Ο κόσμος “ξεψάρωσε” αγαπητέ – άρθρο της Ανδρομάχης (Μάχης) Πάκου

Λεπτή αλλά διακριτή η διαφορά στη σημασία της λέξης ενασχόληση και απασχόληση. Η ενασχόληση που είθισται να συνδέεται με τα κοινά αναφέρεται περισσότερο στην ασχολία σε πνευματικό επίπεδο. Ωστόσο θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε ότι είναι απασχόληση, δηλαδή εργασία, δουλειά. Δουλεύεις καθημερινά για τον κάθε ένα πολίτη και είσαι υπάλληλος των δημοτών. Είσαι εκεί για να τους ακούσεις και να δώσεις λύσεις στα προβλήματα τους. Όσες μέρες απασχολούμαι με τα κοινά λοιπόν, διαπιστώνω όχι μόνο τον όγκο των προβλημάτων στην Αγία Βαρβάρα που είναι προφανής αλλά το πόσο θυμωμένος είναι ο πολίτης, αγανακτισμένος και νιώθει καθημερινά ότι κανείς δεν τον ακούει ουσιαστικά. Και αν τον ακούει δεν παίρνει απαντήσεις, δεν του δίνονται λύσεις σε ό,τι καθημερινά καλείται να αντιμετωπίσει. Σαφέστατα όλο αυτό αντικατοπτρίζει και την πολιτική κατάσταση της χώρας αλλά δεν πρέπει να λειτουργεί ως δικαιολογία και τροχοπέδη για όλους εμάς που ενδιαφερόμαστε και θέλουμε να αλλάξουμε αυτό που συμβαίνει γύρω μας.

Δεν οφείλεις να δεχτείς την πραγματικότητα που σου παρουσιάζουν. Δεν θέλω να ακούσω άλλους πολίτες να νιώθουν ότι δεν έχουν δύναμη και ότι δεν ακούγεται η φωνή τους. Δεν θέλω να πιστεύεις ότι είσαι έρμαιο πολιτικών σκοπιμοτήτων και να λες “Όποιος και να βγει δεν με νοιάζει, τα ίδια θα κάνει”. Όχι ! Όχι ! Όχι !

Μη δίνεις άλλο χώρο σε αυτό που δεν πιστεύεις. Μην κάθεσαι στην άκρη του δικού σου “σαλονιού”. Πες το όχι που είπαν οι πρόγονοί σου σε όποιον καταπατά τα δικαιώματά σου καθημερινά. Γιατί πρέπει να δεχτώ ότι πάντα θα με κυβερνούν οι ίδιοι και οι ίδιοι; Γιατί πρέπει να μου υποδείξουν τι είναι καλό για εμένα ενώ το γνωρίζω καλύτερα από όλους; Είσαι και είμαι Ευρωπαίος πολίτης. Έχεις και έχω δικαιώματα. Δεν χρωστάς χάρη σε κανέναν ! Δεν έχεις υποχρέωση σε κανένα υποψήφιο πολιτικό πρόσωπο. Το υποψήφιο πολιτικό πρόσωπο έχει υποχρεώσεις σε εσένα ! Και αυτό πρέπει να θυμάσαι και να έχεις στο νου την ώρα που θα βάλεις σταυρό δίπλα σε ένα όνομα. Μην παραχωρείς τη δύναμη σου.

Αυτές τις ημέρες είχα την τιμή και ευκαιρία να γνωρίσω αρκετούς συνδημότες, να επισκεφθώ διάφορα καταστήματα και καφενεία της περιοχής, γνώρισα συνυποψήφιους άλλων παρατάξεων, συζήτησα με ανθρώπους της τωρινής διοίκησης και μέσα σε όλα αυτά που προανέφερα άκουσα και εκλεγμένους ανθρώπους να λένε ότι τα ίδια θα γίνουν μετά τις εκλογές, ότι τίποτε δεν αλλάζει, ότι θα μοιραστεί η πίτα και χαρακτηριστικά ότι όλοι θα πέσουν σαν τα κοράκια. Θέλω να πω σε όλους αυτούς που “κουβαλούν” τέτοιες πεποιθήσεις ότι είναι καιρός να αλλάξουν επάγγελμα. Καιρός να αποχωρήσουν. Γιατί δεν μπορείς πια να κοροϊδέψεις τον κόσμο. Ο κόσμος “ξεψάρωσε” αγαπητέ. Δεν “μασάει τα παραμύθια που τον ταΐζεις”, “δεν αγοράζει τις υποσχέσεις που του πουλάς” και δεν συγκινείται από τις χαιρετούρες που του προσφέρεις κάθε 4 χρόνια.

Δεν είμαι εδώ για να σου πω μην ψηφίσεις κάποιον συγκεκριμένο/η κύριο/α που αναλώνεται καθημερινά σε όλα τα παραπάνω. Είμαι εδώ να σου πω ότι Μπορείς να ΜΗΝ τον/την ψηφίσεις. Δεν είμαι υποψήφια για να αλλάξω την Αγία Βαρβάρα. Είμαι εδώ να σου πω ότι έχεις τη δύναμη να την αλλάξεις ΕΣΥ. Εγώ είμαι εδώ για να βοηθήσω με ό,τι μέσα μπορώ και γνωρίζω. Είμαι εδώ να αγωνιστώ για να επηρεάσω προς αυτή την κατεύθυνση Έναν. Μόνο Έναν άνθρωπο. Και τούτο γιατί αυτός ο Ένας θα επηρεάσει δύο ανθρώπους. Και αυτοί οι δύο άλλους τέσσερις κ.ο.κ. Και έτσι θα αλλάξει ο κόσμος. Τόσο σημαντικός είσαι.

Ξέρω ότι το θέλεις. Ξέρω ότι μπορείς.

Και είμαι μαζί σου. Είμαστε μαζί σου. Δίπλα σου.

Ανδρομάχη (Μάχη) Πάκου
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό
του Μιχάλη Γιάγκα “Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ”