Γιώργος Καπλάνης, στα εγκαίνια του εκλογικού του Κέντρου: “Ως εδώ με τη διχόνοια, την κακία και τα ψέματα”

 

Αυστηρό μήνυμα σε όσους χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα, πολιτική λάσπη, ψέματα και κακίες έστειλε ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Γιώργος Καπλάνης στην ομιλία του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού του κέντρου, το βράδυ της Τρίτης 7 Μαΐου.

“Ως εδώ με την παραπληροφόρηση.

Ως εδώ με την λάσπη που τσαλακώνει προσωπικότητες.

Ως εδώ με τη διχόνοια, την κακία και τα ψέματα.

Ως εδώ σε αυτούς που θέλουν πάνω στις πλάτες μας να κάνουν τους τζάμπα μάγκες” τόνισε προς κάθε κατεύθυνση στέλνοντας δυναμικό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας για καθαρό και νικηφόρο προεκλογικό αγώνα.

Παρά το μεγάλο πλήθος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του, υπήρξε τάξη και πολιτισμός, ενώ μετά το τέλος της ομιλίας και των εγκαινίων,  οι παρευρισκόμενοι  έδειξαν αποφασισμένοι να κρατήσουν το επίπεδο αυτής της προεκλογικής περιόδου υψηλά, χωρίς φανατισμό και διχαστικές παρεμβάσεις.

Με προβληματισμό απ΄ όσα άκουσαν, αλλά χωρίς να εθελοτυφλούν και να παρασύρονται από κραυγές και κηρύγματα διχόνοιας μεταξύ των κατοίκων αυτής της πόλης και υπερβολικές υποσχέσεις, από άτομα που η μακρά αποχή τους από τα κοινά, τους οδηγεί να υπόσχονται ανεδαφικές πολιτικές και ανέφικτα πράγματα.

Από το βήμα ο κ. Καπλάνης ανακοίνωσε μια σειρά από στόχους και έργα με επίκεντρο τον άνθρωπο  για τη επόμενη τετραετία, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αξιοποίηση του χώρου της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, στην λειτουργία Παιδικού Σταθμού στην πάνω Αγία Βαρβάρα, ενώ επέμεινε στη λειτουργία Γηροκομείου στην πόλη μας

Τα βασικότερα σημεία της ομιλίας του Δημάρχου κ. Καπλάνη ήταν τα εξής:

“Σε αυτές τις εκλογές αγαπητοί μου συμπολίτες, ζητούμε από εσάς, με σεβασμό και σεμνότητα αλλά και με πεποίθηση για την αποτελεσματικότητά της, Ψήφο Εμπιστοσύνης.

Ψήφο Εμπιστοσύνης για ότι έχουμε προσφέρει σε αυτή τη πόλη τόσα χρόνια, αλλά και ψήφο εμπιστοσύνης για όσα σχεδιάζουμε για το μέλλον.

Δεν θα μπορούσαμε σήμερα να στεκόμαστε μπροστά σας , εάν δεν είχαμε νιώσει βαθιά μέσα στη συνείδηση μας , τη ζεστασιά της εμπιστοσύνη σας και τη διαχρονική στήριξη και αγάπη σας.

Και σας ευχαριστούμε πολύ για αυτό.

Φίλες και Φίλοι,

Ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των δημοτικών εκλογών;

Υπάρχει άραγε διακύβευμα;

Ποιά είναι τα στοιχεία αυτά, που μπορούν και οφείλουν να βαραίνουν στην κρίση σας και στην αξιολόγηση σας;

Είμαστε όλοι ίδιοι σε αυτή τη πόλη ή είμαστε διαφορετικοί, ως φιλοσοφία, ως άποψη, ως αρχές , ως πολιτική και αποτελεσματικότητα;

Επιτρέψτε μου να σας πω, με δύο λόγια ποια είναι κατά τη γνώμη μας, τα σημαντικά και υπαρκτά διακυβεύματα αυτών των εκλογών.

Καλείστε να αποφασίσετε φίλες και φίλοι συμπολίτες μου, εάν θέλετε μια δημοτική αρχή των πολιτών ή μία δημοτική αρχή των δήθεν σωτήρων.
Εάν θέλετε μια δημοτική αρχή που να νοιάζεται για την πόλη και τους πολίτες της, περισσότερο από όσο νοιάζεται για τον εαυτό της και τα στελέχη της.

