Περάκης Παναγιώτης: “Γιατί βάζω υποψηφιότητα με τον συνδυασμό του Λάμπρου Μίχου”

Ξεκινώντας την παρουσίαση μου, έχω την ανάγκη να ευχαριστήσω τον εκδότη της Προοδευτικής και φίλο μου κ Πάρι Βαμβακόπουλο για την δυνατότητα που μου δίδεται να εκφράσω κάποιες σκέψεις & απόψεις οι οποίες σχετίζονται με την υποψηφιότητα μου για δημοτικός σύμβουλος στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές.

Προσδοκία της συνέντευξης μου, είναι οι ειλικρινής απαντήσεις μου σε εσωτερικά κυρίως ερωτήματα που συνάδουν με την απόφαση μου να συμμετέχω για πρώτη φορά σε εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα θα απαντήσω στα παρακάτω:

Ποιος είμαι.
Γιατί βάζω υποψηφιότητα.
Γιατί με τον συνδυασμό του Λάμπρου Μίχου «Αγία Βαρβάρα πρώτη ξανά».

Λίγα λόγια για μένα, ονομάζομαι Περάκης Παναγιώτης και είμαι 47 ετών. Ζω και εργάζομαι στην Αγία Βαρβάρα. Είμαι παντρεμένος με την Κατερίνα Κωστούλα και έχουμε ένα γιο 6 ετών. Με τη σύζυγό μου διατηρούμε οικογενειακή επιχείρηση στην Αγία Βαρβάρα, στην οποία παρέχουμε υπηρεσίες ειδικής εκπαιδευτικής αγωγής σε παιδιά και ενήλικες. Είμαι κάτοχος πτυχίου ψυχολογίας και ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Προσέγγισης. Εργάζομαι επίσης στο τμήμα πωλήσεων πολυεθνικής εταιρείας. Η μέχρι τώρα ενασχόλησή μου με τα κοινά έχει ως στόχο τη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Υπηρετώ τον σκοπό αυτόν από την θέση του αντιπροέδρου στην Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας.

Γιατί βάζω υποψηφιότητα. Ο βασικότερος λόγος της υποψηφιότητας μου, είναι η απόφαση μου για ενεργή και έμπρακτη συμμέτοχη μου στα κοινά της πόλης που ζω με την οικογένεια μου, στην πόλη που μεγαλώνει το παιδί μου, στον τόπο που ζουν οι φίλοι και τα αγαπημένα μου πρόσωπα.

Βασικός επίσης λόγος της συμμετοχής μου είναι η πίστη μου στις δυνατότητες της πόλης μας, για ακόμα μεγαλύτερη πρόοδο & εξέλιξη προς όφελος των Δημοτών, τόσο σε υλικοτεχνικές υποδομές όσο και σε υπηρεσίες.

Υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες μου που για διάφορους λόγους περιγελούν ή απαξιώνουν τις εκλογικές υποψηφιότητες. Σέβομαι κάθε άποψη άλλα δεν συμφωνώ με αυτή την στάση. Θεωρώ καθήκον όλων μας την παρότρυνση ικανών υποψηφίων συμβούλων καθώς και την περιφρούρηση από όλους μας, συνολικά της εκλογικής διαδικασίας. Είμαι απόλυτα σύμφωνος με την άποψη: ότι η μεγαλύτερη απειλή για οποιοδήποτε θέμα που χρήζει προσπάθεια και κόπο για την επίλυση του, είναι η λανθασμένη πεποίθηση ότι κάποιος άλλος θα εργαστεί για να το επιλύσει. Θεωρώ ότι πρέπει να μας απασχολεί όλους το εκάστοτε πρόβλημα της πόλης μας, αλλά και η λύση του. Δεν έχω εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, θεωρώ όμως ότι δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να υπηρετείς ικανά την πόλη, πέρα από την αφοσίωση, την ανιδιοτέλεια και την σκληρή δουλεία.

