Πρότυπο περιβαλλοντικό πρόγραμμα εγκεκριμένο από του Υπουργείο Παιδείας, από τον ΠΕΣΥΔΑΠ

Η ευαισθητοποίηση του κοινού και κυρίως των νέων με σκοπό την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος επιτυγχάνεται μέσα από ολοκληρωμένα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ενημέρωσης. Ο ΠΕΣΥΔΑΠ υιοθετεί αυτή την άποψη και υλοποιεί στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου πρότυπο περιβαλλοντικό πρόγραμμα εγκεκριμένο από του Υπουργείο Παιδείας.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η προσφορά έγκυρης και αξιόπιστης πληροφόρησης και εκπαίδευσης στους νέους για το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, μέσω προγραμμάτων περιβαλλοντικής αγωγής και εκπαίδευσης. Πρέπει να τονιστεί ότι ο ΠΕΣΥΔΑΠ είναι από τους ελάχιστους πανελλαδικά φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης που διαθέτει ειδική αίθουσα πλήρως εξοπλισμένη και επιστημονικό προσωπικό για την υλοποίηση του σκοπού αυτού.

Ήδη έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 5000 μαθητές, ενώ μεγάλος αριθμός σχολείων έχουν ανταποκριθεί στο πρόγραμμα και έχουν ζητήσει να πραγματοποιήσουν επισκέψεις.

Τελευταία ήταν η σειρά των μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Δραπετσώνας να συμμετέχουν στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ενημέρωσης. Αφού οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον ειδικό σύμβουλο του προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ υπ. Διδ. Δημήτρη Μπανούση για τα προβλήματα που παρατηρούνται στο αστικό και το φυσικό περιβάλλον, ανταπέδωσαν την φιλοξενία προσφέροντας συσκευασμένη ξηρά τροφή για τα αδέσποτα ζώα που περιθάλπονται στον Σύνδεσμο.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γρηγόρης Γουρδομιχάλης του τόνισε: «Ο ΠΕΣΥΔΑΠ μέσα από το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που υλοποιεί, επενδύει στη νέα γενιά ως εγγυητή για ένα καλύτερο περιβάλλον. Είμαστε ενθουσιασμένοι από την ανταπόκριση που υπάρχει. Σκεφτόμαστε να επεκτείνουμε το πρόγραμμα και σε σχολεία δήμων – μη μελών αλλά φυσικά προηγούνται οι δήμοι – μέλη μας».


Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά
τηλ. επικοινωνίας: 210-4015451 φαξ: 210-4015452