Καλείστε να αποφασίσετε αν θέλετε μια δημοτική αρχή που στύβει το μυαλό της για να μπορέσει να επιλύσει τα δύσκολα και σημαντικά προβλήματα αυτής της πόλης, ειδικά σε περίοδο κρίσης ή θέλετε μια δημοτική αρχή που… στα δύσκολα θα είναι απούσα.

Καλείστε να αποφασίσετε αν θέλετε μια δημοτική αρχή που όποιος δεν είναι δικός της είναι αντίπαλος της ή μιας δημοτικής αρχής που θα είναι μια ζεστή και ανοιχτή αγκαλιά για όλους τους πολίτες της Αγίας Βαρβάρας, ότι και αν πιστεύουν, ότι και αν πρεσβεύουν, όποια και αν είναι η γνώμη τους, όποια και αν είναι η κριτική τους.

Θέλετε να αποφασίσετε για μια δημοτική αρχή που θα φροντίζει τα δικά της παιδιά ή θέλετε να δώσετε την εμπιστοσύνη σας σε μια δημοτική αρχή που θεωρεί όλα τα παιδιά αυτής της πόλης δικά της παιδιά και όλους τους πολίτες αυτής της πόλης συμπολίτες της;

Καλείστε λοιπόν να αποφασίσετε, και δεν είναι εύκολη η απόφαση, εάν θέλετε μια δημοτική αρχή που να πολιτεύεται με πάθος. Μία δημοτική αρχή που να πέφτει στη φωτιά, χωρίς να φοβάται αν θα καεί, προκειμένου να μπορέσει να λύσει τα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα αυτής της πόλης. Μία δημοτική αρχή που να κρατάει αποστάσεις από τα παραπάνω που δηλητηριάζουν τοξικά την κοινωνία και κάνουν τους πολίτες να αποστρέφουν το πρόσωπο τους από την πολιτική.

Όλα αυτά τα ερωτήματα τα θέτω αγαπητοί μου συμπολίτες, γιατί θέλω να προκαλέσω το ενδιαφέρον σας.

Θέλω να προκαλέσω τον προβληματισμό σας.

Όχι για να απαντήσω αλλά για να δώσετε εσείς τις απαντήσεις.

Φεύγοντας από εδώ να τα σκεφτείτε εσείς, γιατί εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες της πόλης μας. Γιατί πιστεύουμε βαθιά ότι οι συμπολίτες μας είναι σκεπτόμενοι πολίτες και ότι είναι πραγματικό και ουσιαστικό το ενδιαφέρον τους, για την πόλη που ζουν αυτοί και τα παιδιά τους.

Πολίτες της Αγίας Βαρβάρας,

Εμείς λέμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εμείς λέμε ότι είμαστε διαφορετικοί…

Γιατί όταν ασκείς την διοίκηση σε πρώτο πλάνο, φωτίζονται τα ελαττώματα και τα προτερήματα των προσώπων αλλά και όταν δεν την ασκείς επίσης …

Συνεπώς, δεν μπορούν να κρυφτούν όρια και αντοχές, αρχές και αξίες, επιτυχίες και αστοχίες και πάνω από όλα συμπεριφορές και ήθος.

Φίλες και Φίλοι,

Και τι δεν έχω ακούσει εγώ και οι συνεργάτες μου το τελευταίο διάστημα.

Συνειδητά όμως είχαμε αποφασίσει να μην σχολιάζουμε και να μην βουτήξουμε στο λάκκο με τη λάσπη. Όχι από αδυναμία που κάποιοι καλοθελητές έσπευσαν να πουν, αλλά από σεβασμό στους συμπολίτες μας, σεβασμό στην πόλη, σεβασμό στα πρόσωπα και στις διαδρομές τους.

Όμως σε όλα τα πράγματα υπάρχουν και όρια , σε όλα τα πράγματα υπάρχει και το μέτρο και όταν αυτό το μέτρο παραβιάζεται είμαι υποχρεωμένος, ως Δήμαρχος αλλά κυρίως ως ενεργός πολίτης αυτής της πόλης, να φωνάξω ΩΣ ΕΔΩ!

Ως εδώ με την παραπληροφόρηση.

Ως εδώ με την λάσπη που τσαλακώνει προσωπικότητες.

Ως εδώ με τη διχόνοια, την κακία και τα ψέματα.