Η άποψη μου για την πόλη μου είναι ότι κατοικείτε ως επί το πλείστων από εργαζόμενους βιοπαλαιστές ανθρώπους. Είναι γόνοι 2ής & 3ής γενεάς οι οποίοι κατοίκισαν την πόλη μας την περίοδο της εσωτερικής μετανάστευσης. Μέσω της εργατικότητας αλλά και το φιλότιμο αυτών των ανθρώπων, κατάφεραν να ζήσουν τις οικογένειες του με αξιοπρέπεια. Οι δημότες της Αγία Βαρβάρας ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τι θα πει αγώνας για βελτίωση της καθημερινότητας αλλά και αγωνία για καλύτερο αύριο. Δεν λησμονούμε ότι η πόλη μας ανέκαθεν γεωγραφικά περικλείεται από χώρους και εγκαταστάσεις, όπως είναι το Δημόσιο Ψυχιατρείο, Νοσοκομείο Ανιάτων, Στρατόπεδο, Νεκροταφείο, Εργοστάσιο Χημικών προϊόντων «π. Βιοχρωμ», Διέλευση υψηλής ηλεκτρικής τάσης πάνω από τα κεφάλια μας, κ.α. Όλα τα παραπάνω δεν στάθηκαν ικανά να υποβαθμίσουν την πόλη, αντίθετα ήταν πρόκληση για σπουδαίους ανθρώπους να οραματιστούν και να δημιουργήσουν με πολύ κόπο και αγώνα, μια πόλη αντάξια του αναστήματος των ανθρώπων που ζουν σε αυτή, δημιουργώντας πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές, αγοράζοντας χώρους για την στέγαση παιδικών σταθμών, χώρων πολιτισμού, αθλητισμού, κάνοντας πεζοδρομήσεις, δενδροφυτεύσεις, υπηρεσίες εξυπηρέτησης δημοτών, φροντίδας τρίτης ηλικίας και τόσες πολλές άλλες υποδομές και υπηρεσίες, που καταξίωσαν τον Δήμο της Αγίας Βαρβάρας κυριολεκτικά σε Δήμο πρότυπο.

Όλα τα παραπάνω λοιπόν και ειδικότερα η προοπτική για ακόμα ποιο σύγχρονη, καθαρή, ασφαλή πόλη, καθιστούν την υποψηφιότητα μου καθήκον και τιμή.

Στην πρώτη συμμετοχή μου ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, έχω την χαρά να συμπορεύομαι με τον συνδυασμό του κ Λάμπου Μίχου. Το κάλεσμα του και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή. Η εκτίμηση και ο θαυμασμός μου προς τον κ Λάμπρο Μίχο είναι τόσο μεγάλος που πραγματικά από μόνο του αποτέλεσε καταλυτικό παράγοντα να συνδράμω κι εγώ στην προσπάθεια του να ξαναγίνει η πόλη μας πρώτη ξανά.

Θεωρώ την υποψηφιότητα του για Δήμαρχος της Αγίας Βαρβάρας ως την καταλληλότερη για απλούς και ποιο σύνθετους λόγους. Το μεγάλο του έργο καθώς και η τεράστια παρακαταθήκη στις νεότερες γενιές νομίζω ότι είναι από την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών, αδιαμφισβήτητη. Οι επιτυχημένες θητείες του στο τιμόνι της Δημαρχίας καθιστούν την υποψηφιότητα του ως ασφαλή επιλογή, έμπειρη στην ομαλή διαχείριση & λειτουργία καθώς και αναγκαία. Η μεγάλη πρόκληση όμως του συνδυασμού μας δεν είναι η διατήρηση – συντήρηση των κεκτημένων. Αντίθετα έχοντας όραμα, οργάνωση, αφοσίωση και σκληρή δουλειά να αντιμετωπίσουμε σημαντικά ζητήματα της καθημερινότητας και ζωής του Δήμου μας. Όπως είναι η ασφάλεια των πολιτών, η απορρόφηση κονδυλίων, η εξυπηρέτηση των δημοτών από όλες της δημοτικές υπηρεσίες, η καθαριότητα, η αισθητική, ο πολιτισμός, η τοπική συγκοινωνία, η προαγωγή της προσφοράς και του εθελοντισμού, σεβασμός και ισονομία στον δημότη. Ζητήματα επίσης που αφορούν την υγειά όλων των Δημοτών, την δημιουργία κέντρων που άπτονται της πρωτοβάθμιας και όχι μόνο παρέμβασης.

