτικό πρόγραμμα – Ο Δήμος μας μέσα

Το υπουργείο Περιβάλλοντος υποστηρίζει έξη Δήμους σε πιλοτικό πρόγραμμα – Ο Δήμος μας μέσα

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας είναι ένας από τους έξι Δήμους της Δυτικής Αττικής που θα συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα Διαλογής στην πηγή και κομποστοποίησης των βιοαποβλήτων (αποφάγια, κλαδέματα κ.λπ.), επιταχύνοντας τη μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία, που υλοποιεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η εφαρμογή του οποίου θα επιφέρει οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη.

Το πιλοτικό πρόγραμμα αφορά τους Δήμους Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας και Κορυδαλλού, Νίκαιας – Ρέντη, Περιστερίου, Χαϊδαρίου, οι οποίοι αποτελούν το 11,8% του συνολικού πληθυσμού της Περιφέρειας Αττικής, ενώ συμμετέχουν κατά 10,7% στη συνολική παραγωγή των αστικών αποβλήτων.

Η διαλογή στην πηγή αποτελεί σημαίνουσα στρατηγική με καθοριστικό το ρόλο της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης και αφορά το 50% των παραγόμενων αστικών απορριμμάτων και στοχεύει ανάκτηση οργανικών υλικών μεγάλης καθαρότητας για την παραγωγή εδαφοβελτιωτικού (κομπόστ) υψηλής ποιότητας στις εγκαταστάσεις του ΕΔΣΝΑ.

Did you like this? Share it:

© 2019 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!