Ως εδώ σε αυτούς που θέλουν πάνω στις πλάτες μας να κάνουν τους τζάμπα μάγκες.

Δεν επέτρεψα και δεν θα επιτρέψω πότε σε κανέναν να διχάσει αυτή την πόλη και τους συμπολίτες μου. Και η σημερινή σας συγκλονιστική παρουσία , είναι η απάντηση σε όλους αυτούς που για λίγη εξουσία δεν υπολογίζουν τίποτα και είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα.

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Αναλάβαμε τη διοίκηση της πόλης μας σε καιρούς δύσκολους. Αυτό δεν είναι δικαιολογία είναι η πραγματικότητα. Αναλάβαμε σε μια περίοδο που λεφτά δεν υπήρχαν αλλά οι ανάγκες μεγάλωναν.

Λειτουργούσαμε σε ένα σφιχτό πλαίσιο που περιόριζε τις κινήσεις μας και τις πρωτοβουλίες. Πολλές φορές βρεθήκαμε αντιμέτωποι με καταστάσεις που ξεπερνούν τις ανθρώπινες αντοχές , αλλά δεν λυγίσαμε, δεν σκύψαμε το κεφάλι και εργαστήκαμε σκληρά … Και τώρα κάποιοι μας κουνούν και το δάχτυλο και μας κρίνουν για αυτό.

Κάποιοι που τα προηγούμενα χρόνια κοιμόντουσαν ήσυχα τα βράδια, όταν κάποιοι άλλοι ξαγρυπνούσαν, γιατί τα πάνω από 100 άτομα που υπηρετούσαν στη καθαριότητα το 2009 έγιναν 30 … και αυτά τα 30 άτομα δούλευαν και δουλεύουν για να καλύψουν τη δουλειά των εκατοντάδων.

Και ναι φίλες και φίλοι. Πολλές φορές δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε …

Αλλά θέλω από αυτό το βήμα απόψε να ευχαριστήσω, επιτρέψτε μου να πω, τους ΗΡΩΕΣ που εργάζονται στην καθαριότητα του Δήμου, που ξεπερνούν καθημερινά τα όρια τους για να μπορέσουν να κρατήσουν τη πόλη καθαρή…

Και θέλω ένα ζεστό χειροκρότημα για αυτούς, γιατί το αξίζουν. Και θέλω να ξέρουν πως ήμουν, είμαι και θα συνεχίσω να είμαι δίπλα τους.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες αγαπητοί μου συμπολίτες, εργαστήκαμε για να κρατήσουμε τη πόλη όρθια … και τα καταφέραμε.

Απλώσαμε ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας σε όλους τους συμπολίτες μας σεβόμενοι την αξιοπρέπεια τους, και σταθήκαμε δίπλα στις ανάγκες τους, κρατώντας όλες τις κοινωνικές δομές ανοιχτές, δημιουργώντας νέες, διευρύνοντας παράλληλα τους δικαιούχους.

Και το πετύχαμε αυτό εφαρμόζοντας παράλληλα, μια ορθολογική διαχείριση των οικονομικών μας. Αποπληρώνοντας χρέη παλαιότερων χρόνων που είχαν διογκωθεί και μετατρέπονταν σταδιακά σε ωρολογιακή βόμβα για το δήμο, αλλά και προχωρώντας σε έργα μικρά και μεγάλα που άλλαξαν και αλλάζουν θετικά την όψη της πόλης

Φίλες και Φίλοι,

Τις επόμενες μέρες θα κυκλοφορήσει το πρόγραμμα μας για την επόμενη περίοδο.

Εργαστήκαμε σκληρά και συγκροτήσαμε μια δέσμη κοστολογημένων ρεαλιστικών, υλοποιήσιμων προτάσεων που απαντούν με αποτελεσματικότητα στις προκλήσεις του μέλλοντος, με στόχο, να συνεχίσουμε να δημιουργούμε μια πόλη σύγχρονη, λειτουργική, φιλική προς όλους.

Μια πόλη που θα βελτιώνει την καθημερινότητα και θα συντελεί στην ευημερία της τοπικής κοινωνίας.

Μια πόλη που θα δημιουργεί συνεχώς νέες ευκαιρίες και νέες θέσεις εργασίας για τους πολίτες της.

Και μιας πόλης όπου τα παιδιά μας θα αγαπήσουν την πόλη που μεγαλώνουν και οι νέοι μας θα αποκτήσουν το ενδιαφέρον της ενεργούς συμμετοχής.

