Συγκεντρώσεις Πρωτομαγιάς: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. εξαιτίας των κινητοποιήσεων, που έχουν προγραμματιστεί στις περισσότερες πόλεις της χώρας, για την απεργία της Πρωτομαγιάς.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εστιάζεται στις κινητοποιήσεις της Αθήνας που θα κορυφωθούν με πορείες μέσω της οδού Σταδίου προς το Σύνταγμα και τη Βουλή.

Στην Αθήνα, το ΠΑΜΕ δίνει «ραντεβού» στις 10:30 στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00.

Στις 10:30, είναι το κάλεσμα των μπλοκ τη εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, των σωματείων βάσης και των αντιεξουσιαστών στο Μουσείο.

Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Στο κέντρο της Αθήνας, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διακοπεί στην οδό Πατησίων, στην Ομόνοια, στη Σταδίου, στο Σύνταγμα και στην Πανεπιστημίου.

Oι αλλαγές στα μέσα μεταφοράς

Mε απεργίες και στάσεις εργασίας συμμετέχουν και φέτος οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Επίσης, λόγω της 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ, δεν θα εκτελούν δρομολόγια και τα πλοία.

Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα μείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν ανακοινώσει οι Ενώσεις Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ και ΣΤΑΣΥ αντίστοιχα.

Το μετρό και το τραμ θα λειτουργεί από τις 9.00 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας, αφού, όπως ανακοίνωσαν τα σωματεία των εργαζομένων, ΣΕΛΜΑ, ΣΕΤ και ΣΕΚΕΛΜΑ, συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί. Τα δρομολόγιά τους ωστόσο θα έχουν κατά βάση το πρόγραμμα της Κυριακής.

Σε 24ωρη απεργία προχωρά, 1η Μαΐου, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Οι κινητοποιήσεις αφορούν τα πλοία όλων των κατηγοριών και ξεκινούν από τις 00.01 τα ξημερώματα έως 24.00 τα μεσάνυχτα της Πρωτομαγιάς, με τα πλοία να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια.

πηγή: Aftodioikisi.gr