Γλυκός Ταξιάρχης: “Η εμπιστοσύνη στον Γιώργο Καπλάνη”

Πολλοί φίλοι στο άκουσμα της συμμετοχής μου στο συνδυασμό «Η δική μας πόλη» του δημάρχου Γιώργου Καπλάνη αντέδρασαν με απορία. Η αντίδραση αυτή δεν είναι κάτι που με παραξένεψε καθώς είναι γνωστό ότι μέχρι την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο ήμασταν σε αντίπαλες παρατάξεις. Θα ήθελα να εξηγήσω λοιπόν τους λόγους αυτής της κίνησης.

Είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη παράταξη διοικεί τον Δήμο μας από το 1995. Έχουν υπάρξει βέβαια αλλαγές στην πορεία του χρόνου. Κάθε ένας από όσους είτε συμμετείχαν είτε συμμετέχουν, έχουν αφήσει την δική τους υπογραφή σε όσα έχουν γίνει στην Αγία Βαρβάρα και για το έργο τους υπάρχει πάνω από όλα σεβασμός. Αυτό με οδηγεί να πω ότι η παράταξη «Η δική μας πόλη» έχει την εμπειρία να συνεχίσει την αποτελεσματική διοίκηση της πόλης.

Αν κοιτάξει κανείς στην Αγία Βαρβάρα των τελευταίων χρόνων, δεν θα δει πολλές ταμπέλες με το όνομα του δημάρχου και φωτογραφίες του σε κάδρα να κόβει κορδέλες. Έργα όπως σχολεία, πλατείες κλπ, έγιναν στο δήμο, τότε που οι καιροί το απαιτούσαν. Οι δημότες όμως γνωρίζουν ότι σε όλη την διάρκεια της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα, ο δήμος ήταν εκεί για να καλύπτει κενά τα οποία δημιουργεί η κεντρική κυβέρνηση, χωρίς να επιβαρύνει επιπλέον τους δημότες, χωρίς να μειώνει υπηρεσίες, προσφέροντας σε ορισμένες περιπτώσεις και στο πλαίσιο του εφικτού, νέες παροχές προς τους δημότες.

Για τον ίδιο τον Γιώργο Καπλάνη, μπορώ να πω ότι με την στάση του μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη όσων έχουν την διάθεση να ακούσουν. Τα παραδείγματα πολλά, ενδεικτικά θα ήθελα να αναφέρω κάποιες καταστάσεις.

Αρχικά, μπορεί να συνεργαστεί ακόμα και με πολιτικούς του αντιπάλους, όταν το άμεσο ή έμμεσο αποτέλεσμα θα είναι το όφελος των δημοτών της Αγίας Βαρβάρας. Αυτό το στηρίζω από προσωπική μου εμπειρία όταν ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του αθλητικού σωματίου της πόλης μας «ΝΕΦΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ», ο δήμος στάθηκε αρωγός σε δράσεις που κάναμε, ενώ θα μπορούσε να αδιαφορήσει, δεδομένης της συμμετοχής ανθρώπων που δεν πρόκειται να τον στήριζαν πολιτικά.

Είναι ο πρώτος ο οποίος έδειξε ότι έχει αντιληφθεί το πνεύμα των καιρών και την ανάγκη επίτευξης ουσιαστικής συναίνεσης. Έβαλε στις άκρη τις διαφορές του και κατάφερε να πετύχει την συνεργασία μεταξύ παρατάξεων που στις προηγούμενες εκλογές ήταν αντίπαλες. Ποτέ δεν ζήτησε επιτακτικά την αυτοδυναμία της πρώτης Κυριακής, ως μονόδρομο διοίκησης, αλλά δηλώνει με κάθε τρόπο ότι θα σεβαστεί την άποψη των δημοτών στο αποτέλεσμα της κάλπης.

Δέχεται και επιζητά την γνώμη των μελών της παράταξης, αναγνωρίζει ότι η μία διαφορετική άποψη από την δική του μπορεί να οδηγήσει σε μια ακόμα καλύτερη οπτική από αυτή που είχε σκεφτεί ο ίδιος.

Σε όλη την προεκλογική περίοδο κράτησε σταθερό το πολιτικό του επίπεδο. Σε όλα του τα μηνύματα, δείχνει ότι σκοπός δεν είναι η δημαγωγία των δημοτών, αλλά η ουσιαστική εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο του, μέσα από επιχειρήματα, απόψεις, σχέδιο και προτάσεις, οι οποίες είναι υλοποιήσιμες και κινούνται στα πλαίσια της εποχής και όχι κάποιας φαντασίας.

Ως προς τους αντιπάλους του, έχει επιλέξει να μην συμπαρασυρθεί σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων και υποσχέσεων. Δείχνει απόλυτο σεβασμό στην πολιτική διαδρομή του καθενός. Έχει εμπιστοσύνης στους δημότες οι οποίοι μπορούν να κρίνουν και να θυμηθούν.

Καταλήγοντας λοιπόν, η συμμετοχή μου στην παράταξη «Η δική μας πόλη», δεν είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας απλά δύο συνδυασμών. Θεωρώ, ότι ο μόνος δρόμος για να συνεχίσει η Αγία Βαρβάρα να λειτουργεί ομαλά, αναπτυξιακά και δημοκρατικά είναι να στηρίξουμε όλοι, τον δήμαρχο, Γιώργο Καπλάνη.