Η “εκμετάλευση” του ήλιου προς όφελος Δήμου και Δημοτών

Διαβάσαμε ένα ενδιαφέρον άρθρο – πρόταση της Greenpeace Greece  και το αναδημοσιεύουμε.

Αφορά την “εκμετάλλευση” της ηλιακής ενέργειας προς όφελος του Δήμου αλλά και  την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε αδύναμα οικονομικά νοικοκυριά.

Θα μας ικανοποιούσε να διαβάσουμε στα προεκλογικά προγράμματα των Δημοτικών συνδυασμών που θα κυκλοφορήσουν σύντομα, ανάλογες προτάσεις.

Το άρθρο – πρόταση της Greenpeace Greece, έχει ως εξής:

“Η Λάρισα είναι ένας από τους δήμους που έκαναν την αρχή το 2018: εκμεταλλεύεται τον ήλιο για να καλύψει τις ανάγκες του σε ενέργεια βοηθώντας παράλληλα τα ευάλωτα νοικοκυριά. Το 2019 πρέπει να κάνουν την αρχή όλο και περισσότεροι δήμοι! Ζήτα και εσύ από τον δήμο σου να στραφεί στον ήλιο.

Κάθε πόλη ή χωριό μπορεί πλέον να δώσει λύσεις στην ενεργειακή φτώχεια αξιοποιώντας τη νέα νομοθεσία και τον πλούσιο ήλιο της Ελλάδας.

Στείλε επιστολή στον δήμο σου και ζήτα του να τοποθετήσει φωτοβολταϊκά στις οροφές δημοτικών κτιρίων, που θα παράγουν ηλιακή ενέργεια για τις ανάγκες του, αλλά και θα προσφέρουν δωρεάν ρεύμα σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Ηλιακό αποτύπωμα

H πρόοδος του δήμου στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων για να παράγει ο ίδιος σημαντικό μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που χρειάζεται.

Κοινωνικό αποτύπωμα

H πρόοδος του δήμου στη δωρεάν παροχή της παραγόμενης ηλιακής ενέργειας σε επιλεγμένα ευάλωτα νοικοκυριά, στο πλαίσιο της άσκησης κοινωνικής πολιτικής.

Οι πρωτοπόροι δήμοι

Όλο και περισσότεροι δήμοι στρέφονται στον ήλιο για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε ηλεκτρική ενέργεια και βάζουν τους πολίτες στην καρδιά αυτής της προσπάθειας. Αυτό ονομάζεται ενεργειακή δικαιοσύνη και υπάρχουν ήδη κάποιοι δήμοι που αναλαμβάνουν δράση προς αυτή την κατεύθυνση

Τα σχολεία του ήλιου

Φαντάσου μία χώρα όπου κάθε σχολείο παράγει ενέργεια από τον ήλιο και στηρίζει τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη στη γειτονιά του.

Τα σχολεία είναι ίσως οι πιο σημαντικές κοινωνικές δομές που έχει κάθε δήμος και εκεί που μπαίνουν οι απαραίτητες βάσεις για το μέλλον όλων μας.

Αν είσαι γονιός, κηδεμόνας ή εκπαιδευτικός, μπορείς να μετατρέψεις το σχολείο σου σε πρότυπο όσον αφορά την παραγωγή ηλιακής ενέργειας, με πολλά οφέλη για όλους τους δημότες και κυρίως για τα ίδια τα παιδιά.

Greenpeace Greece”