Επαναλειτουργία του αναψυκτήριου Πάνθεον, ένα δημοτικό στολίδι για όλους τους πολίτες, εισοδηματικός πόλος, νέες θέσεις εργασίας.

Επίλυση της διέλευσης ηλεκτρικής ενέργειας πάνω από τα σπίτια μας – συγκέντρωση επικίνδυνης ακτινοβολίας περιμετρικά των πυλώνων υψηλής τάσης.

Μετατροπή του χώρου της π. ΒΙΟΧΡΩΜ σε Μητροπολιτική (Πανδημοτική) στέγη Πολιτιστικών Ακαδημιών, Τεχνών και εκδηλώσεων,
Δημιουργία νέων & επαναλειτουργία Δημοτικών δομών,
Την εκμετάλλευση νέων τεχνολογιών προς όφελος της πόλης και του πολίτη,
Ενέργειες και δράσεις έναντι της κλιματικής αλλαγής στο πλαίσιο της δημοτικής ευθύνης, φιλικότερες & ηπιότερες μορφές ενέργειας, δενδροφυτεύσεις κ.α.

(Στο επόμενο διάστημα ανακοινώνετε το πρόγραμμα του συνδυασμού μας στο οποίο γίνετε αναλυτική αναφορά στις θέσεις και τους στόχους μας).

Ο συνδυασμός μας απαρτίζετε κυρίως από νέους ανθρώπους σε ότι αφορά την συμμέτοχή τους στα δημοτικά κοινά, που μαζί με επιλεκτικά εμπειρότερους συνυποψήφιους αποτελούμε μια ισχυρή ομάδα. Είμαστε από όλους τους επαγγελματικούς, μορφωτικούς και κοινωνικούς χώρους, όπως είναι άλλωστε και ο κοινωνικός ιστός της πόλης μας, με φρέσκιες ιδέες, ορεξάτοι για δουλειά και διψασμένοι για την πρόοδο του τόπου μας.

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι ο πρωταρχικός σκοπός και αυτών των εκλογών είναι να βγει νικήτρια «Η Αγία Βαρβάρα», η πρόκληση είναι μεγάλη αλλά παράλληλα και αναγκαία. Θέλουμε την πόλη μας ακόμα ποιο σύγχρονη, καθαρή, ασφαλή, ικανή να παρέχει και να εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών. Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση των συνδημοτών μας, στην επιλογή του συνδυασμού και των συμβούλων του.

Κάθε επιλογή είναι σεβαστή, εύχομαι η όποια επιλογή να στηρίζεται σε ουσιαστικά και μόνο κριτήρια. Να είναι προσανατολισμένη προς το συμφέρον του συνόλου και της πόλης μας και όχι προς το ευκαιριακό ατομικό ή άλλο συμφέρον. Πρέπει να αναφέρουμε ότι με τον νέο εκλογικό νόμο, καθιστά αναγκαία την εκλογή των υποψηφίων από την πρώτη Κυριακή ώστε όποιος συνδυασμός εκλεγεί να εφαρμόσει αναπόσπαστα το πρόγραμμα του.

Κλείνοντας, θυμίζω ότι δεν μας έχει χαριστεί τίποτα και ότι έχει φτιαχτεί σε αυτή την πόλη, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη προσπάθεια και θυσίες και αυτό πρέπει να συνεχιστεί.

Μας αξίζει ακόμα καλύτερη πόλη, διεκδικούμε σήμερα ένα ομορφότερο αύριο.

Καλή επιτυχία στην Πόλη μας.

Περάκης Παναγιώτης