Επίτρεψε μου να αναφερθώ σε κάποιες από τις προτάσεις μας.

Δεσμευόμαστε λοιπόν να προχωρήσουμε:

• Στην ανάπλαση της πλατείας Παναγίας Ελεούσας καθώς και στην εφαρμογή ενός σχεδίου αναβάθμισης της αισθητικής των εμπορικών δρόμων σε συνδυασμό με την ανάδειξη των καταστημάτων.

• Στην δημιουργία πολυχώρου πολιτισμού και Κυψέλης Επιχειρηματικότητας στη Βιοχρώμ.

• Στην δημιουργία νέου παιδικού σταθμού στην Πάνω Αγία Βαρβάρα.

• Στην αναβάθμιση και πιστοποίηση της ποιότητας και ασφάλειας όλων των παιδικών χαρών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

• Στη δημιουργία δομής φροντίδας των παιδιών ΑμεΑ

• Στη δημιουργία Κέντρου Προστασίας Ηλικιωμένων – ενός σύγχρονου κι ανθρώπινου Γηροκομείου

• Σε συγκεκριμένες ενέργειες για τη διασφάλιση υγιούς Περιβάλλοντος, την ανάπτυξη της δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών στα κοινά, ιδιαίτερα των νέων και πολλά άλλα που θα διαβάσετε στο πρόγραμμά μας.

Και θέλω να ξέρετε πως αν αυτές οι προτάσεις δεν υλοποιηθούν, η ευθύνη θα ανήκει αποκλειστικά σε έμενα και στους συνεργάτες μου και σε κανέναν άλλο, γιατί ο Δήμαρχος που ρίχνει τις ευθύνες αλλού, δεν είναι Δήμαρχος.

Αγαπητοί μου συμπολίτες

Προφανώς και σε αυτή την προσπάθεια δεν ήμουν και δεν είμαι μόνος μου.

Έχω την τιμή να έχω δίπλα μου ανθρώπους ξεχωριστούς, ανθρώπους άξιους που έχουν διανύσει μια σημαντική κοινωνική και εργασιακή πορεία, που πονούν και ζητούν περισσότερα για την Αγία Βαρβάρα, που έχουν όρεξη να εργαστούν για να πάμε ψηλότερα και να κάνουμε την πόλη μας, Πόλη πρότυπο – Πόλη που αξίζει να ζεις.

Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τη συμμετοχή τους.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης παρουσίασε τα άτομα τα οποία συγκροτούν το ψηφοδέλτιό του.

  1. ΑΒΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
  2. ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
  3. ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
  4. ΓΛΥΚΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  5. ΓΡΑΨΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ (ΧΡΥΣΑ) – ΒΑΡΒΑΡΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  6. ΔΡΙΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
  7. ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ( ΓΙΩΤΑ) ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  8. ΚΑΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ9
  9. ΚΑΛΗ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑ (ΧΡΙΣΤΙΝΑ) σύζ. ΙΩΑΝΝΗ
  10. ΚΟΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
  11. ΚΟΛΥΒΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
  12. ΚΟΣΜΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
  13. ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  14. ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
  15. ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
  16. ΚΡΕΒΒΑΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  17. ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ
  18. ΛΕΝΑ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚΕΛΛΥ) ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ
  19. ΛΙΒΑΝΙΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (ΑΡΗΣ) ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  20. ΛΥΚΟΘΑΝΑΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  21. ΜΠΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
  22. ΜΠΙΡΜΠΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
  23. ΝΤΑΒΙΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ (ΘΕΜΗΣ) ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  24. ΠΑΓΟΥΡΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
  25. ΠΑΛΤΕΖΑΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ
  26. ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΤΑΣΟΥΛΑ) ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
  27. ΠΕΤΡΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
  28. ΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΥΡΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
  29. ΠΟΝΤΙΚΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  30. ΡΕΛΛΙΑ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
  31. ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
  32. ΣΑΜΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
  33. ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  34. ΣΙΟΥΤΗ-ΚΟΡΝΕΛΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΑ συζ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  35. ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
  36. ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  37. ΤΣΙΜΠΙΝΟΥ – ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
  38. ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ
  39. ΦΡΑΓΚΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
  40. ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ (ΕΦΗ) ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
  41. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