Άδειασε η Αθήνα – Διανύουμε μια από τις μεγαλύτερες πασχαλινές εξόδους των τελευταίων ετών


«Άδειασε» η Αθήνα, καθώς διανύουμε μια από τις μεγαλύτερες πασχαλινές εξόδους των τελευταίων ετών, με τους εκδρομείς να φεύγουν μαζικά από το κλείνον άστυ από ξηρά, θάλασσα και αέρα.

Μέχρι αργά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, από τα διόδια των Αφιδνών είχαν περάσει 50.000 αυτοκίνητα, ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη είχαν περάσει 61.000.

Από τα διόδια της Ελευσίνας σήμερα μέχρι το απόγευμα είχαν καταμετρηθεί 70.000 αυτοκίνητα, που προστίθενται στα 85.600 που κινήθηκαν προς τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόνησσο από τη Μεγάλη Πέμπτη.

Τα δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής παρουσιάζουν πληρότητα που υπερβαίνει το 90%, ενώ από τον Πειραιά σήμερα αναχώρησαν 19 πλοία.

Η κίνηση στα ΚΤΕΛ ήταν αυξημένη κατά 20% σε σχέση με την περυσινή Μεγάλη Παρασκευή και κατά 50% σε σχέση με μια κανονική ημέρα, με τα δρομολόγια προς προορισμούς σε όλη τη χώρα να ξεπερνούν τα 350.

Παράλληλα, αυξημένη είναι και η αεροπορική κίνηση. Για σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, έχουν προγραμματιστεί 589 πτήσεις, εκ των οποίων οι επτά είναι έκτακτες. Το Μεγάλο Σάββατο θα διακινηθούν στο αεροδρόμιο της Αθήνας 541 πτήσεις (6 έκτακτες), την Κυριακή του Πάσχα 544 πτήσεις (10 έκτακτες). Τη Δευτέρα του Πάσχα θα πραγματοποιηθούν 575 πτήσεις, (4 έκτακτες) την Τρίτη 546 (8 έκτακτες) και την Τετάρτη 582, εκ των οποίων οι έξι έκτακτες/τσάρτερ.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί τους οποίους θα επισκεφθούν οι ταξιδιώτες εφέτος είναι η Σαντορίνη, το Ηράκλειο, η Θεσσαλονίκη, η Μύκονος, η Πάρος και η Χίος. Για το εξωτερικό τη μεγαλύτερη πασχαλινή ζήτηση εμφανίζουν η Λάρνακα, το Λονδίνο, η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και η Σμύρνη.

πηγή: Ζougla.gr