Τραγωδία στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας: Νεκρός εικονολήπτης από σαΐτα!

Από σαΐτα που έφυγε προς το πλήθος έχασε την ζωή του ένας εικονολήπτης , που κάλυπτε την εκδήλωση. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου δυστυχώς εξέπνευσε.

Σύμφωνα με αρκετές μαρτυρίες αυτοπτών η σαΐτα έφυγε από κάποιο μέλος μπουλουκιού, χτύπησε τον άτυχο άνδρα, και στην συνέχεια άλλαξε πορεία και έφυγε προς τον αέρα, ενώ την ίδια ώρα άλλη μία σαΐτα έφυγε από άλλο άτομο, αλλά ευτυχώς πήγε ψηλά.

Επικράτησε πανικός, καθώς εκατοντάδες παριστάμενοι προσπαθούσαν να αντιληφθούν τι ακριβώς είχε συμβεί, ενώ όσοι είδαν τι ακριβώς έγινε δηλώνουν σοκαρισμένοι.

Όπως είναι λογικό η διοργάνωση ματαιώθηκε, όπως ανακοίνωσε από τα μεγάφωνα ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Πηγή: eleftherisonline.gr – Documento

Δυστυχώς μερικά έθιμα είναι επικίνδυνα και πρέπει να σταματήσουν να γίνονται. Σχεδόν κάθε χρόνο υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες από τέτοιες εκδηλώσεις. Ας ήταν αυτή η Πασχαλιά η τελευταία που θρηνήσαμε τέτοια θύματα. 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ

Ένας οπερατέρ σκοτώθηκε στην Καλαμάτα από φλεγόμενη σαΐτα που ξέφυγε από κάποιον ψευτόμαγκα (ΕΘΙΜΟ) και ένα 8χρονο κοριτσάκι στη Θήβα δίνει μάχη για τη ζωή της ύστερα από σφαίρα που δέχθηκε στο κεφάλι από κάποιον υπεργλενζτε που ήπιε παραπάνω (ΓΛΕΝΤΙ).

Τα έθιμα ανά την Ελλάδα είναι διαφορετικά και οφείλουμε να τα γιορτάζουμε πάντοτε με ωριμότητα, προσοχή και σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή. Ο κανιβαλισμοί όμως δεν είναι έθιμο, είναι ένα είδος ψευτομαγκιάς που κάθε χρόνο στοιχίζει ανθρώπινες ζωές.